• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2021

17:28 >> 20:24

NEKA SE SPREMI BUDUĆNOST! Moćna ZVEZDA počistila Igokeu i izborila FINALE ABA lige! /FOTO/

Crvena zvezda

NEKA SE SPREMI BUDUĆNOST! Moćna ZVEZDA počistila Igokeu i izborila FINALE ABA lige! /FOTO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu u "majstorici" i izborili finale ABA lige

Moglo je to i lakše i bez kidanja živaca navijačima, ali je ovako "slađe"! Zvezda je u finalu ABA lige nakon drame i tri meča sa "žilavom" Igokeom! Crveno-beli su furioznom igrom u poslednjoj deonici i fantastčnoj "roli" Dejana Davidovca slavila sa 76:53  (24:12, 24:23, 9:16, 19:2) i tako zakazala najmanje tri duela sa Budućnosti! 

Foto: Starsportphoto

Sjajno je Zvezda otvorila meč, delovala najsigrnije do sada, Noko je odigrao najboljih deset minuta od dolaska, raspucao se i Lojd, sve je slutilo na laku pobedu čete Dejana Radonjića, ali nije bilo tako! 

Igokea je izašla u drugom poluvremenu preporođeno, a ogromnom serijom poena sa 18 poena zastatatka došla je na samo četiri! 

Bila je Zvezda "na konopcima" kada se pojavio Dejan Davidovac i sa perfektnom igrom na obe strane rešio pitanje pobednika! Igokea je u poslednjoj četvrtini postigla svega dva poena, sa druge strane, napad je ponovo profunkcionisao, a sve je bilo gotovo nakon trojke Džordana Lojda!

Foto: Starsportphoto©

Upravo je Zrenjaninac bio i najefikasniji igrač na meču sa 22 poena, 13 je dodao Lojd, po 11 dali su Noko i Dobrić. Sa druge strane Entoni Klemons postigao je Klemons sa 15 koševa!

CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 76:53 (24:12, 24:23, 9:16, 19:2)

Hala Aleksandar Nikolić. Sudije: Ilija Belošević, Matej Boltauzer, Sašo Petek

Crvena zvezda: Hol 4, Volden 7, Lojd 15, Uskoković, Davidovac 22, Lazić, Rit, Radanov 2, Dobrić 11, Simonović 2, Kuzmić 2, Noko 11.

Igokea: Vulić, Klemons 15, Atić 1, Jovanović 7, Grej 3, Jošilo 6, Talić, Ilić 5, Pot 2, Karmajkl 12, Fundić 2, Kondić.

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

36. minut - Nastavlja DAvidovac da razbija igru Igokee, "no look pass" za Noka koji pogađa uz faul - 71:53.

35. minut - Nova dobra odbrana Zvezde, ponovo je Davidovac sjajno pomogao Noku i zaustavio Karmajkla - 69:53!

34. minut - KAKVA PARTIJA DAVIDOVCA! Ukrao je sada loptu Davidovac i počastio Dobrića sa lakim poenima, potom i nova trojka - 69:53!

33. minut - DAVIDOVAAAAAAAAC! Kakva "simultanka" Dejan Davidovcima u Pioniru! Eksplodirao je Zrenjaninac u drugoj četvrtini, a u nastavku meča nastavio je istim tempom! Nova trojka i 19 poena - 64:53!

Foto: Starsportphoto

32. minut - Upisao se i Lojd u strelce u drugom poluvremenu nakon ogromnog broja promašaja, sa druge strane novi poeni za Ilića - 61:53!

31. minut - Održava Dejan Davidovac crveno-bele u igri toko drugog poluvremena - 59:53!

Treća četvrtina:

30. minut - Ima Noko sva slobodna bacanja pred kraj treće deonice, pored toga klupa Igokee dobila je tehničku - 57:51

29. minut -Nastavlja se katastrofalna igra Zvezde u napadu, promašio je Lendri Noko dva zicera - 56:51!

28. minut - Prekida Dejan Davidovac seriju promašaja Crvene zvezde poenima sa linije penala - 56:50!

27. minut - Tehnička za Branka Lazića nakon prigovora, sve ide u korist Igokee u drugom poluvremenu - 54:50!

26. minut - Pogađa novu trojku Ognjen Dobrić, ponovo je ostao sam u uglu - 54:49!

25. minut - DOOOOOOOOOBRIĆ! Trojka za krilo Crvene zvezde nakon "posta" od pet minuta, vraća Ilić sa druge strane - 51:47!

Foto: Starsportphoto

24. minut - Nastavlja se serija Igokee, sada je Karmajkl pogodio sa "vrha kapice", Zvezda još uvek bez poena - 48:44!

23. minut - Zvezda bez poena u trećem kvartalu, Jošilo upisuje još dva poena, Radonjić reaguje tajm-autom - 48:42!

22. minut - Slab start crveno-belih u drugom poluvremenu, pogodio je Jošilo uz faul Voldena, ali je promašio dodatno slobodno bacanje - 48:40!

21. minut - Otvara Entoni Klemons trojkom treću deonicu - 48:38!

Druga četvrtina:

20. minut - POLUVREME! Zvezda kontroliše dešavanja u dosadašnjem delu meča, ali je blagi pad na kraju druge deonice vratio Igokeu u utakmicu!

20. minut - Lazić i Dobrić su ušli u probleme sa faulovima, ubacio je Radonjić Radanova na teren koji pogađa posle prodora, na drugoj strani trojka Klemonsa - 46:35!

19. minut - Prekida Simonović svojim poenima seriju Igokee - 42:31!

18. minut - Imala je Zvezda +18 nakon poena Korija Voldena, dva minuta kasnije, Igokea je prepolovila zaostatak nakon nabacivanja lopte za Ilića - 40:31!

Foto: Starsportphoto©

16. minut - Poeni za Korija Voldena sa linije penala, sa druge strane Klemons poenitra u tranziciji - 40:22 !

15. minut - Velike probleme ima Ognjen Kuzmić pod košem, imala je Igokea sada tri vezana napada i kažnjava to Dalibor Ilić - 38:22!

14. minut - Stao je šut crveno-bele, ali je Dejan Davidovac uzeo stvari u svoje ruke i stigao do sedmog poena, novi tajm-aut za Igokeu - 35:18!

13. minut - Sjajna reakcija Zvezde nakon minuta odmora i četiri laka poena za Dejana Davidovca - 31:16!

12. minut - Izašla je Igokea u zonski presing i ukrala dve lopte Zvezdi, reaguje Radonjić tajm-autom nakon poena Stefana Pota - 27:16!

11. minut - Upisuje se i Dejan Davidovac u strelce, četvrta trojka za crveno-bele, sve veća prednost za Zvezdu - 27:12!

Foto: Starsportphoto©

Prva četvrtina:

10. minut - Nastavlja Noko da maltretira odbranu Igokee, 11 poena za Kamerunca u prvoj četvrtini - 24:12!

9. minut - Pametan faul Korija Voldena, Karmajkl je bio na ziceru, ali je poslat na liniju penala i promašio je oba bacanja - 21:12!

8. minut - DOBRIIIIIIIIIĆ! Fantastična kontra crveno-belih, cepa mrežicu Ognjen Dobrić u tranziciji, nakon nove dobre odbrane - 21:12

7. minut - Vezuje sada Lendri Noko četiri poena, promena u Zvezdinoj igri se najbolje oslikava na partiji kamerunskog centra - 18:11!

6. minut - VOLDEEEN! Mnogo bolja energija crveno-belih u odnosnu na prva dva meča, sada je Volden pogodio trojku preko ruke Entonija Klemonsa - 14:8!

5. minut - Nesportski faul za Džekija Karmajkla, Noko ima dva bacanja, a potom i lopta za Zvezdu - 11:8!

Foto: Starsportphoto

4. minut - Sjajna energija Zvezde na startu meča, Jošilo je pokušao u tranziciji da pogodi za tri, ali ga je Lazić blokirao, laki poeni za Noka - 7:6!

3. minut - Ponovo LOJD! Ušao je u "zonu" sada Lojd i vezao pet poena, trojka kao "kap" - 5:2!

2. minut - LOOOOOJD! Bilo je potrebno Zvezdi da najbolji strelac tima dobro počne meč, sjajno mu je "livadu" otvorio Kuzmić i zakucava bek crveno-belih - 2:2!

1. minut - Loša dva napada crveno-belih na startu meča, kažanjva to Karmajkl sa druge strane - 0:2!

17:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice "majstorice" plej-ofa ABA lige između Crvene zvezde i Igokee. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 2 godine

Belošević? Koliko je on dao koševa za Zvezdu? Po ovoj logici, meč Zvezda-Budućnost... glavni sudija treba da bude iz Podgorice. Napred Budućnost!

Mole

pre 2 godine

Neznam odakle je Dragi ali njegov komentar govori sve.Ako je iz milogore onda je u redu sto navija za svoje osvedocene milogorce ali cisto sumnjam,po svemu bih rekao da je navijac jugohrvatskog kluba iz zagreba preseljenog u Beograd,svoje frustracije da kao kosarkaski poznavaoci navijaju za pogresan klub lece navijajuci za protivnike Srpskog kluba,ali dzaba ne ide im vec godinama......

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17