• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

13.10.2021

10:08

Zvezda u Areni posle godinu i po dana! Crveno-beli dočekuju Žalgiris u Evroligi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda u Areni posle godinu i po dana! Crveno-beli dočekuju Žalgiris u Evroligi!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde večeras (19) dočekuju Žalgiris u trećem kolu Evrolige, a prvi put od 6. marta 2020. godine igraće u beogradskoj Areni. Radonjić: Idemo na pobedu

Košarkaši Crvene zvezde žele pobedom nad Žalgirisom da obeleže povratak u beogradsku Arenu nakon više od godinu i po dana! Crveno-beli večeras (19.00, Sport klub 1) dočekuju litvanskog velikana u okviru 3. kola Evrolige.

Prvak Srbije i ABA lige poslednji meč u Areni odigrao je 6. marta 2020. godine, kada je ubedljivo savladan Makabi sa 92:76. Nakon toga svet je zadesila pandemija koronavirusa, pa je ta sezona u elitnom takmičenju prekinuta. Prošle sezone tribine su zvanično bile zatvorene za publiku, a crveno-beli su sve mečeve igrali u "Pioniru".

Foto: Starsportphoto

 
"Delije", pomozite

Mnogo bi nam značilo ako bi navijači napravili atmosferu po kojoj su inače poznati
Dejan Radonjić

Problem s povredama

Tribine će večeras biti otvorene za publiku, pa se očekuje spektakl u Areni. Žalgiris stiže posle dva poraza na početku Evrolige, zbog čega je smenjen trener Martin Šiler, a na njegovo mesto je došao Slovenac Jure Zdovc.

Trener srpskog prvaka Dejan Radonjić (51) kaže da je cilj njegove ekipe isključivo trijumf.

- Ovo će za nas biti prva utakmica kod kuće u Evroligi. Želimo da dobrom igrom dođemo do novih bodova i pobede. Znamo da će biti teško, pogotovo zato što je Žalgiris nakon dva uvodna poraza promenio trenera i očekuju dobru reakciju njihovih igrača. Nadam se da će na povratku u Arenu biti što više gledalaca. Navijači su nam nedostajali prošle sezone, pa bi nam bilo veoma značajno da podrška bude onakva kakva inače zna da bude - poručuje Radonjić.

Zdovc: Agresivno na Zvezdu


Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Jure Zdovc (54) pre tri dana imenovan je za novog trenera Žalgirisa i debitovaće upravo protiv Crvene zvezde. Iskusni slovenački stručnjak kaže da će pokušati da forsira stil igre kakav igra i Radonjić u Zvezdi s jakom defanzivom.
- Igračima sam rekao da se ne odmaraju u odbrani, već u napadu. Ako radimo dobro u defanzivi, možda ćemo imati priliku da malo predahnemo u napadu. Moramo da budemo agresivni i brzi - poručuje Zdovc, koji kao trener Cedevita Olimpije nije imao mnogo uspeha protiv Zvezde.


Zvezda je u prva dva kola ostvarila polovičan učinak. Tesno je poražena u Istanbulu u 1. kolu od Fenerbahčea (61:57), a onda je mimo svih očekivanja preslišala Makabi u Tel Avivu (75:63). Ipak, euforija je ubrzo splasnula nakon poraza od Igokee u ABA ligi, gde je problem s povredama bio posebno izražen.

Radonjić kaže da i dalje ne može da računa na tri bitna košarkaša.

- Eron Vajt je u posebnom režimu nakon povrede ruke, dok je Majk Cirbes i dalje u izolaciji zbog koronavirusa. Branko Lazić je u posebnom programu treninga. Osim njih, igrači koji su izašli iz povreda još nisu onakvi kakve ih očekujemo - iskren je Radonjić.

Foto: Starsportphoto

Dejan Radonjić zove delije



Ključ je u odbrani

Zvezdin univerzalac Dejan Davidovac (26) kaže da ekipa jedva čeka da istrči pred navijače u Areni.

- Zaboravili smo kako izgleda igrati u Areni. Drago mi je što smo se sada vratili i što ćemo igrati pred navijačima. Igramo protiv iskusne ekipe koja je promenila trenera. S njima su uvek bile tvrde i fizički zahtevne utakmice. Mislim da će tako biti i sada. Treba da se fokusiramo na odbranu, od toga počinje sve - poručuje Davidovac.




EVROLIGA

 

3. kolo

Utorak

Uniks - Bajern 73:70
CSKA - Zenit 77:67
Asvel - Efes 75:73
Alba - Fenerbahče 84:70
Baskonija - Panatinaikos 81:79
Armani - Makabi 83:72


Sreda

Crvena zvezda - Žalgiris 19.00
Real M. - Monako 20.45
Barselona - Olimpijakos 21.00


Tabela: Barselona 2-0, Olimpijakos 2-0, Armani 2-0, Asvel 2-0, Monako 2-0, Zenit 2-0, Crvena zvezda 1-1, Real Madrid 1-1, Fenerbahče 1-1, CSKA 1-1, Panatinaikos 1-1, Makabi 1-1, Uniks 0-2, Bajern 0-2, Efes 0-2, Žalgiris 0-2, Alba 0-2, Baskonija 0-2.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija