• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2021

17:10 >> 17:03

NEMA TIH PARA KOJE BI ME ODVELE IZ ZVEZDE! Stankovićeva LJUBAV prema crveno-belom je BEZGRANIČNA!

Crvena zvezda

NEMA TIH PARA KOJE BI ME ODVELE IZ ZVEZDE! Stankovićeva LJUBAV prema crveno-belom je BEZGRANIČNA!

Podeli vest

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković produžio je ugovor sa srpskim šampionom do leta 2024. godine

Stanković je oduševio javnost svojim radom tokom ove sezone, Zvezda je oborila pregršt rekorda, crveno-beli su ponovo šampioni Srbije i imaju priliku da osvoje duplu krunu, u Evropi je ponovo napravljen iskorak što je bio jasan pokazatelj upravi da legendarni fudbaler mora da dobije novi ugovor. 

To se i desilo, a Stanković je danas u društvu sportskog sektora potpisao novi trogodišnji ugovor sa voljenim klubom. 

- Osećam se jako ponosno, ali ovo ne bih mogao da uradim sam. Moralo je mnogo kockica da se složi. Pre svega moram da se zahvalim klubu na šansi, potom strpljenju kada sam ja u pitanju. Ne bih uspeo bez zlatnih momaka i stručnog štaba, bez medicinskog tima. Mnogo toga smo prošli tokom ovih godinu i po dana. Bez svih koje sam nabrojao, ovaj produžetak ne bi bio ovako lep - rekao je Stanković za "Zvezda TV". 

Foto: crvenazvezdafk.com

Iako je njegov dolazak izazvao brojne negativne komentare, posebno nakon slabih igara u prvih šest meseci, Stanković je sjajnim pristupom demantovao sve sumnjivače ljude i nagovestio da će imati veliki karijeru i kao trener. 

- To je sve proces, dug proces. U ovom klubu moraš da se boriš i dokazuješ. I to navijač Crvene zvezde zna da prepozna. Oni su me prepoznali kao klinaca igrača, i sada drugi put. Bilo je mnogo znakova piitanja kada sam došao, da li ću sagoreti ili pregoreti. Zvezda ti daje zahtevan put. Svaki dan je novo dokazivanje. Žao mi je što Marakana nije uspela da nam pomogne. Igrali bismo još bolje. Jedva čekam da se navijači vrate i aplauztom dočekuju momke - dodao je mladi stručnjak. 

Crveno-beli su tokom ove sezone doživeli samo jedan poraz i to protiv Hofenhajma u Nemačkoj! 

- Ja sam bio u prednosti, bio sam u ovom klubu. Znam šta je Zvezda, gde mora da bude? Pre godinu dana smo izašli, i stavili pred nas ozbiljne ciljeve. Svestan sam da je to jedan ciklus, uskoro ulazimo u nove zahteve. Navikao sam da radim i igram pod pritiskom, Zvezda me je naučila kako je pobeđivati. Biće i teško u narednom periodu, ne može stalno da bude lepo. Ali mi ne znamo koliki je potencijal ove ekipe. Sigurno je da ćemo i dalje dizati lestivcu - kazao je Stanković i izneo detalje sa pregovora o novom ugovoru. 

Foto: crvenazvezdafk.com

- Lepo je pregovarati sa Zvezdom. To mora da se završi na obostrano zadovoljstvo. Obe strane su želele da se saradnja nastavi. Nije tu bilo nekih začkoljica i problema. U par dana smo sve završili. Da se malo našalim i kažem da me novac neće pokvaritii.

Ukoliko Stanković ostane do kraja ugovora, dakle završi sezonu 2023/24 postaće najdugovečniji trener na klupi Crvene zvezde u novijoj istoriji. 

- Ne bih potpisivao da ne mislim da radim dugo u Zvezdi. Ali ja sam realista. U fudbalu može svašta da se desi. Nema novca koji bi me ostavio u Zvezdi, ako ne vidim da postoji projekat. Isto tako ne postoji novac koji bi me odvukao od Zvezde. Logično je bilo da neko prepozna sve ono što smo radili - jasan je Dejan Stanković. 

Poslednjih meseci se govorilo o interesovanju Sampdorije, a Stanković se spontano dotakao i te teme. 

Foto: Starsportphoto

- Bilo bi čudno da neko nije primetio šta smo sve uradili. I ja i klub. Radili smo na pravljenju igre, rezultatima... Uvek prija kada se neko interesuje. Ali to je sada iza nas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija