• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.03.2021

08:28

NOVAKOV REIKI UČITELJ POMOGAO MIRKU IVANIĆU, Marijana Kovačević ga osposobila za Milano!

Crvena zvezda

NOVAKOV REIKI UČITELJ POMOGAO MIRKU IVANIĆU, Marijana Kovačević ga osposobila za Milano!

Podeli vest

Mirko Ivanić, fudbaler Crvene zvezde, jedan od najboljih u redovima šampiona Srbije ove sezone, otkrio je da mu je tokom teškog perioda pomogla devojka, ali i Reiki učitelj Žarko Ilić

Žarko Ilić je inače veliki prijatelj i jedan od životnih vodiča Novaka Đokovića, kako je rekao prvi teniser sveta.

Pored devojke Mirku je pomogao i Novakov dugogodišnji prijatelj.

- Ona studira psihologiju, pa je to bila olakšavajuća okolnost. Tu je bio Žarko Ilić, Reiki učitelj, čiji tretmani su mi mnogo pomogli da pronađem unutrašnju snagu i mir. To je japanska tehnika, primenjuju je brojni sportisti. I na kraju Mister koji je bio svaki dan sa mnom, pomagao mi u svakodnevnoj komunikaciji brojnim savetima. Ono što se meni sviđa kod njega je što je vrlo direktan. U svakom trenutku sam znao na čemu sa s njim. Imali smo mnogo situacija nas dvojica. Ne mogu baš o svemu da pričam. Uvek je bio uz mene, znao je i da podvikne kada sam radio loše stvari. Ali je bio uz mene, to mi je mnogo značilo. Našli smo se – kazao je u intervjuu za Mozzartsport Mirko Ivanović.


Žarko Ilić je Novaka Đokovića podučio japanskoj tehnici za koju mnogi veruju da je isceljujuća. Reiki je prirodna tehnika iscelenja. Pomogao je prvom teniseru sveta tokom teških momenata u karijeri. Novak je tokom 2018. doživeo je šokantan poraz od Hjeon Čunga u 4. kolu Australijan opena, zatim je ispao u svom prvom meču u Indijan Velsu, a potom i na sledećem turniru u Majamiju od Benoe Pera, gde je u svom prvom meču doživeo poraz.

 

 

Đoković se u tim momentima fizički mučio, tek je izašao iz povrede i to je uticalo i na njegovo samopouzdanje. Pokušavao je na različite načine da ga povrati, a u tome mu je pomagao i Žarko Ilić, reiki učitelj iz Srbije.  U reiki shvatanjima je i učenje da se energija crpi iz prirode, da se tako povećava kapacitet vitalne energije i jača organizam i unapređuje zdravlje, kao i kvalitet života.

Takođe, Ivanić je skoro bio otpisan za revanš utakmicu sa Milanom u Ligi Evrope, jer je imao oštećenje mišića. Pomogla mu je doktorka Marijana Kovačević.

Iskreno, mnogo je bilo neizvesno. U ponedeljak, kada se pojavila ta vest, nisam verovao da ću igrati, jer sam imao oštećenje na mišiću. Moram ovim putem da zahvalim doktorki Marijani Kovačević. Uradila je sve kako bih, ipak, bio spreman za meč na San Siru. Uradila je velike stvari, nisam trenirao dva-tri dana. Da nije bilo nje i naših fizioterapeuta, koji su radili sa mnom nekoliko sati, ne bih bio spreman za put.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija