• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2021

19:18 >> 20:47

ZVEZDA PALA U LAKTAŠIMA! Motivisani Radanov srušio šampiona ABA lige

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA PALA U LAKTAŠIMA! Motivisani Radanov srušio šampiona ABA lige

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Laktašima od Igokee u okviru trećeg kola ABA lige rezultatom 75:68 (21:14, 23:8, 10:22, 21:24)

Crveno-beli su tako doživeli prvi poraz u novoj sezoni regionalnog takmičenja, a Igokea sada ima isti skor kao i branilac titule - dve pobede i jedan izgubljen meč.

Početak meča je već dao naznaku da će Igokea slaviti, pošto je na pola uvodne deonice domaći tim već došao do dvocifrene prednosti (16:6). Međutim, Zvezda je uspela da se koliko-toliko konsoliduje i da prvu četvrtinu završi sa 'minus sedam' (21:24).

Ipak, u drugoj deonici je na parketu postojao samo jedan tim, pa je Igokea na poluvremenu vodila duplo (44:22)!

U prvoj polovini treće deonice je Zvezda uspela malo da smanji prednost domaćina, ali je onda usledila serija 9:0 kojojm su crveno-beli prišli na 51:42, a uoči poslednjih deset minuta je rezultat bio 54:44.

Poslednju četvrtinu je Zvezda sjajno otvorila i posle tri minuta igre je uspela da prepolovi razliku i da priđe na 'minus pet' (56:51). Ipak, košarkaši Igokee su odbili taj nalet gostiju, vratili se na dvocifrenu razliku koju su i čuvali do samog kraja, a poraz je dve sekunde pre zvuka sirene trojkom za 75:68 samo ublažio Stefan Lazarević.

Najzaslužniji za pobedu Igokee bio je bivši igrač Crvene zvezde Aleksa Radanov koji je meč završio sa 14 poena, sedam asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte, odnosno indeksom korisnosti 25.

 

Osim njega, u pobedničkoj ekipi su raspoloženi bili još Antabija Voler koji je ubacio 15 i Markel Starks koji je dodao 14 poena.

Na drugoj strani, u Zvezdi je najefikasniji bio Nikola Kalinić sa 16 poena, dok je Luka Mitrović postigao 13. Dvocifren je bio još samo Nikola Ivanović koji je dodao deset, uz sedam asistencija, a vredan pomena bio je i Nejt Volters sa devet.

Igokea - Crvena zvezda 75:68 (21:14, 23:8, 10:22, 21:24)

DVORANA: Hala sportova u Laktašima

SUDIJE: Tomislav Hordov, Josip Radojković, Krunoslav Peić

IGOKEA: Vulić, Starks 14, Robinson 2, Tanasković, Radanov 14 (7as), Jošilo 7, Talić 1, Ilić 9, Stivens 7, Voler 15, Fundić, Đorđević 6. Trener: Dragan Bajić.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 3, Volters 9 (6sk), Uskoković, Davidovac 2, Mitrović 13, Kalinić 16, Dobrić 2, Holins 4, Simonović 3, Ivanović 10 (7as), Kuzmić 6, Popović. Trener: Dejan Radonjić.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Ipak, do kraja Crvena zvezda nije uspela da izbegne poraz, pa je meč završen pobedom Igokee od 75:68.

 

Delovalo je da crveno-beli dižu belu zastavu, a onda je Nikola Kalinić iz očaja šutnuo trojku i pogodio je uz faul. Potom je bio precizan i sa linije penala za 69:58. Potom je Zvezda odigrala sjajnu odbranu i domaći igrači nisu uspeli da ubace loptu u igru iz auta. Međutim, u sjajnoj akciji je Dobrić promašio otvorenu trojku, pa je rezultat dva minuta pre kraja ostao nepromenjen.

Aleksa Radanov je pogodio flouter za novu dvocifrenu prednost domaće ekipe, potom Zvezda nije iskoristila napad, a Dejan Radonjić je zbog prigovora dobio tehničku. Starks je iskoristio poklon slobodno bacanje, a onda je Stivens "odlepio" Igokeu na 67:53. Posle toga je Radonjić zatražio minut pauze, a do kraja meča je ostalo još tri minuta i 41 sekunda.

Igokea je do na dvocifrenu prednost vratio Voler, ali je onda Ivanović sa linije penala vratio Zvezdu na 'minus devet' - 62:53. Do kraja meča je ostalo tačno još četiri i po minuta.

U nastavku je Radanov pogodio jedno bacanje, a potom je Starks dao trojku sa više od osam metara za 60:51, pa je Dejan Radonjić zatražio tajm-aut. Do kraja je ostalo pet i po minuta.

Početak poslednje deonice je bio spor, oba tima su postigla po dva poena, a onda su usledili trojka Nikole Ivanovića i pogodak uz faul Luke Mitrovića koji je potom bio neprecizan sa linije penala. Rezultat je 56:51 za Igokeu, a do kraja meča je ostalo šest minuta i 55 sekundi.

Treća četvrtina

Na kraju, posle treće četvrtine prednost Igokee iznosi 54:44.

 

Posle toga je Igokea došla do 51:33, ali je onda usledio neverovatan nalet Zvezde kojom je tim sa Malog Kalemegdana prišao na jednocifren minus dva minuta pre kraja četvrtine - 51:42.

Drugo poluvreme je bolje otvorila ekipa Dejana Radonjića koja je u prva tri minuta postigla više poena nego u celoj drugoj deonici, što joj je bilo dovoljno da priđe na -16, odnosno 47:31.

Druga četvrtina

Do kraja poluvremena je Igokea dodatno uvećala prednost, pa je na odmor otišla sa vođstvom od 44:22.

 

Međutim, za razliku od prvog poluvremena, ovog puta ni tajm-aut nije urodio plodom, pa je tim iz Laktaša nastavio da povećava razliku. U naredna četiri minuta je ubacio deset poena, naspram četiri Zvezdina, pa je rezultat dva minuta pre odlaska na poluvreme bio 37:20 za domaćina.

Start druge četvrtine je bio veoma "tvrd" i neefikasan, a kada je posle četiri minuta igre u njoj Igokea došla do 27:16, Radonjić je zatražio tajm-aut.

Prva četvrtina

Do kraja četvrtine su obe ekipe postigle po koš, pa je rezultat posle prvih deset minuta bio 21:14 za Igokeu.

 

Posle minuta pauze je prvi koš dao domaći tim, ali je onda usledila serija Zvezde od 6:0 koju je trojkom prekinuo Ilić, pa je rezultat minut i po pre kraja uvodne četvrtine bio 19:12 za Igokeu.

Posle toga je usledio period bolje igre Igokee koja je posle nešto više od pet minuta meča vodila 14:6, a Dejan Radonjić je morao da zatraži tajm-aut.

Početak utakmice je bio vrlo efikasan, pošto su u prvih 100 sekundi obe ekipe postigle po četiri poena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 2 godine

Pa dobro, sve jasno...Srbi za Srbe !!! A kako da napisem drugojacije ???? Juce jos POBEDI STE veliki MAKABI, a A RAZBI vas Igokea ???????????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija