• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

22.05.2021

08:05

ZVEZDA U PODGORICI IMA PRVU MEČ LOPTU! Treći okršaj CRVENO-BELIH I "ĐETIĆA"!

Crvena zvezda

ZVEZDA U PODGORICI IMA PRVU MEČ LOPTU! Treći okršaj CRVENO-BELIH I "ĐETIĆA"!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde večeras (subota, 20.30) gostuju ekipi Budućnosti u dvorani "Morača" * Crveno-beli vode 2:0 u seriji i potreban im je još jedan trijumf da osvoje petu titulu ABA lige

Crvena zvezda želi već u Podgorici da osvoji petu titulu ABA lige! Košarkaši crveno-belih večeras (subota 20.30, Arena sport 1, B92) gostuju Budućnosti u dvorani "Morača" u trećem meču finalne serije Jadranske lige.

Nakon dve odigrane utakmice u Beogradu tim Dejana Radonjića vodi 2:0 i samo još jedan trijumf deli ga od osvajanja petog ABA prstena. Ukoliko pobedi Budućnost, četvrti meč na programu biće u ponedeljak, a eventualna majstorica planirana je za sledeći petak u beogradskom "Pioniru". Pred košarkašima Zvezde biće veoma težak zadatak, s obzirom na to da će ih u "Morači" sigurno dočekati neprijateljska atmosfera.
Borbeno

Želimo da osvojimo svaku loptu, svaki skok, da igramo čvrsto i pre svega timski
Ognjen Kuzmić


Povrede muče Radonjića

Još dva dana pre utakmice šuškalo se da će domaćin pustiti određen broj navijača, koji će imati prvenstveni cilj da zastraše i dekoncentrišu Branka Lazića i saigrače. Trener šampiona ABA lige iz 2019. godine Dejan Radonjić kaže da su njegovi puleni koncentrisani samo na teren i da će morati da odigraju još bolje nego u "Pioniru" kako bi osvojili novi pehar.

Foto: Starsportphoto

 



- U potpunosti smo svesni da igramo protiv jedne vrlo kvalitetne ekipe. Moramo da budemo spremni da odgovorimo energijom i da odigramo fokusirano svih 40 minuta. Na sam dan utakmice donećemo odluku u kom sastavu ćemo nastupiti - kaže Radonjić, koji u prethodna dva meča nije mogao da računa na Korija Voldena i Marka Jagodića-Kuridžu.

Zvezda je do pobede u prva dva meča došla zahvaljujući fantastičnom Ognjenu Dobriću, koji je Podgoričanima ubacio ukupno čak 50 poena. Osim njega, dobru rolu imao je i Ognjen Kuzmić, kojem su to bile najbolje partije u sezoni.

Foto: Starsportphoto

 

ABA LIGA

Finale
C. zvezda - Budućnost 82:78 (1:0)
C. zvezda - Budućnost 85:79 (2:0)
Budućnost - C. zvezda subota, 20.30
* Budućnost - C. zvezda ponedeljak, 20.30
* C. zvezda - Budućnost 28. maj
* Serija se igra na tri dobijene utakmice

Iskusni centar obećava veliku borbu.

- Želimo da osvojimo svaku loptu, svaki skok, da igramo čvrsto i pre svega timski. Budućnost je pokazala kvalitet. Očekuje nas jako težak meč i slažem se s Ognjenom Dobrićem, koji je pre tri dana rekao da ćemo morati da odigramo još bolje u Podgorici nego u Beogradu - naglašava Kuzmić.
Domaćin bez izgovora

Trener Budućnosti Dejan Milojević kaže da je na njegovoj ekipi ogroman pritisak i da mu ne preostaje ništa drugo nego da dođe do trijumfa.

Foto: Starsportphoto

 



- Zvezda će u Podgorici sigurno biti rasterećenija. Mi smo u prve dve utakmice pokazali da imamo čemu da se nadamo, ali samo ako budemo čvrsti i ako smanjimo oscilacije. Bilo je perioda jako dobre i jako loše igre. Periodi loše igre trebalo bi da nam budu kraći, a takođe, moramo da zadržimo prisebnost u ključnim momentima. Nema predaje - poručuje Milojević.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija