• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2021

20:20 >> 22:57

ZVEZDA "KRVARILA" PA PREGAZILA CEDEVITA OLIMPIJU! Gazda KALINIĆ i preporođeni KUZMIĆ doneli novi trijumf crveno-belima! /FOTO/

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA "KRVARILA" PA PREGAZILA CEDEVITA OLIMPIJU! Gazda KALINIĆ i preporođeni KUZMIĆ doneli novi trijumf crveno-belima! /FOTO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju sa 79:64 (17:24, 23:15, 16:16, 23:9) u četvrtom kolu ABA lige

Usadio je Dejan Radonjić u DNK Crvene zvezde ove sezone da se nikada ne odustaje i da nema izgubljene utakmice! Mučio se srpski i regionalni šampion više od 30 minuta u Pioniru protiv sjajne Cedevita Olimpije, ali je na krilima fantastične timske igre i ofanzivnog skoka četa crnogorskog stručnjaka uspela da upiše treći trijumf na Jadranu i ujedno novu pobedu protiv konkurenata u borbi za prsten -  79:64 (17:24, 23:15, 16:16, 23:9).

Foto: Starsportphoto©

Ništa nije išlo od ruke Nikolu Ivanovića tokom prve tri četvrtine, a onda se reprezentativac Crne Gore raspalio i doneo ogroman trijumf crveno-belima! Trojka uz zvuk sirene, ukradena lopta, a potom i poeni preko Zeka Ogusta uz faul centra Cedevita Olimpije za delirijum u Pioniru i nenadoknadivih +10. 

Sporo je Crvena zvezda ušla u meč što je rezultiralo ranim vođstvom Cedevita Olimpije od 14:4. Morao je Dejan Radonjić da reaguje tajm-autom, a domaćina je razmrdao ulazak Dejana Davidovca koji je sa dve brze trojke vratio crveno-bele u igru. Ipak, usledio je novi pad u igri, a Slovenci su otišli na +7 u finišu prve deonice. 

Ništa bolje nije delovala Zvezda ni u drugom kvartalu. Slab napad, loša odbrana i Cedevita Olimpija je pobegla na 19:33. Morao je Radonjić ponovo da zove tajm-aut, ali je ovoga puta on urodio plodom. Izašli su crveno-beli na parket naoštreni, po dve trojke su vezali Nikola Kalinić i Ostin Holins. Branioc titule je već do poluvremena uspeo da izjednači, a tehnička greška Melvina Edžima poslala je Kalinića na liniju penala i Zvezda je sa pola koša prednosti otišla na odmor. 

Foto: Starsportphoto©

Raspucala se Cedevita Olimpija i na startu drugog poluvremena, pogodio je Murić dve trojke, pomogao mu je i Jaka Blažič. Slovenci su ponovo napravili osetniju prednost, a onda novi minut predaha Dejana Radonjića i preporođena Zvezda na terenu. Ovoga puta je svoje saigrače razmrdao Luka Mitrović sa šest vezanih poena, uključio se potom i Ognjen Dobrić i domaćin je u poslednju četvrtinu ušao sa poenom prednosti. 

Crveno-bele su do trijumfa predvodili Nikola Kalinić i Ognjen Kuzmić koji su upisali "dabl-dabl" učinak. Centar Zvezde je postigao 10 poena uz 11 skokova, dok je Kalinić stao na 11 poena i 12 skokova. Ipak, najefikasiji na meču bili su Ostin Holins i Luka Mitrović sa po 13 koševa. 

CRVENA ZVEZDA - CEDEVITA OLIMPIJA   79:64 (17:24, 23:15, 16:16, 23:9)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd   Sudije: Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić, Igor Dragojević

Crvena zvezda: Lazarević, Volters, Uskoković, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Simonović, Ivanović, Kuzmić

Cedevita Olimpija: Pulen, Edžim, Kini, Ogust, Blažič, Daneu, Hodžić, Ščuka, Dimec, Radovanović, Karmajkl, Rupnik

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

39. minut - Nova sjajna reakcija Zvezdine odbrane, Holins je presekao loptu Melivna Edžima i zakucao u kontri - 73:62! Novi tajm-aut za Juru Golemca. 

38. minut - Nekoliko slabih napada sa obe strane, Dobrić nije pogodio dva slobodna bacanja, potom faul u napadu Kina! Zvezda drži sve u svojim rukama - 71:62.

37. minut - Seče seriju Zvezde Jaka Blažič poenima sa linije penala - 71:62!

36. minut - IVANOVIIIIIIIIIIĆ! Urlik pleja Crvene zvezde posle poena preko Zeka Ogusta uz faul centra Cedevita Olimpije! Delirijum u Pioniru nakon što crveno-beli imaju +10 - 71:61!

Foto: Starsportphoto

35. minut - Nesportski faul za Džejkoba Pulena i kraj za pleja Cedevita Olimpije! Pogađa oba bacanja Nikola Ivanovića, a prednost Crvene zvezde raste iz napada u napad - 68:61!

35. minut - Laki poeni sa linije slobodnih bacanja za Ognjena Dobrića nakon trećeg faula Džejkoba Pulena - 66:61.

34. minut - KALINIIIIIIIIIĆ! Nova trojka za povratnika među crveno-bele, sve sigurnije deluje četa Dejana Radonjića - 64:61! 

33. minut - Tehnička greška za Luku Rupnika koji je folirao faul u napadu Nikole Kalinića. Ne koristi Ognjen Dobrić dodatno slobodno bacanje, a Zvezda će imati i novi napad - 61:60.

31. minut - Snažno zakucavanje Kuzmića jednom rukom preko Karmajkla, potom je centar Zvezde izveo i slobodna bacanja, ali je bio polovičan - 59:55!

Foto: Starsportphoto

Treća četvrtina: 

30. minut - IVANOVIIIIIIIIĆ! Nakon serije promašaja pogađa trojku Nikola Ivanović, Zvezda vodi pred početak poslednje deonice - 56:55!

29. minut - Vezuje Ognjen Dobrić šest poena, potom i polovičan učinak Nikole Ivanovića sa linije penala - 53:53.

28. minut - Pogađa novu dvojku Dobrić, vraća to Markus Kin sa druge strane - 50:53.

27. minut - Nerešeno je posle floutera Ognjena Dobrića, ali pogađa trojku na drugoj strani Edo Murić - 48:51.

26. minut - MITROVIIIIIIIIIĆ! Kada ne ide tu je Luka Mitrović, treći put na meču krilo Zvezde pogađa uz faul rivala,ali ne koristi dodatno bacanje - 46:48! Odmah tajm-aut Jurice Golemca.

Foto: Starsportphoto

25. minut - Serija 8:0 Cedevita Olimpije, trojke Melivna Edžama i Jake Blažiča, a potom i zakucavanje Zeka Ogusta, reaguje Radonjić tajm-autom - 42:48!

24. minut - Svega jedan poen za goste i to sa linije penala nakon Radonjićeve tehničke! Ništa bolje ne ide ni crveno-belima u drugom poluvremenu - 42:40.

22. minut - Brutalno zakucavanje Ognjena Kuzmića posle Kalinićeve asistencije, sa druge strane crveno-beli su zategli odbranu - 42:39!

21. minut - Ponovo nervozno Crvena zvezda otvara četvrtinu, nakon greške Voltersa usledio je promašaj Nikole Kalinića, ali ni Cedevita Olimpija ne uspeva da pronađe napadački ritam - 40:39!

Druga četvrtina:

Foto: Starsportphoto©

20. minut - Zvezda preokrenula! Tehnička greška za Melvina Edžama, koristi Kalinić dva bacanja i crveno-beli na odmor odlaze sa pola koša prednosti - 40:39!

19. minut - KALINIIIIIIIIĆ! Dve trojke za Nikolu Kalinića, Zvezda je samo na tri poena zaostatka - 35:38.

18. minut - Nova trojka za Ostina Holinsa, Zvezda hvata priključak u finišu prvog poluvremena - 29:37!

16. minut - Dobra odbrana Crvene zvezde, na drugoj strani ponovo pogađa Nejt Volters, prinuđen je Golemac da traži tajm-aut - 26:37!

15. minut - HOLIIIIINS! Nova trojka za crveno-bele, seče seriju Cedevita Olimpija - 22:37.

14. minut - Nova trojka za goste, Radonjić mora da koristi i drugi tajm-aut! Izuzetno loša igra crveno-belih u prvom poluvremenu - 19:33!

Foto: Starsportphoto©

13. minut - Nastavlja se katastrofalna ofanzivna igra Zvezde, ali seče to Luka Mitrović dobrim poenima ispod koša. Sa druge strane, Cedevita Olimpija rešeta iz svih pozicija - 19:30!

11. minut - Otvara Dejan Davidovac svojim promašajem drugu deonicu nakon dobre odbrane Crvene zvezde, gotovo dva minuta nema poena u Pioniru. 

Prva četvrtina: 

10. minut - Pokušao je Nikola Ivanović u finišu prve deonice da iskoristi "mis meč" i šutne preko Džekija Karmajkla, ali crnogorski plej nije pogodio, gotov je prvi kvartal! 

9. minut - Dve trojke sada vezuje Melvin Edžam, ali uzvraća Mitrović na drugoj strani sa poenima uz faul - 17:24!

8. minut - Ponovo Dejan Davidovac pogađa za tri poena, raspucali su se crveno-beli posle tajm-auta Dejana Radonjića. Ipak, odbrana još uvek nije na prepoznatljivom nivou - 10:18.

7. minut - DAVIDOVAAAAAAC! Cepa mrežicu Dejan Davidovac i seče seriju Cedevita Olimpije, Zvezda još uvek čeka poene iz reketa - 7:14!

Foto: Starsportphoto©

6. minut - Silovito zakucavanje Zeka Ogastina, reaguje Radonjić tajm-autom da iseče nalet gostujuće ekipe - 4:12!

5. minut - Velika borba na startu meča i nekoliko spornih sudijskih odluka na štetu Crvene zvezde, loša napadača igra domaćina, sa druge strane Rupnik vuče Cedevita Olimpiju. 

4. minut - Fauliaro je Ostin Holins Luku Rupnika u šutu za tri poena, pogađa slovenački bek sva bacanja, raste prednost Cedevita Olimpije - 4:10!

3. minut - Posle nekoliko loših napada seče seriju promašaja Nejt Volters sa linije penala, a potom pogađa i za tri poena, ali vraća to Luka Rupnik sa druge strane - 4:5!

1. minut - Dve greške Crvene zvezde na startu utakmice, koristi to Zek Ogust sa druge strane, Cedevita vodi - 0:2!

20:33 - Crveno-beli počeli zagrevanje pred današnji derbi. 

 

 

20:20 - Dobro došli na lajv prenos utakmice četvrtog kola ABA lige između Crvene zvezde i Cedevita Olimpije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija