• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ognjen Borjanović

20.07.2021

07:11

ZVEZDU ČEKA PAKAO U KAZAHSTANU! Borba NERAVA sa Kairatom, "NA ČEKANJE" protiv Kekerove "VOJSKE"!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDU ČEKA PAKAO U KAZAHSTANU! Borba NERAVA sa Kairatom, "NA ČEKANJE" protiv Kekerove "VOJSKE"!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 16 časova igraju prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Dejan Stanković i njegovi izabranici će imati nezgodan zadatak na startu takmičenja pošto će posle dugog puta na megdan nezgodnom Kairatu koji je u istoriji već jednom "opekao" crveno-bele. 

Videlo se prošle godine da Zvezda teško izlazi na kraj sa timovima koji igraju "na čekanje", a Kairat je baš tako postavljen tim. Kiril Keker je uspeo da sklopi ozbiljnu četu koja igra bez rizika, čvrsto, tvrdo i na malo golova. 

Foto: printscreen

Sa druge strane, crveno-beli nisu poznati kao strpljivi. Protiv Vojvodine se videla panika kada lopta nije htela u gol posle nekoliko dobrih napada, a bez sumnje da od Kairata preti veća opasnost iz kontre u šta se uverio i Makabi Haifa. 

Na golu Kairata sigurno će stajati Stas Pokatilov. Reprezentativac Kazahstana već četiri godine je nezamenljiv među stativama i očekuje se da će i protiv Zvezde biti na golu. Protiv Makabija je primio jedan gol, dok je svojim intervencijama obeležio revanš u Almatiju i pogurao svoj tim ka drugoj fazi. 

Kada je reč o štoperskom tandemu ni tu ne bi trebalo da bude iznenađenja. Gotovo uvek u paru rade Nurali Alip i Rade Dugalić. Kazahstanac je jedan od talentovanijih igrača u timu, ima sa 21 godinu i od njega u Kazahstanu mnogo očekuju, dok je srpski štoper stub odbrane i prvi lider tima. Dok bi po bokovima trebali da dejstvuju Gafudžan Sujumbajev i Kamo Hovhanisjan. 

Foto: printscreen

Nisu bekovi Kairata poznati kao velike ofanzivne pretnje, ali je Sujubaev kapiten tima i jedan od iskusnijih igrača u ekipi. Sa druge strane Hovhanisjanu je prirodna pozicija nešto ofanzivnija i sigurno da bi Aleksandar Katai, Mirko Ivanić ili ko god bude dejstvovao po levoj strani imati prostora da ga napadne. 

Bez sumnje "ključeve tima" na sredini terena će držati Nebojša Kosović i Ajbol Abiken. Kairatovi veznjaci su "pojeli" kompletni vezni red Makabija, bili su i fizički, ali i tehnički dominantniji u odnosu na svog rivala. Ipak, nema sumnje da je Zvezda jača i na sredini terena od svog sutrašnjeg rivala. Nešto defanzivnije dejstvuje Denis Poljakov koji je štoper, ali u timu Kirila Kekera igra na poziciji zadnjeg veznog. 

Ofanzivnu trojku će činiti Artur Šušenačev, Hose Kante i Vagner Lav. Šušenačev je nešto povučeniji u odnosu na inostranu dvojku, ali je veoma nezgodan u odbranbenim delovanjima. Umeo je reprezentativac Kazahstana da se "zavuče" između linija i preseče dodavanja u opasnoj zoni, te bi eventualno komplivanje Seku Sanoga moglo skupo da košta crveno-bele. 

Najbolji strelac tima je Vagner Lav, prekaljeni Brazilac glavni je igrač Kairata i sve što se dešava u ofanzivnoj trećini tima radi se za njega, a on to sjajno koristi. Pored njega, Kante još uvek nije prošao fazu privikavanja, a u klub je došao 10. marta ove godine. 

Bilo kako bilo, kvalitet je na strani Crvene zvezde, ali i Kairat ima svoje adute. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija