• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.09.2021

19:00 >> 21:58

BAČKA VEZA PONOVO RADI! Katai i Ivanić ULEPŠALI slavlje na MARAKANI!

Starsportphoto

Crvena zvezda

BAČKA VEZA PONOVO RADI! Katai i Ivanić ULEPŠALI slavlje na MARAKANI!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Proleter sa 3:0 (2:0) u osmom kolu Superlige Srbije

Da je moglo ubedljivije - moglo je, ali sigurno je da na Marakani neće gledati u zube novoj, rutinskoj pobedi u okviru Superlige Srbije. Proslavio je Dejan Stanković rođendan, slavila je i Marakana godišnjicu postojanja, a kao najveći poklon mogla bi da bude nova "konekcija" između Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija! 

Čekaju na Marakani sa nestrpljenjem narednu nedelju i dve veoma važne utakmice u sezoni protiv Brage i Partizana, te je Dejan Stanković promešao karte protiv "fenjeraša" Proletera, ali i to je bilo dovoljno za sigurnu pobedu - 3:0 (2:0). 

Foto: Starsportphoto©

Zvezda je bila i više nego dominanta, pretila je iz gotovo svakog pokušaja, a Stankovića bi posle večerašnjeg meča mogla da brine samo neefikasnost njegovog tima. Dioni je promašio dve ozbiljne šanse na startu meča, potom i Pavkov, a za kraj pošteno se obrukao i Aleksandar Katai u 67. minutu kada je sa peterca prebacio gol Proletera. 

Nije to mnogo smetalo crveno-belima, a meč je dodatno otvorio Seku Sanogo golom u 24. minutu posle sjajnog prekida Aleksandra Kataija. Kapiten je poslao loptu na drugu stativu gde je čekao Degenek, štoper je spustio na peterac te Sanogu nije bilo teško da je zakuca u mrežu. 

Samo četiri minuta kasnije Petrić je ponovo vadio loptu iz mreže. Ivanić je dobio mnogo prostora na tridesetak metara od gola, Katai se sjurio kao brzi voz u kazneni prostor, dočekao savršen pas i lako pogodio mrežu rivala. Sve je bilo gotovo sredinom prvog poluvremena. 

Foto: Starsportphoto©

Ni tu nije bio kraj Proleterovih muka. Obrukao se Katai sredinom drugog dela igre, ali je "okajao grehe" samo deset minuta kasnije nakon nove majstorije Mirka Ivanića. Sjajno je Zvezdin kreativac proigrao Kataija na ivici šesnaesterca, usledio je lažnjak, a potom lagana realizacija za "Magika". 

Proleter nije imao poštenu šansu tokom 90 minuta, a najbolju je propustio Mitrović u 46. minutu nakon što je pokušao da "na spavanju" uhvati Miloša Gordića na golu crveno-belih. 

Vredi istaći i da je Rišairo Živković debitovao u dresu Zvezde pošto je na poluvremenu zamenio Loi Dionija, a uz to glavobolju Dejanu Stankoviću mogla bi da zada povreda Milana Pavkova sredinom drugog poluvremena zbog koje je morao da napusti teren. 

CRVENA ZVEZDA - PROLETER  3:0 (2:0)

Strelci: Sanogo 24, Katai 28, 75
Stadion Rajko Mitić, Beograd    Sudija: Marković M.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Gordić - Gajić, Pankov, Degenek, Rodić - Ivanić, Sanogo, Krstičić, Katai - Dioni, Pavkov.

PROLETER (4-2-3-1): Petrić - Milošević, Joković, Janković, Bašanović - Mitrović, Kojić - Vukasović, Danoski, Tomović - Ortiz

Tok meča

Drugo poluvreme:

83. minut - Još jedan napad crveno+belih, prošao je Ivanić po boku, ali je Joković dobro reagovao. 

78. minut - Nova velika šansa Zvezde, Katai je proigrao Gajića koji je pogodio gol, ali je bio ofsajd!

75. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Ispravlja Katai veliki promašaj od pre desetak minuta, nije bilo ofsajda nakon savršenog pasa Mirka Ivanića - 3:0!

73. minut - Bez uzbuđenja nakon promašaja Kataija.

Foto: Starsportphoto©

68. minut - Pošteno se obrukao sada Aleksandar Katai, spretno je Rodić glavom poslužio kapitena na pet metara od gola, ali je "Magiko" poslao loptu daleko preko gola - 2:0!

63. minut - Prinudna izmena u timu Zvezde, umesto Pavkova na terenu je Filipo Falko! Čini se da se golgeter drži za koleno, nadamo se da povreda nije ozbiljnije prirode...

59. minut - Perfektan centaršut Milana Rodića, potom i šut Milana Pavkova, ali još jedna dobra intervencija golmana Petrića - 2:0!

56. minut - Nastavljaju Ortiz i Degenek svoj sukob, poslednja opomena sudije Markovića!

53. minut - Savršeno je Pavkov spustio loptu do Rišaira Živkovića, Holanđanin je povukao na stranu i vratio do stamenog napadača, ali se golgeter Zvezde srušio nakon kontakta sa Jankovićem, ostaje 2:0!

Foto: Starsportphoto©

49. minut - Koškanje kod korner zastavice nakon duela Ortiza i Degeneka, podelio je sudija Marković samo dva žuta kartona, a sitaucija se brzi smirila. 

47. minut - Najbolji pokušaj Proletera, šutirao je Mitrović sa preko 30 metara, ali je lopta otišla malo preko gola. 

46. minut - Debi Rišaira Živkovića u dresu Crvene zvezde! Ulazi Holanđanin umesto Loi Dionija!

Prvo poluvreme: 

45. minut - Gotovo je prvo poluvreme. Surova dominacija Crvene zvezde na Marakani. 

42. minut - Spetljao se Milan Gajić u opasnoj zoni, imao je Proleter najbolju šansu u sosadašnjem delu meča posle prekida, ali bez previše posla za Miloša Gordića - 2:0!

38. minut - Značajno je opao ritam utakmice nakon dva brza gola Crvene zvezde, diktira šampion Srbije tempo na sredini terena, a Proleter ne uspeva ozbiljnije da zapreti. 

32. minut - Totalna kontrola Crvene zvezde i nakon datih golova! Prolter teško dolazi do lopte, Sanogo i Krstičić sigurni na sredini terena.

Foto: Starsportphoto©

28. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Blickrig crveno-belih! Ponovo radi najjača veza srpskog šampiona, Ivanić je dobio mnogo prostora, doturio loptu do Kataija, a kapiten Zvezde lako je matirao Petrića - 2:0!

24. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Crvena zvezda posle velike gužve u petercu! Miloš Degenek je spustio loptu na nogu Seku Sanogu nakon sjajnog centaršuta Aleksandra Kataija, a vezista domaćina lako je sproveo u mrežu - 1:0!

19. minut - Prva ozbiljnija prilika za Proleter, loše je Rodić procenio let lopte, ali je Miloš Gordić izleteo i sačuvao svoju mrežu. 

Foto: Starsportphoto©

15. minut - Opao je značajno ritam utakmice nakon furioznog starta Crvene zvezde. Proleter se sve više oslobađa uvodnog pritiska, a Novosađani su imali i nekoliko izleta na polovinu rivala.

10. minut - Ponovo Dioni, ponovo promašaj! Mogao je sada Francuz da proigra Milana Pavkova koji je bio u boljoj poziciji, ali se odlučio da sam završi akciju - neuspešno. 

7. minut - Još jedna dobra prilika za crveno-bele, prošao je Aleksandar Katai i poslao sjajan centaršut na peterac, ali je Dioni bio "kratak". Naleteo je na loptu Gajić i novi veliki promašaj Zvezde. 

5. minut - Pošteno se obrukao Loi Dioni posle samo pet minuta igre! Dobio je Francuz savršen pas iza leđa odbrane Proletera, ali ga je golman Petrić pročitao i zaustavio njegov udarac - 0:0!

1. minut - Sa centra su krenuli gosti iz Novog Sada. 

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice osmog kola Linglong Superlige Srbije između Crvene zvezde i novosadskog Proletera. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija