• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.03.2021

21:12

ZVEZDA IDE NA POBEDU! Stanković se nada lepoj igri, ali napominje da i 1:0 donosi tri boda

Crvena zvezda

ZVEZDA IDE NA POBEDU! Stanković se nada lepoj igri, ali napominje da i 1:0 donosi tri boda

Podeli vest

Crvena zvezda u subotu od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Mladost u okviru 28. kola Superlige Srbije, a očekivanja pred duel sa timom iz Lučana izneo je šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković

- Dosta dugo se razmišlja o mini odmoru, međutim to ne menja planove, ne može da promeni naše planove. Razmišljali smo o odmoru i pre petnaest i pred deset i pre sedam dana zato što igramo na svaka tri dana. Sigurno da momci daju sve od sebe, skoncentrisani su, fokusirani, tražim sutra još jedan napor, da izguramo to kako treba i kako smo zacrtali. Posle toga imaju zasluženih par dana predaha, kada će moći da se dobro odmore i mentalno i fizički, ali i da se pripreme za ono što sledi, a to je naše finale – rekao je strateg šampiona Srbije.

Dejan Stanković je istakao da će crveno-beli težiti perfekcionizmu, lepoti i efikasnosti, ali i da su ipak tri boda najbitnija.

- Tri boda su najbitnija, način na koji ćemo stići do njih nije bitan. Rekao sam i pred utakmicu koju smo igrali protiv Voždovca da me ne zanima da li će biti lepo ili ružno, na kraju je bilo lepo. Dosta zavisi i od dana, protivnika i još mnogo faktora. Težićemo ka perfekcionizmu, lepoti, efikasnosti, ali i 1:0 donosi tri boda. Ne postavljam sebi mnogo pitanja kako će to da izgleda, želim samo da to budu tri boda i ništa drugo me ne zanima.

Foto: Starsportphoto

Dejan Stanković

Šef stručnog štaba Crvene zvezde poručio je da nije zacrtao cilj da njegova ekipa postigne 100 golova, nego da osvoji prvenstvo.

- Nije mi to bitno, bitno mi je da ova generacija bude upamćena po onome što će ostaviti iza sebe, da li će to biti golovi, pobede, titule se broje. Titula je nešto zbog čega ulaziš u istoriju Crvene zvezde, na taj način se upisuješ zlatnim slovima u istoriju kluba, to će se pomenjiti, kao što se pominju titule osvojene godinama unazad, svi uspesi Crvene zvezde ostvareni u decenijama za nama. To je lepo i to treba da se zapiše, da li ćemo mi imati 100 ili 10 golova i uzeti titulu to ne menja stvari. Pred početak prvenstva postavimo ciljeve, a to su prvenstvo, grupna faza evropskog takmičenja i kup, ne spremam rekord, dve ili tri utakmice u sezoni, spremam 60, tačnije koliko god ih ima i težim ka ostvarivanju ciljeva. Sutrašnja utakmica i bilo koja sledeća je samo jedna karika u lancu uspeha koji mi želimo da napravimo i dođemo do zacrtanog cilja. Kako ćemo i šta ćemo potpuno je nebitno, bitna je titula, Evropa, kup, to su ciljevi ne samo jedna utakmica.

Osvrnuo se nekadašnji kapiten Crvene zvezde i na odlično izdanje Željka Gavrića na utakmici protiv Voždovca.

- Prezadovoljan sam kako je izgledao protiv Voždovca, tako treba Gavra da izgleda, tako je izgledao kada sam došao u klub, bio standardan. Sve momke nazivam standardnim i onda idemo po zaslugama. U momentima kada Gavra nije igrao nije zaslužio da igra, sada se polako podiže, sigurno će imati veću minutažu, tako klasifikujem stvari.

Govorio je Dejan Stanković i o Dijegu Falćineliju koji se vratio na teren posle preležanog koronavirusa.

- Dijego nije spreman za 90 minuta, to je sigurno posle svega što je prošao. Opet napominjem da nam je zdravlje igrača na prvom mestu. Nemam ja ništa od toga ako ću njega da gurnem u vatru i da se momak povredi zato što nije spreman i nije prošao trenažni ciklus. Mi hoćemo da istrpimo nekoga ko se vraća, ali mora da stekne kondiciju i bude stopostotno spreman da odgovori zadatku.

Na kraju, Stanković nije propustio priliku da još jednom istakne koliko podrška navijača sa tribinama nedostaje crveno-belima.

- Mnogo puta sam ponovio da mi je veoma žao što se polako navikavamo na prazan stadion. Fudbal se igra prevashodno zbog navijača. Mislim da ovaj fudbal koji mi igramo bi mnogo prijao navijačima Crvene zvezde i da im i ovako prija, oni vole takav fudbal, napadački, sa dosta golova. Vole da vide hrabru ekipu, entuzijazam, konkretnost, direktnost, organizovanost, to je ono što čini tim ove Crvene zvezde jakim. Siguran sam da su navijači ponosni na ove momke koliko sam i ja – zaključio je Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija