• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2021

07:53

OPONAŠALI MAJMUNE, VREĐALI RADONJIĆA! PRIMITIVCI, KAMENO DOBA... U Zvezdi ogorčeni! Čime je Dejan to zaslužio?

Crvena zvezda

OPONAŠALI MAJMUNE, VREĐALI RADONJIĆA! PRIMITIVCI, KAMENO DOBA... U Zvezdi ogorčeni! Čime je Dejan to zaslužio?

Podeli vest

U derbiju 22. kola ABA lige Budućnost je u Podgorici deklasirala Crvenu zvezdu rezultatom 83:63

Senku na igru "đetića" bacilo je oko 500 huligana, koji su se našli u dvorani "Morača" uprkos policijskom času u glavnom gradu Crne Gore.  Oni su tokom utakmice skandirali: "Dejo, splačino", i slične gadosti. 

Rukovodstvo crveno-belih osudilo je pogrdne povike sa tribina, naročito one upućene Dejanu Radonjiću, nekadašnjem treneru budućnosti, i Koriju Voldenu na osnovu njegove rasne pripadnosti.

U razgovoru za Sport klub nemile scene iz Podgorice opisao je direktor KK Crvena zvezda Filip Sunturlić.

- Budućnost nas je pobedila, prilično zasluženo, i na tome smo i čestitali, na kraju krajeva. Jednostavno, četiri utakmice u devet dana sa putovanjima između su ostavila traga na našim igračima, što se videlo i na samom terenu- kazao je Sunturlić i dodao:

Foto: Starsportphoto

 

- Ono što van terena i rezultata ostavlja gorak ukus je da neki ljudi nisu ostavili dešavanja iz ranijih sezona i još žive u prošlosti i imaju sličan pristup i iste navike. Uz pripremne radnje pred utakmicu, gde se vidi isti poznati pečat od ranije, ovaj put, iako je na snazi policijski čas u celoj Crnoj Gori, određen broj posetilaca je imao pravo da posmatra duel sa tribina. Jedan deo tribina je tokom kompletne utakmice na prilično primitivan i nekulturan nacin vređao našeg trenera, kapitena, ostale igrače, tim menadžera, kao i predsednika koji nije bio prisutan. Vrhunac je bilo oponašanje majmuna svaki put kad bi naš igrač Volden primio loptu. Te su nosile akreditacije na sebi, a kulturološki su ostale u kamenom dobu. Dokazale su da primitivizam i dalje ima prostora i da se jednostavno kod njih demokratski proces zaustavio. U 21. veku vređati osobe afričkog porekla na taj način je razočaravajuće, iako i sama Buducnost ima igrače iste boje kože - objasnio je funkcioner KK Crvena zvezda.

Foto: Starsportphoto

Dejan Radonjić na meti huligana

Vređali su huligani Dejana Radonjića, trenera crveno-belih.

- Tokom kompletne utakmice ista ta grupacija je vređala i našeg trenera, čoveka i gospodina, koji je inače bio i njihov igrač i trener, i koji je za klub osvojio bezbroj trofeja. Čime je on to zaslužio? Čime je zaslužio da niko ne opomene te primitivce, ako treba i da ih izbaci iz dvorane, da zaštiti njihovog bivšeg člana? Zato će KK Crvena zvezda uvek stati u zaštitu svog trenera, kapitena, igrača, predsednika i svih zaposlenih i ovim putem oštro osuđujemo dešavanja na tribinama u Podgorici, koja su pokvarila ovaj sportski događaj - između ostaloga je rekao Sunturlić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija