• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.10.2021

19:00 >> 21:38

HRABRA ZVEZDA PALA U ISTANBULU! Fener srušio crveno-bele u DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI na startu Evrolige

Starsportphoto

Crvena zvezda

HRABRA ZVEZDA PALA U ISTANBULU! Fener srušio crveno-bele u DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI na startu Evrolige

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Fenerbahčea na startu nove sezone Evrolige u Istanbulu rezultatom 61:57 (18:15, 10:11, 17:11, 16:20)

Crveno-beli su ostavili srce na terenu, borili se kao pravi lavovi, ali bez pet igrača koji nisu bili na raspolaganju Dejanu Radonjiću nisu mogli do iznenađenja na teškom gostovanju.

Ekipa Crvene zvezde je veoma loše započela meč i u prvih četiri minuta i 59 sekundi nije dala koš, već je na semaforu stajalo 14:0 za Fener. Ipak, puleni Dejana Radonjića su se tada trgli i do kraja uvodne deonice su smanjili zaostatak na 'minus tri' (18:15).

Druga četvrtina je počela ujednačeno, a na njenoj sredini je Zvezda došla do prvog vođstva (22:21). Međutim, ubrzo su Turce preokrenuli i na poluvreme su otišli sa viškom od dva poena (28:26).

Zvezda je drugo poluvreme započela sjajno, serijom 5:0, i u vođstvu je bila tokom čitave prve polovine treće četvrtine. Međutim, u jednom trenutku je crveno-belima popustila koncentracija, pa su konce igre preuzeli domaći košarkaši koji su na kraju stigli i do velikih 45:37 pred poslednjih deset minuta.

Srpski tim je četvrtu četvrtinu započeo isto kao i prethodnu, sa brzih 5:0, čime je uhvaćen priključak. Međutim, tim sa Malog Kalemegdana nijednog trenutka nije uspeo da dođe do izjednačenja, već se razlika kretala između dva i četiri poena, a utakmicu je verovatno prelomio Nando De Kolo trojkom za +7 (56:49) dva minuta pre kraja. Crvena zvezda se ni tada nije predavala, već je uspela da istopi razliku i da trojkom Nikole Ivanovića priđe na tri poena zaostatka (60:57) šest sekundi pre kraja, ali je tada bilo prekasno. De Kolo je do kraja pogodio jedno slobodno bacanje kojim je postavio konačnih 61:57.

Najbolji u ekipi Crvene zvezde bio je Nikola Ivanović koji je imao 16 poena i šest asistencija. On je ujedno bio i jedini dvocifreni košarkaš gostiju, a po devet poena su postigli Nik Volters i Nikola Kalinić, s tim što je srpski igrač imao i devet skokova.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Dajšon Pjer sa 13 poena, a po osam su dodali Jan Veseli i Devin Buker koji je imao i devet uhvaćenih lopti. 

Fenerbahče - Crvena zvezda 61:57 (18:15, 10:11, 17:11, 16:20)

DVORANA: "Ulker sports Arena" (Istanbul)

SUDIJE: Fernando Roka, Elijas Koromilas, Džozef Bisang

FENERBAHČE: Birsen, Šajok 4, Akpinar 2, Mahmutoglu 6, Biberović, De Kolo 7, Henri 4 (6as), Pjer 13, Veseli 8, Buker 8 (9sk), Polonara 7, Duverioglu 2. Trener: Aleksandar Đorđević.

CRVENA ZVEZDA: Gušić, Lazarević 6, Volters 9, Uskoković, Davidovac, Mitrović 4 (6sk), Kalinić 9 (9sk), Dobrić, Holins 5, Simonović, Ivanović 16 (6as), Kuzmić 8. Trener: Dejan Radonjić.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Kraj! Utakmica je završena rezultatom 61:57!

40. minut - De Kolo pogađa jedno od dva bacanja za 61:57.

40. minut - Ivanović pogađa trojku za 60:57 šest sekundi pre kraja, a Đorđević traži novi tajm-aut.

40. minut - Henri postiže dva poena, a na drugoj strani Mitrović pogađa uz faul i zatim promašuje dodatno bacanje. Rezultat je 60:54.

39. minut - Nando De Kolo postiže dvojku, a Nikola Ivanović trojku na drugoj strani. Fenerbahče vodi 58:52, a do kraja meča ima još 75 sekundi. Aleksandar Đorđević zove tajm-aut.

38. minut - De Kolo daje trojku za 56:49! Do kraja meča je ostalo još dva minuta i dve sekunde!

38. minut - Monstruozno zakucavanje Pjera za 53:49.

37. minut - Holins polaže loptu u kontri i smanjuje na 51:49.

36. minut - Tajm-aut zove Dejan Radonjić, a do kraja je ostalo još četiri minuta i 17 sekundi. Rezultat je i dalje 51:47 za domaći tim.

 

35. minut - Polonara realizuje dva bacanja za 51:47.

34. minut - Jan Veseli je pogodio dvojku, ali je na drugoj strani Ivanović dao koš uz faul, a bio je precizan i sa linije penala, pa je rezultat 49:47.

33. minut - Akpinar pogađa na jednoj, a Kuzmić na drugoj strani. Fener vodi 47:44.

32. minut - Lazarević zakucava u kontri, Zvezda prilazi na 'minus tri' (45:42), a Saša Đorđević reaguje tajm-autom.

 

31. minut - Volters kompletira 2+1, pa Zvezda smanjuje zaostatak na 45:40.

Treća četvrtina

Kraj četvrtine! Turci su vezali još pet poena u poslednjem minutu, a Kzmić je pogodio uz zvuk sirene, pa Zvezda ipak ima jednocifren zaostatak - 45:37.

29. minut - Polonara beži Simonoviću i na drugi obruč pogađa za 40:35. Prethodno je Nando De Kolo bio precizan jednom sa linije penala.

28. minut - Volters vezuje četiri poena, Zvezda na dva poena zaostatka - 37:35.

27. minut - Dajšon Pjer pogađa trojku za prekid posta, a odmah posle toga Veseli završava u kontri za 35:31. Dejan Radonjić traži tajm-aut.

25. minut - Sjajne odbrane se igraju, pa već dugo nema poena. Zvezda i dalje vodi 31:30.

22. minut - Pjerija Henri prekida seriju Zvezde i smanjuje na 31:30.

21. minut - Sjajan start drugog poluvremena za Zvezdu. Prvo je Mitrović pogodio za dva, a potom i Holins za tri, pa šampion Srbije vodi 31:28.

Druga četvrtina

Poluvreme! Veseli je pogodio poslednji koš u prvih 20 minuta, pa Fener na odmor odlazi sa dva poena prednosti - 28:26.

 

19. minut - Nikola Ivanović pogađa dva bacanja za izjednačenje - 26:26.

19. minut - Kalinić iz pik en rola sa Ivanovićem pogađa za dva i prekida seriju domaćina. Đorđević zove tajm-aut pri vođstvu svog tima 26:24.

17. minut - Alej up za Bukera u kontri i Fenerbahče vodi 26:22, a Radonjić traži minut pauze.

16. minut - Mahmutoglu trojkom vraća prednost Feneru - 24:22.

15. minut - Prvo vođstvo Zvezdi na meču donosi Nejt Volters - 22:21.

13. minut - Trojka Nikole Ivanovića dovodi Zvezdu na samo poen zaostatka - 21:20.

12. minut - "Divlja" košarka na startu druge četvrtine, a po jedan koš su postigli Mahmutoglu i Lazarević za 20:17.

Prva četvrtina

Kraj četvrtine! Fenerbahče vodi vodi 18:15 posle prve deonice.

9. minut - Prvu trojku na meču postiže Nikola Kalinić i Zvezda prilazi na tri poena zaostatka - 16:13. Sale Đorđević je primoran da traži tajm-aut.

7. minut - Serija Zvezde koja smanjuje na 14:8! Po četiri poena su postigli Kalinić i Kuzmić.

5. minut - Posle četiri minuta i 59 sekundi crveno-beli postižu prve poene. Nikola Kalinić je pogodio za 14:2.

5. minut - Igrači Fenerbahčea igraju kao u transu, Zvezda gubi 14:0.

3. minut - Šest poena je vezao Devin Buker, 10:0 za turski tim.

3. minut - Nastavlja se serija Fenerbahčea koji posle dva minuta i četiri sekunde igre vodi 8:0, pa Dejan Radonjić traži tajm-aut.

1. minut - Bolji početak za Fener koji je poenima Veselog i Šajoka poveo 4:0.

 

Utakmica je počela!

Uoči početka meča održan je minut ćutanja za nedavno preminulog Dušana Ivkovića.

19.40 - Trenutno traje predstavljanje timova u "Ulker sports Areni" i meč će uskoro početi.

19.30 - Očekivanja od meča je izneo i Aleksandar Đorđević, novi trener turskog tima.

Pomešane su emocije i očekivanja o prvoj utakmici. Imaćemo uz sebe navijače, nova je sezona i svi žele da bude dobro. Imamo teškog protivnika iz srpske škole košarke. Igraju snažno, znaju kako da koriste svoja tela i ruke i to je njihov zaštitni znak - rekao je bivši selektor Srbije.

19.15 - Dejan Radonjić je u četvrtak dao kratku analizu ekipe Fenera.

Fenerbahče je napravio nadogradnju u svom timu u odnosu na prošlu sezonu. Imamo igrače koji su nosili tim u prethodnim godinama, a uz to su uspeli da angažuju jedan broj kvalitetnih i iskusnih igrača. Formirali su tim koji je kadar da ove godine napravi dobar rezultat. Na nama je da izađemo na teren bez obzira na kvalitet, i da damo maksimum. Svestan sam svih problema koje imamo, ali idemo da damo sve od sebe, i bez obzira na to koliko igrača imamo na raspolaganju, uradimo sve da se pokažem o najboljem svetlu - kazao je Radonjić.

19.00 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmice Fenerbahče - Crvena zvezda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija