• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2021

17:24 >> 18:00

BLAMAŽA CRVENO-BELIH U ALMATIJU! Zvezda na pragu ELIMINACIJE! /VIDEO/

Starsportphoto

Crvena zvezda

BLAMAŽA CRVENO-BELIH U ALMATIJU! Zvezda na pragu ELIMINACIJE! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona od Kairata sa 2:1 (1:0)

Blamaža! Samo tako može da se opiše sve što je viđeno tokom 90 minuta fudbala u Almatiju! Imala je Zvezda više sreće nego pameti, jer u Beograd nosi samo gol zaostatka, a Dejan Stanković će teško spavati nakon dva velika i neočekivana neuspeha na startu sezone - 2:1 (1:0). 

Foto: Starsportphoto

Zvezda je vezala dva neuspeha, nakon Vojvodine i Kairat je uzeo "meru" srpskom šampionu i sezona koja je trebala da bude istorijska po mnogo čemu, pretvorila se u pravi košmar posle samo dve utakmice. Crveno-beli su na pragu eliminacije iz elitnog takmičenja, Kairat je pokazao zašto zaslužuje sav mogući repsekt, a četa Dejana Stankovića da je totalno "van koloseka"! 

Da stvar bude gora, pitanje je hoće li Zvezda uspeti da se oporavi i pronađe ritam pred revanš u Beogradu. Kairat je razbio sistem, Ivanić se nije video tokom 60 minuta utakmice, dok Ben i Katai nisu dobili prostora da pokažu koliko mogu.

Foto: Starsportphoto©

Košmarno je počela utakmica za Crvenu zvezdu pošto je Šušenačev imao veliku šansu nakon samo dva minuta, ali je Milan Borjan uspeo da spreči šok. 

Nije se Zvezda razbudila kako je vreme prolazilo, ali je Kairat delovao sve sigurnije. Kazna za lošu igru stigla je u 24. minutu kada je Hoze Kante bio najviši na skoku na drugoj stativi i matirao Milana Borjana za 1:0. 

Mogli su crveno-beli da se vrate u finišu prvog dela, ali je Katai u nekoliko situacija delovao previše "tromo", te je Mikanović uspeo da ga zaustavi u 40. minutu kada je imao otvoren put ka golu. 

Foto: Starsportphoto

Delovalo je da je Zvezda izašla organzivanije u nastavku meča, Dioni je zamenio Pavkova, a Katai je nastavio da diktira tempo svog tima. 

Upravo je "Magiko" šutirao posle dobrog prodora, a samo dva minuta kasnije, Milan Gajić je uspeo da "natera" Dina Mikanovića na veliku grešku. Bek crveno-belih je prošao po desnom boku, poslao loptu na petarac, a hrvatski internacionalac je sproveo u svoju mrežu za 1:1!

Taman kada se činilo da je Zvezda uspela da pronađe ritam, ređali su se napadi pred golom Pokatilova, stigla je surova kazna i to u režiji dojučerašnjeg štopera Partizana! Maki Banjak je izbegao ofsajd zamku i lepim volejem sa pet metara poslao loptu iza leđa Milana Borjana. 

Zvezdi gol u gostima neće mnogo značiti zbog promena UEFA pravila, pored toga, na Marakani neće biti najvatrenijih navijača. Sve se okrenulo za samo devedeset minuta fudbala, a crveno-beli su na pragu eliminacije i totalne katastrofe!

KAIRAT - CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)

Strelac: Kante 24, Banjak 80 - Mikanović 57ag

Centralni stadion u Almatiju      Sudija: Hamit Umit Meler (Turska)

KAIRAT (4-3-3): Pokatilov - Milanković, Dugalić, Alil, Sujumbajev - Poljakov, Kosović, Hovhanlsjan - Šušenačev, Lav, Kante.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Dragović, Pankov, Rodić - Sanogo, Krstičić - Ben, Ivanić, Katai - Pavkov.

Drugo poluvreme: 

90. minut - Igraće se još tri minuta u Almatiju! 

86. minut - Potpuno se raspala igra Zvezde nakon šokantnog gola Makija Banjaka! 

84. minut - Napušta Katai teren, umesto njega na terenu je Aksel Bakajoko, sve manje vremena za crveno-bele!

80. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Ponovo vodi Kairat! Banjak! Izveli su domaći fudbaleri korner, loptu je na petarac poslao Sujumbajev gde se doskorašnji štoper Partizana najbolje snašao i matirao Borjana - 2:1!

78. minut - KANGA! Opalio je Gabonac po lopti sa ivice kaznenog prostora, a Pokatilov je krajnjim naporom zaustavio njegov šut, ostaje 1:1!

Foto: printscreen

74. minut - Lepo je Rodić spustio loptu nakon Kanginog pasa, dočekao je to Krstičić na desetak metara od gola Pokatilova, ali od svega samo korner - 1:1!

72. minut - Isprečio se sada Maki Banjak ispred Aleksandra Kataija i propala je još jedna dobra akcija Zvezde - 1:1!

68. minut - Nova izmena Dejana Stankovića, izlazi Ivanić, a umesto njega na terenu je Gelor Kanga!

64. minut - Nakon nekoliko dobrih minuta Crvene zvezde ponovo je pao ritam u Almatiju! Dragović i Pankov kombinuju ispred svog šesnaesterca!

60. minut - Proigrali su crveno-beli nakon izjednačenja, šutirao je Katai sa dvadesetak metara, ali je Dugalić blokirao njegov pokušaj!

57. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Nerešeno je! Autogol Mikanovića! Uspeo je prvi put na meču Gajić da prođe po boku, poslao je loptu na peterac, a hrvatski internacionalac se loše snašao i poslao loptu iza leđa Pokatilova - 1:1!

54. minut - Ponovo je Katai bio u centru pažnje, uspeo je da obiđe Poljakova i šutira, bez problema za Pokatilova - 1:0!

51. minut - Najbolja prilika na meču za Zvezdu! Dobro je Ben prošao po strani, pokušao da proigra Dionija, ali se lopta odbila do Krstičića koju je šutirao daleko preko gola...

Foto: Starsportphoto

49. minut - Sjajno se Katai oslobodio svog čuvara, pokušao da proigra Dionia, ali je završni pas bio katastrofalan - 1:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Stanković je umesto Pavkova na teren poslao Dionija, iako napadač iz Begeča nije najkrivlji za katastrofalnu igru u prvom poluvremenu!

Prvo poluvreme:

48. minut - Gotovo je prvo poluvreme! Katastrofalna igra Crvene zvezde u Almatiju!

45. minut - Još dva minuta igre u prvom poluvremenu! 

44. minut - Ponovo je pao ritam meča, sve više prekida na sredini terena.

40. minu - Sevnula je sada kontra Crvene zvezde, ali je Katai ponovo presporo reagovao, samo korner - 1:0!

36. minut - Još jedna polukontra Zvezde, ali ponovo spora tranzicija. Ivanić je dobro povukao i proigrao Katai, sustigao ga je Mikanović i izbio loptu u aut. 

Foto: Starsportphoto

34. minut - Dobro se zatvorio Kairat nakon postignutog gola, većinom vremena lopta je u nogama kod Pankova i Dragovića! Bezidejna igra crveno-belih...

30. minut - Potpuno izgubljeno deluje Crvena zvezda u prvih pola časa, Ivanić i Katai su sjajno zatvoreni, dok sa druge strane nema mnogo opasnosti - 1:0!

27. minut - Srušio je Alip Kataija u opasnoj zoni, dobro je Ben centrirao, ali je Ivanić bio u ofsajdu! 

24. minut - GOOOOOOOOOL! Vodi Kairat! Sjajno je Sujumbajev izveo korner, a Kante je bio najviši u skoku na drugoj stativi - 1:0! Šok za Zvezdu na startu meča!

22. minut - Proigrao je Milan Gajić El Fardu Bena u kaznenom prostoru rivala, pao je ofanzivac crveno-belih, ali je sudija Meler samo odmahnuo rukom.

20. minut - Sevnula je kontra Kairata nakon lošeg centaršuta Bena, morao je Katai da zaustavlja Hovkanisjana, te je Zvezdin ofanzivac dobio žuti karton - 0:0!

18. minut - Prva ozbiljna akcija Crvene zvezde, sjajno su kombinovali Katai i Ivanić, ali je Mikanović dobro zatvorio Pavkova, biće korner!

Foto: Starsportphoto

16. minut - Izveo je Mikanović aut i poslao loptu na grudi Kanteu. Španac je šutirao iz okreta, ali je Dragović izblokirao njegov udarac, od svega korner za Kairat - 0:0!

13. minut- Morao je Kosović da napusti meč! Umesto njega  igraće Vorogovski

11. minut - Nebojša Kosović se uhvatio za zadnju ložu i pitanje je hoće li moći da nastavi utakmicu

10. minut - Navijači u ovim momentima daju krila domaćim igračima...

8. minut - Dva kornera su već izveli  igrači Kairata, međutim nisu ugrozili gol srpskog šampiona...

7. minut - Oprobao je šut Ben, nije to bilo loše, ali je siguran i Pokatilov!

4. minut- Nije uspeo Lav da stigne do duge lopte upućene ka njemu, Borjan je još jedom bio na visini zadatka!

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Sjajno je Borjan intervenisao i spasio svoj tim šoka! Veliku šansu imao je Hovhanlsjan i lako je prošao Dragovića, ali na sreću crveno-belih sve se dobro završilo!

1. minut - Počeo je meč! Prvi napad ima Zvezda, Nema Gobeljića zbog suspenzije, odnosno kartona koje je dobio protiv Milana...

 

15:15 - Dejan Stanković je pre meča istakao:

- Kairat ima prednost jer su u stopostotnom takmičarskom ritmu što se videlo protiv Makabija iz Haife, za koji mislim da je kvalitetnija, organizovanija i talentovanija ekipa. Međutim, Kazahstanci su to uspevali da nadomeste na trkačkom planu lakoćom i fizičkom dominacijom. Bili su direktni bez mnogo okolišanja, dobri iza lopte, tvrdi, hteli su da dobiju što više duela i u tome uspevali, jer imaju sedam izvanrednih skakača. Radili smo na dosta detalja za ovu utakmicu i što se tiče igre i nekih sitnica koje bi mogle da donesu prevagu na predstojećem meču - rekao je šef struke Crvene zvezde.

15:00 -Trener crveno-belih odlučio se da na najisturenijoj poziciji šansu pruži Milanu Pavkovu, a na promenu se odlučio i u poslednjoj liniji gde će od starta štoperski tandem sa Dragovićem činiti Pankov.

14:30 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs na kojem iz minuta u minut možete pratiti tok meča Kairat-Crvena zvezda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Luka

pre 2 godine

Jad i muka od Zvezdne igre.Nema tko organizirati niti povezati jednu napadačku akciju,sporo ,igra unazad bez plana i cilja.Jadna Zvezdo,kakvu Evropu ti priželjkuješ

Mislim

pre 2 godine

Zvezda je toliko loše igrala da se osetio odlazak Falčinelija koji je i bez golova odvlačio pažnju odbrambeni igrača na igrače Zvezde iz drugog plana i tako doprinosi postizanje golova. Deluje mi kao da je Dioni promašena investicija iako nije imao upotrebljive lopte. Krističić me razočarao... Bojan nikad lošiji... Ostali e zainteresovani... Zasluženo poraz i nadam se da će u Beograd biti drugačiji ishod i da će Zvezda proći

Szcvd

pre 2 godine

Kako blamaža kada nas je Kairat već tri puta pobedio. I da pitam zašto najbolji igrač Degenek nije u timu? Čovek koji je dao srce i dušu za ovaj klub i koji je zvezdin bedem sedi na klupi. Zašto?

Dragan

pre 2 godine

Očajna inejasno loša igra. Nadam se da je samo loš dan inesnalaženje... Ali g. novinari zašto uvek tako senzacionalistički naslovi,, na pragu eliminacije,,. Pa nije 1 gol valjda toliko nedodtižan? To nije ni ljudski a posebno sportski... Igra se još 90 minuta i to kod nas. Biće teška utakmica, ali sportski je verovati u pobedu.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija