• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.05.2021

17:30 >> 20:31

ZVEZDINA KATASTROFA U LAKTAŠIMA! Igokea IZJEDNAČILA i vratila seriju u Beograd! /FOTO/

Crvena zvezda

ZVEZDINA KATASTROFA U LAKTAŠIMA! Igokea IZJEDNAČILA i vratila seriju u Beograd! /FOTO/

Podeli vest

Košarkaši Igokee savladali su Crvenu zvezdu 81:68 (23:13, 22:18, 20:17) i tako izjednačili u polufinalnoj seriji na 1:1

Katastrofa! Crvena zvezda odigrala je jednu od najlošijih utakmica ove sezone i doživela pravi debakl na gostovanju u Laktašima u drugoj utakmici polufinala! Crveno-beli su uspeli da se vrate u finišu meča i ublaže poraz, ali je Igokea izedjnačila u seriji na 1:1!

Igokea je vodila od prvog do poslednjeg minuta, a prednost domaćina rasla je iz napada u napad! Branilac trofeja nije se sastavio ni u napadu ni u odbrani, a sve je eskaliralo na startu treće četvrtine kada je Zvezda zaradila tri tehničke greške, tada je bilo +20 za domaćina! 

Foto: Starsportphoto©

Uspeli su crveno-beli da živnu na startu poslednjeg kvartala, ali je Grej vezao tri šest poena i rešio pitanje pobednika! 

Najveći broj grešaka napravili su Kori Volden i Džordan Lojd. Pokušavala je Zvezda "low pass-om" da razbije odbranu rivala, ali je Džeki Karmajkl branio reket i pokupio sva dodavanja ka centarskoj liniji Zvezde. 

Foto: Starsportphoto©

Zvezdu je u "životu" održavao Dejan Davidovac, kasnije mu se pridružio i Ognjen Dobrić, ali je Igokea šutirala neverovatno za tri poena u većem delu meča, na kraju su pogodili 11 trojki. 

Najefikasniji na meču bio je Klemons sa 18 poena, ATić je dodao 17. U timu Zvezde najbolji je bio Dobrić koji je postigao 17 koševa!

IGOKEA - CRVENA ZVEZDA 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 16:20)

Hala u Laktašima

Sudije: Sreten Radović, Tomislav Hordov, Igor Dragojević

Igokea: Vulić, Atić, Jovanović, Grej, Simanić, Jošilo, Talić, Ilić, Pot, Karmajkl, Fundić, Kondić. 

Crvena zvezda: Hol, Volden, Lojd, Uskoković, Davidovac, Lazić, Rit, Radanov, Dobrić, Simonović, Kuzmić, Noko. 

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

37. minut - Pogađa sada Marko Simonović dva slobodna bacanja - 73:64!

36. minut - Serija promašaja Crvene zvezde, ne uspeva to da kazni Igokea sa druge strane, crveno-beli su još uvek "u igri" - 73:62!

34. minut - Vraća to sa druge strane Ognjen Dobrić - 71:58!

33. minut - Trojka Greja nakon tajm-auta - 71:55!

32. minut - Serija 7:0 Crvene zvezde, reaguje Dragan Bajić tajm-autom odmah - 68:55!

31. minut - Faulirao je Dobrić Greja u šutu za tri poena na startu poslednje deonice, koristi krilo Igokee bacanja - 68:48!

Treća četvrtina:

30. minut - Pogađa Dobrić za tri poena uz faul, imaće bek Zvezde priliku da smanji zaostatak svog tima - 65:48!

29. minut - Brodolom! Promašaj Korija Voldena oslikava čitavu partiju crveno-belih! 

28. minut - Vratio je Dragan Bajić Stefana Pota na parket, ovaj odmah pogađa i vraća +20 - 61:41!

Foto: Starsportphoto©

27. minut - Pogađa Darko Talić trojku sa deset metara, pokušao je Duop Rit da vrati to, ali je bacio "air ball" - 57:37!

26. minut - Pogađa Lojd uz faul Jošila i koristi dodatno slobodno bacanje - 54:37!

26. minut - Nastavlja se katastrofalno izdanje Zvezde u Laktašima! Klemons je "zalepio" Hola u šutu za tri poena, na drugoj strani Jošilo donosi +20 Igokei - 54:34!

25. minut - Nova tehnička greška, sada je Volden protestvovao kod sudija - 52:34!

24. minut - Tri tenihčke u ovoj četvrtini, sada je Radonjić burno reagovao zbog sudijske odluke, pa će Karmajkl na liniju penala - 50:34!

23. minut - Sada tehnička za Klemonsa zbog prigovora, ali Lojd promašuje slobodno bacanje. Izuzetno slab učinak najboljeg strelca crveno-belih, potom i izgubljena lopta Voldena - 49:34!

22. minut - DOBRIIIIĆ! Prva trojka za crveno-bele, a da je nije pogodio Dejan Davidovac - 49:34!

Foto: Starsportphoto©

21. minut - Tehnička greška za Džordana LOjda na startu drugog poluvremena zbog "flopovanja"! Pao je bek nakon sudara sa Karmajklom, sudije su to okarakterisale kao simuliranje!

Druga četvrtina:

20. minut - Trojka Edina Atića uz zvuk sirene, delovalo je da se Zvezda "razigrala" u samom finišu poluvremena, ali Igokea vraća veliku prednost - 45:31!

19. minut - Delovalo je da će Zvezda protraćiti još jedan napad, ali je Dejan Davidovac prošao lako do koša i flouterom pogodio - 41:29!

18. minut - Nova izgubljena lopta crveno-belih kažnjava to Klemons pogotkom za tri poena - 41:26!

17. minut - Uspela je Zvezda da veže nekoliko dobrih odbrana, ali se podigla i produktivnost u napadu. Nabacio je Volden loptu Noku na zakucavanje, a trener Igokee odmah reaguje tajm-autom - 38:26!

16. minut - Katastrofalan šut za tri poena Zvezde - 2/11!

16. minut - Upisuje se Kori Volden u strelce nakon četiri promašaja, pogodio je plej crveno-belih dva slobodna bacanja - 38:24!

15. minut - Dve dobre odbrane Crvene zvezde i laki poeni za Džordana Lojda iz kontre, ali nova greška centara crveno-belih, sada je Kuzmić ostao tri sekunde u reketu - 36:22!

Foto: Starsportphoto©

14. minut - Dobra akcija crveno-belih nakon minuta predaha, pogodio je sa distance Dejan Davidovac, vraća to Stefan Pot - 36:20!

14. minut - Šuterska "klinika" Igokee u prvom poluvremenu! Nova trojka, ovoga puta za Greja, Zvezda je na -17 - 34:17! Reaguje Radonjić tajm-autom!

13. minut - Dva puta su branili Stefana Pota ispod bloka, a plej Igokee vezuje sa osam poena, sa druge strane promašaj Dobrića - 31:17!

11. minut - DOBRIIIIĆ! Zaleteo se Zvezdin bek kao brzi voz na koš rivala i pogodio uz faul Nikole Jovanovića, ali nije pogodio dodatno slobodno bacanje - 23:15!

Prva četvrtina:

10. minut - Pogađa Ognjen Dobrić na isteku prve četvrtine - 23:13!

9. minut - Izuzetna igra Entonija Klemonsa na startu meča, osmi poen za pleja Igokee i prva trojka - 23:11!

Foto: Starsportphoto

8. minut - Posle serije promašaja pogađa napokon Zvezda trojku, Davidovac je bio precizan nakon ukradene lopte Ognjena Dobrića - 18:9!

7. minut - Digao se Entoni Klemons u šut za tri, faulirao ga je naivno Lengston Hol, plej Igokee siguran je sa linije penala - 18:4!

7. minut - Prekida Džordan Lojd seriju Igokee od 13:0 pogotkom o dablu - 15:4!

6. minut - Još jedan dobar napad Igokee, sada je Marko Jošilo poentirao, potom greška Lendrija Noka. Katastrofalan start Zvezde - 13:2!

5. minut - Novi loš napad crveno-belih, ponovo je Lazić poslao loptu direktno u ruke Entonija Klemonsa, ali seče u kontri Kori Volden - 11:2!

Foto: Starsportphoto©

4. minut - Furiozan start Igokee! Džeki Karmajkl je sjajno presekao loptu i uposlio Ilića koji zakucava u kontri - 11:2!

3. minut - Novi promašaj Zvezde, ali vraća to Branko Lazić u koš, na drugom delu terena Dalibor Ilić lako poentira pod košem, a potom i Atić iz koraka - 6:2!

1. minut - Loš start crveno-belih i tri vezana promašaja, sa druge strane Atić u ranoj fazi napada pogađa preko Lojda - 2:0!

17:30 - Dobro došli na lajv prenos druge utakmice polufinala ABA lige između Igokee i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zof

pre 3 godine

Zašto Radonjić nije uvodimo Uskokovića i Radanova??!!! Šta lošije bi igrali od Voldena Hola Lojda i Simonović.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija