• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2021

10:31

LEGENDARNI TOZOVAC JE OBOŽAVAO ZVEZDU! Divio se Pižonu i Šekularcu, a ovako je pričao o crveno-belima!

Crvena zvezda

LEGENDARNI TOZOVAC JE OBOŽAVAO ZVEZDU! Divio se Pižonu i Šekularcu, a ovako je pričao o crveno-belima!

Podeli vest

Legendarni pevač Dragan Živković Tozovac preminuo je u 86. godini od posledica koronavirusa

Bio je Tozovac veliki navijač Crvene zvezde, ljubav prema crveno-beloj boji nikada nije sakrivao, a rodila se još kada je bio dete.

- Od kada sam još na zemljanom terenu, pedesetih godina prošlog veka gledao Rajka Mitića. Tada se rodila ljubav, koja traje i danas, sa tim što danas manje pratim, odnosno ne idem na stadion. Da ti sine, dočaram to vreme. To nije bila Marakana, ona je došla kasnije. To je bila neka šljaka, ali je gledalaca bilo mnogo i svi su dolazili da gledaju Mitića. Mnogo su daleko te godine - ispričao je Tozovac pre nekoliko godina.

Foto: starsport

 

 

Omiljeni fudbaler mu je bio Vladimir Petrović Pižon.

- Da budem iskren. Mnogo sam voleo Pižona...Ali, Šekularac je bio naš Pele ili Garinča. Igrao je kako volim da kažem iz vica. Pamtim, utakmicu Jugoslavija - Mađarska. Mađari su imali strašan tim, stariji čitaoci će znati, bili su strah i trepet Evropi i svetu. A ja sam imao utisak da Šeki, kasnije, moj dobar drug igra sam prituv svih i da je tu simultanku nemoguće zaustaviti. Šta im je radio, milina ga je bilo gredati.

Jedna utakmica je za njega bila posebna.

- Mnogo je velikih timova bilo na Marakani. I padalo pred Zvezdom. Ali penal koji je Pančev izveo u Bariju, ipak je nešto najvrednije što se desilo ne samo Zvezdi nego i našem klupskom fudbalu. To je vrh.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija