• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2021

17:00 >> 20:21

ZVEZDA NA PRAGU FINALA! Crveno-beli SRUŠILI Igokeu posle DRAME! /VIDEO/

Crvena zvezda

ZVEZDA NA PRAGU FINALA! Crveno-beli SRUŠILI Igokeu posle DRAME! /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu sa 76:61 (20:20, 19:22, 17:13, 20:6) u prvoj utakmici polufinalne serije ABA lige

Sjajan početak plej-ofa za Crvenu zvezdu! Četa Dejana Radonjića slavila je na svom parketu protiv Igokee i tako došla na prag plasmana u finale regionalnog takmičenja! Crveno-beli su slavili rezultatom 76:61 najviše zahvaljujući mnogo boljoj igri u drugom poluvremenu! 

Foto: Starsportphoto

Igokea je jedna od ekipa koja je najviše namučila Crvenu zvezdu u dvomečima ove sezone, a to se videlo i u prvom poluvremenu. Zvezda nije uspevala da nađe odgovor za agresivnu odbranu na spoljnoj liniji što je rezultiralo velikim brojem poena u kontri za gostujući tim. Sjajni su bili Džeki Karmajkl i Entoni Klemons koji su završili meč sa sedam, odnosno šest poena.  

Foto: Starsportphoto

"Štucala" je Zvezda u prvom delu igre, poslebno u drugoj deonici kada je proradio šut Igokee, imali su gosti iz Laktaša u jednom momentu i osetniju prednost posle trojke Greja kada je bilo 30:24 za Igokeu. 

Razigrali su se crveno--beli u samom finišu četvrtine i uspeli da smanje zaostatak na samo tri poena nakon sjajne odbrane Ognjena Dobrića i lakih poena u kontri za beka beogradskog tima. U drugom poluvremenu potpuni preokret. 

 

 

Zaigrala je Zvezda mnogo angažovanije, pre svega u odbrani, a iz toga je došao i napad. Branko Lazić je vezao tri trojke i vratio Zvezdu u vođstvo, dok se u četvrtoj deonici Igokea nije pitala ništa! Na kraju ubedljiva pobeda Zvezde 76:61 pred revanš koji je na programu u petak u od 18:30!

Foto: Starsportphoto

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džordan Lojd sa 21 poenom, Volden je dodao 13, Dobrić 12, a Lazić 12. Najbolji u timu Igokee bio je Edin Atić sa 15 koševa!

CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 76:61 (20:20, 19:22, 17:13, 20:6)

Hala Aleksandar Nikolić

Sudije: Saša Pukl, Miloš Koljenšić, Mario Majkić

Crvena zvezda: Hol, Volden, Lojd, Uskoković, Davidovac, Lazić, Rit, Radanov, Dobrić, Simonović, Kuzmić, Noko. 

Igokea: Vulić, Atić, Jovanović, Grej, Simanić, Jošilo, Talić, Ilić, Pot, Karmajkl, Fundić, Kondić. 

Tok meča

Četvrta četvrtina:

39. minut - Raste prednost crveno-belih, sada je DŽordan Lojd poentirao posle prodora - 76:61!

38. minut - Sjajna odbrana Crvene zvezde, nova ukradena lopta, a potom i poeni u kontri! - 74:61!

36. minut - LOOOOOOOOOOOOJD! Fatanstičan protok lopte Crvene zvezde, a lošu odbranu Igokee kažnjava Džordan Lojd koji pogađa trojku uz faul - 72:60!

35. minut - Nekoliko dobrih odbrana Crvene zvezde, mora Dragan Bajić da reaguje tajm-autom!

Foto: Starsportphoto

34. minut - Veliki broj faulova Igokee u poslednja dva napada crveno-belih, sa linije penala pogađali su Džordan Lojd i Ognjen Kuzmić - 64:58!

32. minut - Vraća sa druge strane pogotkom za tri poena Stefan Pot, ne dozvoljava Igokea Zvezdi da se odlepi - 59:58!

31. minut - Prva trojka za Ognjena Dobrića tek na početku poslednje četvrtine, raste prednost crveno-belih - 59:55!

Treća četvrtina:

30. minut - Nije bilo koševa do kraja treće četvrtine! Zvezda ima prednost pred poslednju deonicu!

28. minut - LAZIIIIIIIIĆ! Treća trojka za Zvedinog kapitena! Fantastičan napadački učinak za Branka Lazića, crveno-beli ponovo vode - 56:55!

Foto: Starsportphoto©

27. minut - Fantastična blokada Lengstona Hola, a potom i zakucavanje Ognjena Dobrića sa druge strane - 53:53!

26. minut - Mirnija faza utakmice, igra se koš za koš! Nakon što je Karmajkl pogodio posle ofanzivnog skoka, na drugoj strani precizan je i Lengston Hol - 51:51!

25. minut - Pogađa Lazić i drugu trojku, ponovo je nerešeno nakon što je i Edin Atić bio precizan - 47:47!

23. minut - LAZIIIIĆ! Prekida seriju promašaja crveno-belih najbolji defanzivac ABA lige! Prva trojka za Branka Lazića, nerešeno je - 44:44!

21. minut - Novi prodor za Korija Voldena, Zvezda je ponovo na pola koša zaostatka - 41:42!

 

Druga četvrtina:

20. minut - Mnogo akcije sa obe strane u poslednjem minutu prvog poluvremena, poentirao je Lengston Hol posle prodora, a potom i Marko Simonović sa linije penala! Ostalo je Igokei svega 12 sekundi za realizaciju, ali je Klemons sjajno proigrao Karmajkla koji zakucava na isteku prvog poluvremena - 39:42!

20. minut - Nastavlja se dobra igra Igokee u odbrani Karmajkl je ukrao loptu, a potom i zakucao na drugoj strani, raste prednost gostiju - 33:39! 

19. minut - Serija 5:0 Igokee nakon minuta odmora, sada Radonjić traži predah za svoju ekipu nakon poena Entonija Klemonsa - 33:35

18. minut - Razigrao se sada Džordan Lojd i pogodio posle sjajnog prodora, reaguje Dragan Bajić i traži tajm-aut! Zvezda ponovo vodi - 33:30!

17. minut - DAVIDOVAAAAC! Nova trojka za crveno-bele! Skupo je koštala Igokeu zonska odbrana u prethodna dva napada, a nakon Lojda i Davidovac cepa mrežicu - 30:30!

Foto: Starsportphoto©

16. minut - Vraća to Džordan Lojd sa druge strane! Izašla je Igokea u zonsku odbranu što kažnjava sjajni šuter crveno-belih - 27:29!

15. minut - Nova trojka za Igokeu, ponovo je strelac Grej! Raste prednost gostiju - 24:29, reaguje Dejan Radonjić tajm-autom!

14. minut - Dve vezane trojke za Igokeu, pogodio je prvo Grej, a potom i Edin Atić, vode gosti - 24:26!

13. minut - Genijalan potez Korija Voldena nakon mrtve lopte! Plej Zvezde je pesnicom poslao loptu u polje napada što koristi Ognjen Dobrić i lako poentira - 24:20!

Foto: Starsportphoto©

12. minut - Posle uvodnih promašaja, Dobrić svojim poenima otvara drugu četvrtinu posle ofanzivnog skoka - 22:20!

Prva četvrtina:

10. minut - Upisuje se u strelce i Lengson Hol koji je na parketu umesto Korija Voldena. Nerešeno je na kraju prve deonce - 20:20!

9. minut - Fantastična blokada Ognjena Dobrića iz drugog plana, a potom i polovičan učinak sa linije penala za beka crveno-belih - 18:16!

8. minut - Tri vezane izgubljene lopte Crvene zvezde, kažnjava to Igokea sa druge strane preko Stefana Pota - 17:16!

7. minut - Razigrao se Kori Volden na startu meča, sada dobra asistencija za Davidovca koji pogađa sa distance - 17:13!

6. minut - VOLDEEEEEEN! Nova trojka za Zvezdinog pleja. Vraća to sa druge strane Marko Jošilo - 13:12!

Foto: Starsportphoto

5. minut - Vezuje sada Edin Atić pet poena pošto je u kontri pogodio za tri poena, vodi Igokea - 8:9!

4. minut - Laki poeni za Edina Atića iz tranzicije nakon lošeg šuta Davidovca. Uzvraća sa druge strane Džordan Lojd - 8:6!

3. minut - Fantastična akcija Crvene zvezde nakon auta, Davidovac je poslao "ekstra pas" do Voldena koji pogađa za tri poena - 6:4!

2. minut - Uzvraća Dalibor Ilić sa druge strane posle lepog dodavanja Džekija Karmajkla. Potom i izgubljena lopta za Igokeu, Branko Lazić je fauliran u kontri i bio je polovičan sa linije penala - 3:2.

1. minut - Otvara Dejan Davidovac poenima posle ofanzivnog skoka duel Crvene zvezde i Igokee - 2:0!

17:00 - Dobro došli na lajv prenos prve utakmice polufinalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Igokee! Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija