• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.10.2021

17:51

PROTIV ZVEZDE POKRENUT POSTUPAK! Pazarci ISTUPAJU iz LIGE!?

Crvena zvezda

PROTIV ZVEZDE POKRENUT POSTUPAK! Pazarci ISTUPAJU iz LIGE!?

Podeli vest

Ni dva dana nakon haosa na utakmici ARKUS lige čelnici Rukometnog saveza Srbije nemaju mira

Mnogo prašine diglo se tokom meča rukometaša Crvene zvezde i Novog Pazara u Šumicama, a sve zbog parola i skandiranja navijača domaće ekipe. 

Novi Pazar je ubrzo uputio žalbu, na društvenim mrežama objavio sporne snimke i slike, a potom su čelnici kluba održali i konferenciju za medije u kojoj su najavili istupanje iz ARKUS lige. 

Odgovorila je ubrzo i Crvena zvezda koja je istakla da ne mogu uticati na ponašanje pojedinaca ili grupe, ali da su Zvezda nikada nije bunila kada je igrala u islovima pogrdnog skandiranja. Na red je došla i ARKUS liga, a u njemu jasno stoji da dešavanja na utakmici nemaju veze sa sporto. 

- Rukovodstvo ARKUS lige se sa puno pažnje i profesionalne posvećenosti detaljnim pregledavanjem snimka i svih pristiglih izveštaja sa utakmice četvrtog kola ARKUS lige MRK “Crvena zvezda Grundfos“ – RK “Novi Pazar“ upoznalo sa činjenicama koje želi da podeli sa javnošću - počinje saoštenje direktor ARKUS lige Milorad Šolević. 

 

 

Navijanje na predmetnoj utakmici je do 40. minuta bilo u sportskom i fer-plej duhu. U 40. minutu se sa tribina čulo neprimereno skandiranje, a istovremeno su navijači domaće ekipe počeli da razvijaju transparente uvredljivog sadržaja.

Delegat je privremeno prekinuo utakmicu i hitno naložio uklanjanje transparenata, uz upozorenje da ukoliko se isti ili sličan incident ponovi, da će se nastavak utakmice igrati bez prisustva publike i samim tim preduzeo sve mehanizme koji su mu bili na raspolaganju da se utakmica završi sportski.

Nakon uklanjanja spornih transparenata, utakmica je nastavljena, a navijanje je bilo fer i sportski do kraja.

Protiv organizatora će u toku dana biti pokrenut disciplinski postupak, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom RSS, a nakon toga biti izrečene odgovarajuće disciplinske kazne.

Želim da napomenem ono što je jasno široj javnosti – incident koji se dogodio nema nikakve veze ni sa rukometom, a ni sa sportom. Izražavam veliko žaljenje zbog nemilog incidenta i ujedno ističem da se ARKUS liga zalaže za poštovanje nacionalnih, verskih i političkih različitosti, te u skladu sa tim najoštrije osuđujem svaki postupak koji je u suprotnosti sa navedenim načelima.

Sednica Upravnog odbora Rukometnog kluba Novi Pazar zakazana je za četvrtak u 13:30, a čelnici će razmatrati o istupanju iz ARKUS lige. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 2 godine

VI STE MI FINI. PLJUJETE PO DRŽAVI I SVEMU NA BILO KOJOJ UTAKMICI NA KOJOJ STE DOMAĆIN

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija