• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2021

20:20 >> 21:33

ZVEZDA RAZVALILA SPLIT! Ivanovićev debi iz snova

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA RAZVALILA SPLIT! Ivanovićev debi iz snova

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Split rezultatom 97:61 (22:16, 31:12, 22:13, 22:20) u dvorani "Aleksandar Nikolić" u okviru prvog kola ABA lige

Ekipa Dejana Radonjića je maestralno otvorila sezonu, pošto se nijednog momenta nije ime pobednika nije dovodilo u pitanje.

Splićani su kakav-takav priključak držali u prvoj četvrtini, ali je u drugoj Zvezda demonstrirala silu i već je na poluvremenu bilo jasno u kom smeru će se odvijati ovaj meč.

Na startu treće četvrtine su crveno-beli napravili seriju 10:0 i time ugasili i svaku eventualnu nadu gostiju da će bar časno izgubiti u nekadašnjoj hali "Pionir". Do kraja utakmice je Zvezda rutinski održavala prednost i potpuno zasluženo je ostvarila prvi trijumf u sezoni.

Najbolji u pobedničkom timu bio je debitant Nikola Ivanović koji je meč završio sa 20 poena, po šest skokova i asistencija, odnosno četiri ukradene lopte i indeksom korisnosti 35.

Osim njega, Zvezda je imala još pet dvocifrenih igrača. Stefan Lazarević je ubacio 13 poena, Maik Cirbes 12, Ostin Holins i Ognjen Kuzmić po 11, dok je deset postigao Nejt Volters. Takođe je odličan bio i Nikola Kalinić sa devet poena i šest uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Sani Čampara sa deset poena.

Inače, nova sezona regionalnog takmičenja otvorena je utakmicom između Mornara i Cibone, koja je odigrana pre ovog susreta u Beogradu.

Crvena zvezda - Split 97:61 (22:16, 31:12, 22:13, 22:20)

DVORANA: "Aleksandar Nikolić"

SUDIJE: Milan Nedović, Denis Hadžić, Stefan Ćalić.

CRVENA ZVEZDA: Gušić 2, Lazarević 13, Volters 10, Mitrović 6, Kalinić 9, Holins 11, Simonović, Ivanović 20, Kuzmić 11, Cirbes 12, Popović 3. Trener: Dejan Radonjić.

SPLIT: Perković, Perasović 4, Kedžo 9, Runjić 7, Žganec 1, Vuko 5, Čampara 10, Bajo 7, Džons 6, Meklin 7, Barič 5. Trener: Srđan Subotić.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Na kraju, utakmica je završena rezultatom 97:61.

 

Zvezda je tada ponovo dodala gas i tri minuta pre kraja meča je vodila 91:55, kada je Subotić zatražio poslednji tajm-aut na meču.

Posle dva i po minuta igre u poslednjoj četvrtini je Split posle dugo vremena smanjio zaostatak na manje od 30 razlike, pošto je rezultat bio 79:50.

Treća četvrtina

U preostalih sedam minuta je Split uspeo da isparira crveno-belima, pa pred poslednjih deset minuta gubi 34 razlike (75:41).

 

Posle tri minuta igre u trećoj četvrtini je Zvezda stigla do maksimalnih +37 kada je vodila 67:40.

Crvena zvezda je serijom 10:0 započela drugo poluvreme i tada je bilo jasno da Hrvati nemaju šta da traže u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Druga četvrtina

Do kraja poluvremena je ekipa Dejana Radonjića održavala prednost koja posle 20 minuta igre iznosi 53:28.

 

Međutim, tajm-aut nije pomogao hrvatskom timu, već je Zvezda nastavila seriju i došla je do ubedljivih 45:20 pre nego što su gosti postigli poen.

Crveno-beli su nastavili da "gaze" goste, a posle nepuna tri minuta igre u drugoj četvrtini Splićani su morali da traže tajm-aut pri zaostatku od 34:20.

Drugu deonicu je Zvezda odlično započela, a do dvocifrene prednosti je došla kada je Lazarević kompletirao 2+1 za 28:18.

Prva četvrtina

Na kraju, prvih deset minuta je završeno vođstvom Crvene zvezde od 22:16.

 

Branilac titule je nastavio sa sjajnom igrom, pogotovo u odbrani, pa je posle prvih poena Nikole Ivanovića u crveno-belom dresu, za 16:9, Srđan Subotić zatražio tajm-aut.

Crveno-beli su u utakmicu ušli nešto bolje, a najzapaženiji na startu je bio Ostin Holins. On je sa pet poena i jednom asistencijom bio glavno napadačko oružje ekipe Dejana Radonjića, koja se polovinom uvodne deonice odvojila na 12:6.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija