• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.03.2021

19:26

KRIZA? NEMA JE! Zvezda odigrala SAVRŠEN meč i preuzela LIDERSKO mesto u ABA ligi! /VIDEO/

Crvena zvezda

KRIZA? NEMA JE! Zvezda odigrala SAVRŠEN meč i preuzela LIDERSKO mesto u ABA ligi! /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP u 23. kolu ABA lige sa 101:71 (35:27, 28:20, 17:4, 21:20)

Vezala je Zvezda dva poraza, ako je samopouzdanje crveno-belih onda im je baš ovakva utakmica bila potrebna da ga povrate! Zvezda je odigrala perfektan meč protiv FMP-a i ubedljivo slavila 101:71. 

Pitanje pobednika bilo je rešeno već posle pet minuta. Raspucala se Zvezda, kao i prošli put kada su igrali protiv "pantera", a posle uvodnih 10 minuta imali su već 8 poena prednosti. 

 

 

U drugoj četvrtini, Zvezda je samo duplirala prednost. Sjajno je delovala saradnja Korija Voldena i Lendrija Noka čija je "pikenrol" igra otvarala mnogo prostora za Zvezdine šutere, te se na odmor otišlo sa +16 za crveno-bele. 

Zvezdu je do pobede predvodio Džordan Lojd sa 18 poena, Dobrić je dodao 14, a Lendri Noko 12. U timu FMP-a najbolji je bio Nemanja Nenadić sa 20. 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Zvezdu u narednoj nedelju očekuje duplo kolo Evrolige nakon čega sledi derbi meč sa Cedevita Olimpijom. Crveno-beli su ovom pobedom stigli na čelo tabele ABA lige!

CRVENA ZVEZDA - FMP 101:71 (35:27, 28:20, 17:4, 21:20)

Hala Aleksandar Nikolić       Sudije: Dragan Porobić, Ivan Stefanović, Aleksandar Milojević

Crvena zvezda: Hol 5, Volden 7, Lojd 18, Uskoković 10, Davidovac 12, Lazić, Radanov 5, Dobrić 14, Simonović 7, Jagodić-Kuridža 3, Kuzmić 7, Noko 13. 

FMP: Lazarević 4, Čović 2, Izundu 3, Hends 6, Radovanović, Pecarski 8, Nenadić 20, Radonjić 8, Popović 5, Vasić 5, Macura 6, Đorđević 4. 

Tok meča: 

Četvrta četvrtina:

Do kraja meča Zvezda je uspela da stigne i do više od 30 poena prednosti posle pogotka Džordana Lojda bilo je +33, a na kraju je Jurij Macura uspeo da "ublaži" poraz svog tima i postavi konačan rezultat - 101:71!

Pitanje pobednika davno je rešeno i čini se da su ove ekipe svesne toga. Opao je ritam meča na startu poslednje četvrtine. Pogodio je Nemanja Popović trojku za FMP kako bi prekinuo gotovo deset minuta bez poena za "pantere" - 86:57!

Treća četvrtina:

Svega četiri poena prepustili su crveno-beli FMP-u u trećoj četvrtini i tako stigli do 29 poena prednosti nakon trojke Alekse Radanova. Uspela je, čini se Zvezda da reši pitanje pobednika i pre početka četvrte četvrtine što ostavlja Radonjiću prostora za rotacije obzirom da crveno-bele očekuje duplo kolo Evrolige u toku sledeće nedelje - 80:51!

Foto: Starsportphoto

Na startu drugog poluvremena Zvezda se "fokusirala" na odbranu što je rezultiralo da FMP u prvih pet minuta ostane bez poena. Sa druge strane pogađao je Džordan Lojd iz svih pozicija - 71:47!

Druga četvrtina: 

Dodala je Zvezda malo "gasa" pred kraj druge četvrtine, vezao je Ognjen Dobrić dve trojke i posle dva bacajna Dejana Davidovca Zvezda je otišla na +20 - 56:36! Uspeo je FMP da se "vrati" koliko-toliko u meč, ali je mnogo defanzivnih grešaka skupo koštalo tim iz Železnika. Na odmor se otišlo rezultatom - 63:47!

 

 

Sjajno je Nemanja Nenadić otvorio drugu denoicu i posle samo 10 minuta stigao je do 14 poena. Sa druge strane veliki problem je predsatvljala "pikenrol" igra Zvezde, igrao je FMP na preuzimanje posle čega bi jedan od šutera uvek bili sami - 46:36!

Prva četvrtina:

Razigrao se Marko Pecarski u završnici prve deonice, uspeo je centar "pantera" da veže pet poena i vrati FMP u rezultatski egal - 22:18! Na kraju druge deonice bilo je 35:27!

Foto: Starsportphoto

Dominirala je Zvezda u oba pravca, a videli smo sjajnu akciju crveno-belih kada je Kori Volden sjajno nabacio loptu na koš za Lendija Noka što je kamerunski centar lako iskoristio, potom je trojku pogodio Dejan Davidovac, ali je to sa druge strane vratio Nenadić - 17:9!

Otvorio je Lazarević meč svojim poenima i to je bilo sve što je Zvezda prepustila FMP-u u uvodnim minutima utakmice. Već u narednom napadu Ognjen Dobrić je pogodio trojku i okrenuo rezultat u Zvezdinu korist. 

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 23. kola ABA lige između Crvene zvezde i FMP-a. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija