• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.04.2021

17:00 >> 19:04

ZVEZDA SE KOCKALA I DOBILA! Crveno-belima TRILER protiv Igokee!

Crvena zvezda

ZVEZDA SE KOCKALA I DOBILA! Crveno-belima TRILER protiv Igokee!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u 25. kolu ABA lige protiv Igokee 69:66 (19:22, 11:20, 13:7, 26:17)

Igrali su se igrači Crvene zvezde sa živcima navijača, uprave, trenera, svih tokom 35 minuta igre u Pioniru, ali su uz mnogo sreće u samom finišu uspeli da preokrenu rezultat i savladaju Igokeu sa 69:66 (19:22, 11:20, 13:7, 26:17) u 25. kolu ABA lige. 

Foto: Starsportphoto

Katastrofalna igra crven-belih obeležila je veći deo meča. Statični napadi i slaba odbrana u prve tri četvrtine. Na individualni kvalitet je Zvezda izbegla da sa velikim minusom uđe u poslednju deonicu najviše zahvaljujući Lojdu i Voldenu. 

Zvezda se sredinom treće deonice vratila rezultatski u meč, ali je usledio novi pad u igri. Entoni Klemons je vezao sedam poena i odveo Igokeu na +10, ali je usledio najbolji period igre Radonjićeve čete. Zvezda je za svega minuta uspela da nadoknadi minus i posle koša Lendrija Noka imali su pola koša prednosti. 

Foto: Starsportphoto

Mogao je Vulić sa linije penala da izjednači, ali je bek Igokee bio neprecizan dva puta sa linije penala što je sa druge strane kaznio Lojd i overio 20. pobedu Zvezde ove sezone. 

Zvezda je ovim trijumfom gotovo sigurno overila plasman u plej-of, ali i napabacila dodatno samopouzdanje pred nastavak takmičenja i dvomeč sa Cedevita Olimpijom koji su na programu naredne nedelje! 

Crvena zvezda - Igokea 69:66 (19:22, 11:20, 13:7, 26:17)

Hala Aleksandar Nikolić  Sudije:  Igor Dragojević, Miloš Koljenšić, Denis Hadžić

Crvena zvezda: Hol, VOlden 16, Lojd 18, Uskoković, Davidovac 4, Lazić 2, Rit, Dobrić 9, Simonović 3, Jagodić-Kuridža 2, Kuzmić 6 , Noko 9

Igokea: Vulić 2, Klemons 16, Jovanović 8, Grej 4, Simanić, Jošilo 7, Talić 9, Ilić 3, Pot 9, Karmajkl 8, Fundić, Kondić. 

Tok meča

Četvrta četvrtina:

Raspucali su se sada Džordan Lojd i Lendri Noko i kombinovali zajedno deset poena! Nerešeno je u Pioniru na nešto više od minuta i centar Zvezde ima dodatno slobodno bacanje nakon što ga je faulirao Karmajkl - 62:62!

Dva katastrofalna napada za crveno-bele i Igokea posle pet koševa Entonija Klemonsa ponovo odlazi na dvocifrenu prednost - 49:59! 

Razmrdala se ekipa Crvene zvezde na startu poslednjeg kvartala, najviše zahvaljujući dobrim minutima Korija Voldena koji je vezao pet minuta i vratio Zvezdu totalno u meč - 49:54!

Treća četvrtina:

Usledio je novi pad u igri tima Dejana Radonjića što je iskoristio Karjmajkl i vratio osetniju prednost za goste iz Laktaša - 43:49 bilo je na kraju trećeg perioda! 

Foto: Starsportphoto

Krckala je Zvezda polako zaostatak Igokee pre svega zahvaljujući šuterskoj formi Džordana Lojda koji je nastavio da rešeta iz svih pozicija i vratio crveno-bele na samo dva poseda minusa - 39:43

Druga četvrtina:

Sam finiš druge četvrtine obeležila je povreda Marka Jagodića Kuridže što su košarkaši Igokee iskoristi i "podebljali" prednost - 30:42

Prekinuo je svojom trojkom Volden seriju promašaja i smanjio zaostatak svog tima, ali je Džeki Karmajkl ostao sam ispod koša i vratio prvobitnu razliku. Nije funkcionisala Zvezdina odbrana u drugoj četvrtini - 27:36!

Otvorio je Dobić drugu deonicu svojom trojkom, ali je nakon toga stao napad crveno-belih. Igokea je to iskoristila i nakon dve trojke Marka Jošila otišli su na +10! Morao je da reaguje tajm-autom Dejan Radonjić!

Foto: Starsportphoto

Prva četvrtina:

Razigrali su se timovi u nastavku prve četvrtine, pogađao je Volden u seriji, potom i trojka Ognjena Dobrića, dok je sa druge strane Entoni Klemons vezao dve pogotka za tri poena i vratio Igokeu rezultatski u meč, a potom je i doveo do vođstva - 19:22. Iznenađujuće dobar bio je Ognjen Kuzmić koji je upisao šest poena za pet minuta na parketu. 

U sporom ritmu igralo se u prvoj četvrtini pa je na polovini prvog kvartala viđeno samo 15 koševa. Zvezda je pokušavala šutem za tri poena da razbije odbranu rivala, Lojd je pogodio dve, ali je vratio to Stefan Pot sa druge strane - 8:7

17:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice Crvene zvezde i Igokee u okviru ABA lige. Sve detalje sa meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
laki

pre 3 godine

E Zvezdo, pustli ste Simunica a ostavili lopatu Aleksu Uskokovića.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17