• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.05.2021

17:30 >> 20:44

ZVEZDA SRUŠILA BUDUĆNOST! Crveno-beli poveli u FINALU i zadali prvi UDARAC Podgoričanima! /FOTO/VIDEO/

Crvena zvezda

ZVEZDA SRUŠILA BUDUĆNOST! Crveno-beli poveli u FINALU i zadali prvi UDARAC Podgoričanima! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost rezultatom 82:78 (20:20, 24:18, 19:17, 19:23) u prvoj utakmici finalne serije ABA lige

Po starom dobrom običaju, ekipa Dejana Radonjića najbolja je kada je najteže! Tako je bilo u sredu protiv Igokee, tako je bilo i večeras protiv Budućnosti! Podgoričani su dva puta ove sezone odučili crveno-bele od košarke, ali je Zvezda večeras bila mnogo bolji rival i dobila Budućnost 82:78 (20:20, 24:18, 19:17, 19:23), te povela sa 1:0 u seriji!

Uspeli su Podgoričani da se vrate u samom finišu meča i režiraju dramu u Pioniru, ali je Zvezda uspela da se iskobelja i sačuva prednost domaćeg terena, najviše zahvaljujući sjajnoj odbrani u većem delu meča. 

Ako bi se uzimao uzorak od 30 minuta, prve tri četvrtine crveno-belih bile su najbolje u čitavoj sezoni, dok je Zvezda debelo podbacila u poslednjem periodu i umalo od gotovog napravila veresiju. Ipak, uspeli su izabranici Dejana Radonjića da na krilima Ognjena Dobrića dobiju prvi meč i zadovoljni čekaju drugi duel u seriji!

Zvezda je furiozno otvorila meč, ali se Budućnost u finišu prve deonice vratila u meč, najzaslužniji za egal posle prvih 10 bio je Vili Rid. Noko i Kuzmić su se smenjivali na njemu, ali je "pikenrol" igra mučila Zvezdu. Uspeo je Radonjić da zbije redove i zatvori reket, što je dovelo do toga da Zvezda ima osetniju prednost na kraju prvog poluvremena. 

Foto: Starsportphoto

Uspela je Budućnost da se vrati na startu treće četvrtine u meč, ali je loptu u svoje ruke uzeo Ognjen Dobrić koji je razbio koncepciju igre "plavih" i odveo Zvezdu na +15! Nije imala Budućnost odgovor za njega, Melvin Edžam je zbog problema sa faulovima ranije završio meč, Kobs i Nikolić su morali da poštedu zbog četiri lične greške, ali je Nikola Ivanović u finišu preuzeo odgovornost i režirao dramu. 

Stigla je Budućnost na posed zaostatka, Zvezda je imala napad, ali je Dobrić promašio trojku, uspeo je Noko to da "skine" sa lopte i vrati pas do Lojda, šuter se podigao i proigrao Dejana Davidovca koji je stavio tačku na pobedu!

Foto: Starsportphoto

Crveno-bele je do pobede predvodio Džordan Lojd sa 23 poena, šest skokova i pet asistencija, Ognjen Dobrić je dodao još 23, a Deja Davidovac 12. Ognjen Kuzmić je odigrao najbolji meč u sezoni i uhvatio 11 skokova uz pet koševa, dok je Lengston Hol podelio osam asistencija. 

U timu Budućnosti Vil Rid je stao na 26 poena. 

Drugi meč u seriji na programu je u utorak od 20:30, a domaćin će ponovo biti Crvena zvezda nakon čega se serija seli u Podgoricu!

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 82:78 (20:20, 24:18, 19:17, 19:23)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd

Sudije: Saša Pukl, Tomislav Hordov, Josip Radojković

Crvena zvezda: Hol 4, Lojd 23, Uskoković 2, Davidovac 12, Lazić 6, Rit 5, Radanov, Dobrić 23, Simonović, Kuzmić 5, Noko 4
Trener: Dejan Radonjić

Budućnost: Kobs 8, Ivanović 16, Edžim, Šehović, Nikolić 7, Apić, Mitrović 6, Dela Vale 6, Nikolić 2, Popović 7, Rid 26, Žugić
Trener: Dejan Milojević

Tok meča

Četvrta četvrtina:

40. minut - Promašaj Džordana Lojda u šutu za tri poena, kažnjava Petar Popović sa druge strane - 80:78! IMAMO DRAMU U FINIŠU MEČA!

39. minut - Autokoš Luke Mitrovića, sa druge strane ponovo Ivanović - 80:76!

39. minut - Siguran je Ivanović sa linije penala, biće drame - 78:74!

38. minut - Dva ofanzivna skoka za Lendrija Noka, podigao se Lojd u šut za tri, kompletna odbrana Budućnosti je skočila, a Amerikanac je samo pružio loptu do Davidovca koji beleži lake poene pod košem - 78:72!

Foto: Starsportphoto

37. minut - Vezuje sada Nikola Ivanović nekoliko napad, i vraća Budućnost na samo šest poena zaostatka - 76:72!

36. minut - Fantastičan pas Lengstona Hola za Džordana Lojda koji pogađa pored Vilija Rida, potom i laki poeni za Lazića iz auta - 76:67!

36. minut - Uspeva Ivanović da vrati Budućnost u meč, pogađa sada plej Podgoričana uz faul i koristi dodatno bacanje - 72:55!

35. minut - Trojka za Ivanovića, sa druge strane novi "flouter" za Dobrića - 72:62!

34. minut - Vezuje Budućnost sada dva laka koša i smanjuje zaostatak, reaguje Radonjić tajm-autom odmah - 70:59!

Foto: Starsportphoto

33. minut - Popio je Kobs rampu Ognjena Dobrića, sa druge starne poeni za Lengstona Hola - 70:55!

32. minut - DOBRIIIIIIIIIĆ! Kakva rola Ognjena Dobrića u drugom poluvremenu! Cepa mrežicu posle šuta za tri poena, a potom i lagana asistencija za Džordana Lojda - 68:55!

31. minut - Loš napadački početak Crvene zvezde u poslednjoj četvrtini, faul u napadu za Noka, a potom i promašaj Lojda u šutu za tri poena - 63:55!

Treća četvrtina:

30. minut - NOOOOOOKOOOOO! Fantastična energija Ognjena Dobrića razigrala je crveno-bele, sada je Hol nabacio loptu na tablu za Lendrija Noka koji vezuje četiri poena - 63:55!

30. minut - KRAJ ZA EDŽAMA! Blokirao je Lengston Hol Ivanovića, potom je Kanađanin napao Dobrića, ali je napravio faul u napadu što mu je peta lična greška!

29. minut - Vezuje Ognjen Dobrić osam poena za crveno-bele, uspeva Zvezda da se odbrani i napravi "osetniju" prednost - 59:55!

28. minut - Ponovo je Hol uspeo da ukrade loptu, ali je nije uspeo Dejan Davidovac da uhvati pas, mogla je Zvezda da ode na dva poseda prednosti - 55:54!

Foto: Starsportphoto

28. minut - DOBRIIIIIIIIIIIĆ! Zakucava sada u kontri nakon nove ukradene lopte crveno-belih - 55:54!

27. minut - Laki poeni za Ognjena Dobrića sa linije penala, rezultatska klackalica u ovim momentira u Pioniru - 53:52!

27. minut - Loš potez Marka Simonovića koji je faulirao Amadea Dela Valea u šutu za tri poena, ima Italijan tri slobodna bacanja! Siguran je bio Dela Vale, Budućnost vodi - 51:52!

26. minut - Vratio se Ognjen Dobrić na parket i odmah pogodio "flouter", sa druge strane brzi poeni za Nikolu Ivanovića - 51:49!

25. minut - Novo zakucavanje za Vilija Rida, razbijaju Ivanović i Rid odbranu Zvezde stalnim "pikenrol" akcijama - 49:46!

24. minut - Pogađa trojku Džastin Kobs za tri poena, sjajan procenat Podgoričana 4/5 trojke u dosadašnjem delu meča - 49:44!

Foto: Starsportphoto©

24. minut - LOOOOOOOOJD! Dugo nije Ognjen Kuzmić imao ovoliki uticaj na igru Crvene zvezde, sada je iskusni centar napravio "livadu" za Amerikanca koji lako pogađa - 49:41!

23. minut - Prelep potez Alekse Uskokovića koji se upisuje u strelce na startu treće deonice, položio je pored Vilija Rida plej Zvezde - 47:41!

22. minut - Prvi koš iz igre za Budućnost u drugom poluvremenu pogađa Nikola Ivanović sa poludistance, sa druge strane promašaj Alekse Uskokovića - 45:40!

21. minut - Nova ukradena lopta za Džordana Lojd koji nije pogodio u kontri, ali je Kuzmić to pratio i dobio dva slobodna bacanja! Polovičan je bio centar crveno-belih - 45:38!

Druga četvrtina:

20. minut - Pogađa Lazić uz zvuk sirene na isteku prvog poluvremena! Ponovo je forsirao Ivanović, uspeo je Lojd da uposli Lazića koji pogađa - 44:38!

19. minut - Mogla je sudijska trojka bez problema da dosudi nesportski faul Džastinu Kobsu zbog faula u kontri, ali od svega Lazić ide na liniju penala - 42:36!

Foto: Starsportphoto

19. minut - Dobila je utakmica na ritmu pred kraj poluvremena, laki poeni sa obe strane terena, nakon Lojda Vili Rid još jednom zakucava - 40:36!

18. minut - Trojka sada za Amadea Dela Valea koji pogađa sa deset metara na isteku napada - 38:34!

18. minut - Pokušao je Kobs da vrati to sa druge strane, ali nije pogodio i laki poeni za Džordana Lojda u kontri - 38:31!

17. minut - DAVIDOVAAAAAAAAAC! Raspucao se Dejan Davidovac u poslednjih nekoliko dana i nema nameru da stane! Sekundu je zakasnio Vili Rid, a krilo Zvezde to kažnjava "kao kap" - 36:31!

17. minut - Ulazi Lendri Noko u rane probleme sa faulovima i šalje Vilija Rida na penale - 33:31!

16. minut - KAKVA TROJKA DŽORDANA LOJDA! Pogađa Zvezdin šuter trojku uz faul Luke Mitrovića, a siguran je i sa linije penala, četiri poena za crveno-bele u jednom napadu - 33:30!

Foto: Starsportphoto

15. minut - Zakomplikovao je Lojd situaciju sa prenosom lopte, krade to Nikola Ivanović i otvara kontru za Rida koji zakucava - 29:29! Ponovo Radonjić reaguje tajm-autom!

14. minut - RIIIIIIIIIIIIIT! Seče centar Zvezde seriju promašaja i pogađa drugu trojku za crveno-bele - 28:25!

14. minut - Fauliran je Džastin Kobs u šutu za tri poena, a plej Budućnosti bio je siguran sa linije penala - 26:25!

13. minut - Poentira Luka Mitrović u kontri, ali potom čini "medveđu uslugu" svom timu i faulira Duopa Rita koji pogađa uz faul. Promašio je Rit bacanje, ali pogađa Dobrić iz "odbojke" - 24:22!

Foto: Starsportphoto©

12. minut - Bez koša na startu druge deonice, crveno-bele ne služi šut za tri poena, sa druge strane, Budućnost nema rešenje za odbranu Zvezde - 20:20!

11. minut - Serija promašaja sa obe strane, Marko Simović je trenutno na 0/3 u šutu za tri poena. Crveno-bele može da raduje dobra kontrola skoka centarske linije Zvezde - 20:20!

Prva četvrtina:

10. minut - Vraća "uslugu" Kuzmić sa druge strane i promašuje penala nakon ofanzivnog skoka, Budućnost će imati poslednji napad. Poenitra Zoran Nikolić, nerešeno je posle prve deonice - 20:20!

9. minut - Uspeo je sada Amadeo Dela Vale da razmrda Budućnost, ali Zoran Nikolić promašuje oba slobodan bacanja, Zvezda ostaje na +2 - 20:18!

8. minut - Zaređala je Zvezda sada nekoliko loših napada, odmah reagije Radonjić i traži minut predaha za svoje izabranike - 18:13!

7. minut - Pogađa sada uz faul Vili Rid, ali centar Budućnosti nije pogodio dodatno slobodno bacanje - 18:11!

Foto: Starsportphoto©

6. minut - DOBRIIIIIIĆ! Raspucali su se sada crveno-beli, pogađa Ognjen Dobrić u kontri za tri poena - 18:9!

6. minut - DAVIDOVAAAAAAAAC! Fantastičan start meča za Davidovca! Uspeo je Zrenjaniac da ugura loptu u koš pored trojice igrača i izvuče faul - 15:9!

Foto: Starsportphoto©

5. minut - Dobra reakcija Budućnosti nakon tajm-auta, zakucava Vili Rid u kontri nakon promašaja Ognjena Dobrića sa linije penala - 12:9!

5. minut - Upisuje se Danilo Nikolić u strelce, pokušao je Davidovac da pomogne Lojdu sa Edžamom, a krilni centar Budućnosti ostao je sam i pogodio za tri poena - 11:7!

4. minut - LOOOOOOOOJD! Ukrao je Džordan Lojd loptu sa ruke Nikoli Ivanoviću i u kontri položio pored Danila Nikolića! Sjajan start Zvezde, mora Dejan Milojević da reaguje tajm-autom već u ranoj fazi meča - 11:4!

4. minut - Rastrčao se Dejan Davidovac u oba pravca, nakon što je blokirao Luku Mitrovića, povukao je kontru heroj "majstorice" protiv Igokee i izvukao faul bivšeg kapitena Zvezde! Siguran je bek crveno-belih sa linije penala - 9:4!

3. minut - TEHNIČKA GREŠKA ZA KLUPU BUDUĆNOSTI! Agresivno su krenuli Podgoričani u odbrani i već u ranoj fazi izašli iz bonusa, nije se to svidelo Dejanu Milojeviću koji je zbog protesta poslao Lojda na liniju penala, imaće Zvezda nakon toga i loptu iz auta - 7:4!

3. minut - Izuzetno koncentrisana i angažovana igra crveno-belih pre svega u napadu, poentirao je sada Lengston Hol, a potom i polaganje za Dejana Davidovca u kontri - 6:4!

2. minut - Odlično se Zvezda odbranila u prvom naletu Budućnosti, ali je Melvin Edžam ukrao loptu Lojdu i otvorio kontru koju zakucavanjem završava Vili Rid - 2:2!

1. minut - Imala je Crvena zvezda prvi napad na meču i odmah laki poeni za Džordana Lojda sa poludistance - 2:0!

17:30 - Dobro došli na lajv prenos prvog meča finalne serije ABA lige između beogradske Crvene zvezde i podgoričke Budućnosti! Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59