• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

15.05.2021

09:37

SPREMA SE POTRES NA MARAKANI! Ajaks daje milione za Zvezdine klince! Overmars došao u Beograd zbog crveno-belih bisera!

Crvena zvezda

SPREMA SE POTRES NA MARAKANI! Ajaks daje milione za Zvezdine klince! Overmars došao u Beograd zbog crveno-belih bisera!

Podeli vest

* Čuveni Mark Overmars, sportski direktor "kopljanika", bio u Beogradu kako bi na delu video braću Jovana (18) i Nikolu Mituljikića (18) * Holanđani spremni da daju šest miliona evra za ove omladince crveno-belih

 

Slavni Ajaks spreman je da plati Crvenoj zvezdi šest miliona evra za braću Jovana (18) i Nikolu Mituljikića (18)! Sportski direktor "kopljanika", legendarni Mark Overmars nedavno je boravio u Beogradu kako bi posmatrao talentovane omladince crveno-belih na delu i bio je vrlo zadovoljan onim što je video.

Prema saznanjima portala "Mocart sport", Overmars i šef skauting službe Ajaksa Henk Veldmate došli su na utakmicu omladinaca Voždovca i  Crvene zvezda (1:5), koja se igrala 9. maja. Braća blizanci Mituljikić briljirali su u tom meču i obojica su se upisali u strelce.

Biseri

Takav talenat se retko sreće. I ne samo talenat, oni su već i tehnički potkovani i izuzetno brzi
Dragan Mladenović, šef zvezdine omladinske škole

 

 

Gledali ih i Belgijanci

Jovan i Nikola nedavno su potpisali profesionalne ugovore sa Zvezdom do 2025. godine. Ipak, lako bi se moglo desiti da njih dvojica ne stignu ni da debituju za prvi tim crveno-belih. Klubu s "Marakane" neophodan je novac, prema nezvaničnim informacijama, prihvatili bi ponudu od šest miliona evra, uz 20 odsto od naredne prodaje.

Sportski direktor Omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović u izjavi za Informer potvrdio je da je Overmars bio u Beogradu kako bi posmatrao Mituljikiće.

- Overmars nam se najavio i ranije, pre oko mesec i po dana. Ipak, tad su mu iskrsle neke obaveze, pa nije mogao da dođe, ali je pre nedelju dana bio na utakmici sa Voždovcem. I nije on jedini koji je gledao naše igrače. Konkretno, na toj utakmici bili su i predstavnici belgijskog Genta. Osim Mituljikića imamo još kvalitetnih igrača i prirodno je da se evropski klubovi raspituju za njih. To je potvrda našeg dobrog rada. Nemamo povratne informacije iz Ajaksa, ali verujem da su zadovoljni onim što su videli - ističe Mladenović.

Foto: crvenazvezdafk.com

 



Prvi čovek Zvezdine škole kaže da odavno nije video talentovanije igrače od braće Mituljikić.

- Još pre pet godina znao sam kakvi će to igrači da budu, jer takav talenat se retko sreće. I ne samo talenat, oni su već i tehnički potkovani, izuzetno brzi sa loptom u nogama, što se ne sreće često. Obojica koriste i desnu i levu nogu, što je takođe prednost. Na nama u omladinskoj školi bilo je da radimo sa njima na najbolji mogući način, a na upravi kluba je da odluči hoće li ih pustiti da odu ili će ih zadržati. Kako god da bude, verujem da će postati veliki igrači - ističe Mladenović.

Teško do prvog tima

Neće oni nigde

Mituljikići su biseri, ali ne mogu da idu ovog leta nikud. Ne zanimaju me ponude,
Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde

U prvom timu Crvene zvezde često nema mesta za mlade igrače, jer ekipa s "Marakane" praktično u svakoj utakmici mora da ide na pobedu. Mladenović zbog toga smatra da nema ništa loše u tome da se proda poneki talentovani igrač iz omladinske škole.

- Zna se da u prvom timu moraju da igraju potpuno formirani i kvalitetni igrači, jer su prioritet osvajanje titule, Kupa i što bolji rezultat u Evropi. Jasno je da prvi tim nema vremena da istrpi kaljenje igrača, pa ako već za nekog znaju da neće igrati, u redu je da ga puste da ide - zaključio je Mladenović.
 

Jelić: Zbog takvih igrača se fudbal i gleda

Rešenja koja Nikola i Jovan Mituljikić donose spadaju u primere zbog kojih ljudi vole fudbal, kaže za Informer glavni trener Omladinske škole Crvene zvezde Nikola Jelić.

- To su retko talentovana deca. Ta njihova lucidnost, brzina kojom razmišljaju i nepredvidiva rešenja koja donose neverovatni su. Naravno, još se razvijaju, od januara su dobili po pet kilograma mišićne mase. Očekujem da u narednih godinu dana mnogo napreduju i ako se s njima i dalje bude radilo pravilno, imaju sve predispozicije da postanu baš veliki igrači. Neverovatni su. Obojica - zaključio je Jelić.

Braća Ilić prodati za 5,5 miliona evra

Nikola i Jovan Mituljikić ne bi bili prva braća za koju je Crvena zvezda dobila milione. Crveno-beli su u julu 2017. godine prodali braću Luku i Ivana Ilića Mančester sitiju za 5,5 miliona evra. U tom trenutku, za prvi tim je debitovao samo Luka, koji je tada imao 18 godina. Njegov brat Ivan imao je 16 godina i nije ni dobio šansu u Zvezdinom prvom timu. Obojica su i dalje igrači Sitija, s tim što je Luka na pozajmici u Tventeu, a Ivan u Veroni.


 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija