• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2021

07:20

VREMENA SAZREVANJA ZA ZVEZDINE "KLINCE"! Gavrić ili Nikolić "uskaču" u Ivanićeve kopačke na SAN SIRU!?

Crvena zvezda

VREMENA SAZREVANJA ZA ZVEZDINE "KLINCE"! Gavrić ili Nikolić "uskaču" u Ivanićeve kopačke na SAN SIRU!?

Podeli vest

Pred Dejanom Stankovićem i njegovim stručnim štabom nalazi se najveći izazov do sada.. Crveno-beli će prolaz u narednu fazu Lige Evrope tražiti u gostima protiv Milana (četvrtak, 21.00), a moguće je bez najboljeg igrača iz prvog susreta dva rivala Mirka Ivanića

Pitanje je da li će Crvena zvezda u Milanu imati i koliko, ako bude ipak izašao na teren, pomoć Mirka Ivanića. Strelac 14 i asistent kod šest golova crveno-belih ove sezone povredio je primicač u Subotici. 

Prve prognoze i analize nisu bile toliko loše, ali je posle detaljne analize ustanovljeno da je Ivaniću oštećen mišić te da će teško biti u stanju da pomogne crveno-belima u revanšu. 

Foto: Starsportphoto

Ivanić se tokom sezone izdvojio kao jedan od najboljih igača srpskog šampiona, a u prvoj utakmici protiv Rosonera ostavio je sjajan utisak i bio direktan "krivac" kod penala koji je Kanga realizovao. 

Ukoliko medicinski tim Zvezde ne napravi čudo i spremi Ivanića za revanš Dejan Stanković će morati da traži alternativna rešenja. Ne samo što se tiče odbrane koja je u ozbiljnom problemu posle suspenzije Nemanje Milunovića i Milana Rodića, te povreda Marka Gobeljića i Strahinje Erakovića, već i u napadu. 

Najrealnije je da će Stanković na Ivanićevo mesto pomeriti Kangu, a da će u tandemu sa Petrovićem ili Sanogom delovati oporavljeni Veljko Nikolić. Crvena zvezda bi sigurno u tom segmetnu izgubila na probojnosti, ali bi bonus bio još jedan kreativan igrač na sredini terena.

Foto: Starsportphoto

Postoji varijanta po kojoj bi Ivanića mogao da zameni Filipo Falko, koji je oduševio za kratko vreme protiv Milana sjajnom tehnikom, ali se i on povredio u Subotici pa je pitanje hoće li biti spreman da zaigra od početka utakmice, uzimajući u obzir da je Stanković govorio da je spreman za samo 50-60 minuta fudbala.

Foto: Starsportphoto

Opcija je i promena formacije po kojoj bi Zvezda zaigrala sa trojicom iza napadača. Po levom boku bi dejstvovao Željko Gavrić iza Falčinelija ili Pavkova bi bio Nikolić, a desnu stranu terena bi pokrivao El Fardu Ben. 

Foto: Starsportphoto

Stanković je u Subotici od prvog minuta upario Falčinelija i Pavkova, tako da je i to jedna od opcija po kojoj bi Italijan zbog pokretljivosti više dejstvovao kao krilo nego kao kalsičan špic. 

BIlo kako bilo, pred Stankovićem je najveći trenerski ispit. Od Zvezde se ne očekuje pobeda kada se uzme u obzir sve što je išlo protiv crveno-belih, ali će mladi stručnjak imati zadatak da od "okrinjenog" tima sklopi ekipu koja će se ravnopravno suprotstaviti ranjenom velikanu iz grada mode! 

Ali, ako neko zna kako se pobeđuje na San Siru, onda je to sigurno Dejan Stanković! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija