• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.04.2021

23:00

ZVEZDA NOSILAC U VEĆEM DELU KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA! Crveno-beli čekaju potencijalne RIVALE i nadaju se ČUDU!

Crvena zvezda

ZVEZDA NOSILAC U VEĆEM DELU KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA! Crveno-beli čekaju potencijalne RIVALE i nadaju se ČUDU!

Podeli vest

Crvena zvezda osvojila je titulu u domaćem prvestvu i u miru može da čeka rasplet u ligama širom Evrope kako bi saznala potencijalne rivale u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde obezbedili su pobedom protiv Vojvodine titulu i tako obezbedili nove kvalifikacije za Ligu šampiona. 

Sportski sektor crveno-belih može da bude zadovoljan zbog svega učinjenog prethodnih godina, a plodove dobrih rezultata mogli bi da uberu u ovim kvalifikacijama. 

Foto: Starsportphoto©

Po svemu sudeći Zvezda će prvo kolo kvalifikacija preskočiti, osim u slučaju da Čelsi osvoji ove sezone Ligu šampiona, a bude ispod četvrtog mesta u Premijer liga, odnosno da Pari Sen Žermen osvoji titulu prvaka Evrope, a završi ispod drugog mesta u Ligi 1. Oba scenarija su naučna fantastiča te je jasno da će Zvezda krenuti od drugog gola. 

Ove sezone je posebno bitno to preskakanje prvog kola zbog uvođenja novog takmičenja, Konferens lige gde ispada onaj ko bude eliminisan u prvom kolu kvalifikacija, dok timovi koji budu ispadali u drugom, trećem i četvrtom kolu idu u Ligu Evrope. Pored toga, prvo kolo nosi potencijalne "mine" u vidu Bode/Glimta (prvak Norveške), kao i Kairata (prvak Kazahstana). 

Foto: Starsportphoto

Zvezda bi zbog odličnog koeficijenta bila nosilac u drugom krugu, a najteži rival mogao bi da bude mađarski Ferencvaroš, koji je prošle sezone igrao Ligu šampiona. Pored njih, potencijalni Zvezdini rivali su: Šerif, Škendija, Slovan Bratislava, Olimpija Ljubljana, Dinamo Tbilisi, Žalgiris, Flora, Kairat, Budućnost iz Podgorice i dobro poznata Omonija. Po trenutnim plasmanima u svojim ligama. 

Omoniji najviše klizi prvo mesto, a odluka o šampionu pašće u poslednjem kolu kada će Apolon i Omonija ukrstiti koplja. 

Foto: Tanjug/AP

U trećem kolu kvalifikacija Zvezda nailazi na znatno ozbiljnije prepreke, ali će i tu biti nosioci. Prema trenutnom plasmanu u ligama širom Evrope stanje je takvo da Zvezda u trećem kolu može na:Ludogorec, Steaua/Kluž, Karabag/Nefči, Makabi Tel Aviv, Malme i Legija.

Legija i Malme su obezbedili titule, Ludogorec je na korak da matematički potvrdi, dok će do poslednjeg kola biti neizvesno u Rumuniji (FCSB ili Kluž), Azerbejdžan (Karabag ili Nefči), odnosno Izraelu (Makabi Tel Aviv ili Makabi Haifa). 

Foto: Starsportphoto

Plej-of donosi ono najteže, a Zvezda bi na poslednjem koraku koplja mogla da ukrsti sa Salcburgom, Dinamo Zagrebom, Slavijom iz Praga i Olimpijakosom. 

Koeficijent crveno-belih nije dovoljan da u startu budu siguran nosilac, ali ukoliko bi neko od pomenutih timova bio eliminican u ranijoj fazi kvalifikacija Zvezda bi žreb mogla da dočeka kao nosilac i tako izbegne ozbilje rivale. 

Mesto nosioca u poslednjem kolu može se smatrati čudom i otvorenim vratima da se Crvena zvezda posle godinu dana pauze vrati u elitno klupsko takmičenje! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija