• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2021

17:20 >> 20:37

BEZ POBEDNIKA U DANSKOJ! Zvezda vodila, ali može biti zadovoljna bodom /VIDEO/

Starsportphoto

Crvena zvezda

BEZ POBEDNIKA U DANSKOJ! Zvezda vodila, ali može biti zadovoljna bodom /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su neporaženi u Ligi Evrope, pošto su u Danskoj protiv Midtjilanda odigrali 1:1 u okviru trećeg kola grupne faze

Opšti utisak je da je Midtjiland bio opasniji i da Zvezda može biti zadovoljna bodom bez obzira na to što je vodila. Golove u Danskoj su postigli Mirko Ivanić u 58. minutu i Nikolas Dir 20 minuta kasnije.

Posle uvodnih deset minuta utakmice se činilo da će meč u Herningu biti veoma efikasan, pošto su oba tima imala po dve šanse. Kanga i Ben su pretili na jednoj, a Evander i Anderson na drugoj strani.

Nakon toga je usledio mirniji period igre u kom su i jedni i drugi imali po pokušaj. Prvo je Midtjiland zapretio preko Envadikea, a potom Zvezda preko Ivanića, ali su to bili neprecizni udarci. U međuvremenu je i Rodić umalo postigao autogol, ali je Borjan bio dobro postavljen, pa je zaustavio loptu.

Zatim je usledio period igre u kom je Zvezda jedva sačuvala živu glavu. Prvo je Borjan spasao mrežu posle početničke greške Kange i šuta Isaksena iz kontre, a onda je zaustavio i Sista koji je prethodno "slomio" Aleksandra Dragovića. Na kraju, Dir je posle duplog pasa sa Evanderom pogodio stativu.

Posle tog naleta domaćina se Zvezda konsolidovala i do kraja poluvremena su oba tima imala po jedan pokušaj. Za domaćina je šutirao Sisto, ali je Borjan bio siguran, dok je na drugoj strani Olafson sprečio Filipa Falka da dovede Zvezdu u vođstvo.

Drugo poluvreme je, nasuprot prvom, počelo dosta sporo, bez ikakvih šansi, a onda je odjednom eksplodirala bomba koju je u mrežu Danaca poslao Mirko Ivanić. Igrao se 58. minut kada je Kanga izveo slobodan udarac posle kog je Degenek centrirao u srce šesnaesterca. Tu je Dioni zakačio loptu glavom, a ona je stigla do Ivanića koji ju je iz prve poslao u gol Midtjilanda.

Foto: Starsportphoto

Ivanić slavi vodeći gol

Posle gola Ivanića je u centru pažnje bio Viktor Lind. Napadač vicešampiona Danske je ušao u igru i odmah je zapretio, ali je bio neprecizan. Nekoliko minuta kasnije ga je Sanogo oborio u kaznenom prostoru tako što ga je rukom odgurnuo, ali je izraelski sudija Roj Rajnšrajber odlučio da ne pokaže na belu tačku.

Domaći tim je u 78. minutu došao do izjednačenja. Najpre je baš Lind oštrim udarcem pogodio stativu, a lopta se odbila na nogu Nikolasu Diru koji ju je neometano ubacio u mrežu, pošto je Borjan već bio na zemlji pokušajući da odbrani prethodni Lindov šut.

Odmah čim su krenuli sa centra Fudbaleri Crvene zvezde, El Fardu Ben je pogodio stativu. Posle toga je udarac iz daljine oprobao Ivanić, a Dioni se spetljao u situaciji 'jedan na jedan' sa golmanom, pa nije uspeo ni da šutira.

Na kraju, od 90. minuta pa do samog kraja su šanse imali domaći fudbaleri. Najpre je Pulinjo pokušao iz mrtvog ugla da iznenadi Borjana, ali je kapiten Crvene zvezde uspeo da odbije loptu u stativu, a potom i da je ukroti. Kasnije je Evander iz dobre pozicije izblokiran, a potom je posle kornera Dalsgor šutirao glavom preko gola

Midtjiland - Crvena zvezda 1:1 (0:0)

/Dir 78 - Ivanić 58/

STADION: "MCH Arena" (Herning, Danska)

SUDIJA: Roj Rajnšrajber (Izrael)

MIDTJILAND: Olafson - Dalsgor, Svjatčenko, Dir (od 90+2. Mabil) - Anderson, Kajuste (od 62. Lind), Envadike, Pulinjo - Evander - Isaksen (od 73. Maroni), Sisto. Trener: Bo Henriksen.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Dragović, Sanogo, Degenek - Gobeljić, Srnić (od 46. Krstičić), Kanga (od 81. Pankov), Rodić - Falko (od 56. Dioni), Ivanić - Ben (od 90+5. Gajić). Trener: Dejan Stanković.

Tok meča

Kraj! Meč je završen rezultatom 1:1!

90+5. minut - Milan Gajić menja El Fardua Bena.

90+4. minut - Dalsgor je posle kornera bio najviši u skoku, ali je šutirao preko gola.

90+3. minut - Evander je izblokiran, pa će Danci imati samo korner.

90+2. minut - Mabil menja Dira.

90+1. minut - Šutirao je Ivanić sa 20-ak metara, ali pravo u Olafsona.

Igraće se još četiri minuta.

90. minut - Pulinjo je sa leve strane iz mrtvog ugla šutirao, a Borjan je odbio loptu do stative i uz mnogo sreće je sačuvao svoju mrežu.

87. minut - Bio je Dioni u situaciji 'jedan na jedan' sa Olafsonom, ali je napravio kontakt više i čuvar mreže Danaca je uzeo loptu.

83. minut - Ivanić dobija žuti karton zbog odugovlačenja.

Foto: Starsportphoto

Mirko Ivanić je dobio, čini se, nepotrebnu javnu opomenu

81. minut - Šut Ivanića sa distance, ali bezopasan.

81. minut - Gelor Kanga napušta teren, a menja ga Radovan Pankov.

79. minut - Stativa! Odmah kako su krenuli sa centra, fudbaleri Crvene zvezde su pogodili okvir gola. Tačnije, El Fardu Ben koji je šutirao sa manje od 20 metara, ali zamalo neprecizno.

78. minut - GOL! Midtjiland dolazi do izjednačenja! Lind je šutirao sa distance i pogodio je stativu, ali se lopta odbila pravo na nogu Diru koji je zatresao mrežu.

73. minut - Maroni menja Isaksena u ekipi Midtjilanda.

71. minut - Sanogo rukom gura Linda u kaznenom prostoru, što napadač Midtjilanda koristi da padne. Ipak, izraelski sudija je procenio da nema elemenata za penal.

67. minut - Envadike dobija žuti karton.

63. minut - Odmah je pokušao Lind, ali je šutirao pored Borjanovog gola.

62. minut - Lind menja Kajustea u ekipi Midtjilanda.

58. minut - GOOOOOOOOOOL! Zvezda vodi! Mirko Ivanić je strelac! Loptu sa desne strane je u srce šesnaesterca ubacio Degenek, Dioni je glavom zakačio loptu koja je došla do Ivanića, a ovaj je iz prve zatresao mrežu Midtjilanda.

57. minut - Kajuste dobija žuti karton zbog faula s leđa nad Ivanćem.

56. minut - Loi Dioni menja Filipa Falka.

Počelo je drugo poluvreme. Nenad Krstičić je zamenio Slavoljuba Srnića.

Poluvreme! Bez golova u prvih 45 minuta, a za to su najzaslužniji Milan Borjan i stativa njegovgo gola.

42. minut - Sasvim dobar pokušaj Falka sa distance, ali je Olafson odbranio.

41. minut - Novi opasan šut Sista, ali je Borjan još jednom odlično intervenisao.

39. minut - Žuti karton dobija Slavoljub Srnić koji je na centru napravio faul i tako sprečio kontranapad domaćina.

Foto: Starsportphoto

Trenutak kada je Srnić dobio žuti karton

33. minut - Stativa! Dir je posle duplog pasa sa Evanderom već savladao Borjana, ali je lopta ipak pogodila okvir gola! Midtjiland je mnogo opasniji u ovim trenucima.

32. minut - Ponovo se Borjan istakao! Pione Sisto je "slomio" Dragovića i šutirao sa leve strane, ali je Zvezdin čuvar mreže još jednom bio na visini zadatka.

Foto: Starsportphoto

Dejan Stanković mora da pronađe rešenje kako da trgne svoje izabranike

29. minut - Borjan čuva Zvezdu! Početničku grešku je napravio Kanga koji je dodao loptu Isaksenu za kontranapad, ali je njemu na kraju kapiten šampiona Srbije odbranio.

26. minut - Posle dugo vremena pokušaj Crvene zvezde. Mirko Ivanić je pokušao sa nešto više od 20 metara, ali je lopta otišla visoko iznad prečke.

20. minut - Rodić je nespretno reagovao i umalo je postigao autogol posle centaršuta iz slobodnog udarca domaćeg tima. Srećom po crveno-bele, Milan Borjan nije izleteo na loptu, već je ostao ukopan u mestu, pa je ona došla do njega.

17. minut - Envadike je šutirao glavom posle kornera, ali veoma neprecizno.

10. minut - Anderson je sa peterca pokušao da zatrese mrežu Zvezde, ali mu je Sanogo zasmetao, pa je lopta došla pravo u ruke Borjana.

9. minut - Pokušao je Ben sa distance, ali pravo u Olafsona.

Foto: Starsportphoto

Ben je za sada u centru pažnje

7. minut - Šutirao je Kanga iz velike daljine, ali daleko pored gola.

4. minut - Puno, puno sreće za Crvenu zvezdu! Evander je šutirao sa preko 25 metara, a lopta je prohujala tik iznad prečke, dok ju je Milan Borjan samo pogledom pratio.

2. minut - Dobar prodor Bena koji je nanizao nekoliko igrača, ali je u odsudnom momentu izgubio ravnotežu i nije uspeo da uputi udarac.

Foto: Starsportphoto

El Fardu Ben između tri igrača Midtjilanda
Utakmica je počela!

18.42 - Na teres stadiona "MCH Arene" izašli su fudbaleri oba tima predvođeni izraelskom sudijskom ekipom.

18.35 - Do početka utakmice ostalo je još deset minuta.

18.20 - Pogledajte kako su današnji rivali na društvenim mrežama najavili meč.

 

 

17.55 - Na utakmici koja počinje za 50 minuta, Crvena zvezda će zaigrati u novoj garnituri dresova.

 

17.32 - Konačno je objavljen i sastav Midtjilanda.

Olafson - Dalsgor, Svjatčenko, Dir - Anderson, Kajuste, Envadike, Pulinjo - Evander - Isaksen, Sisto.

Šansu sa klupe će čekati Losl, Tompson, Kuls, Hoeg, Mabil, Jensen, Čarls, Maroni, Hansen, Biliti, Lind i Simsir.

17.23 - Pojavio se sastav Crvene zvezde, Dejan Stanković se opredelio za sledećih 11:

Borjan - Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo, Srnić - Falko, Kanga, Ivanić - Ben.

Na klupi za rezervne igrače ostali su Popović, Gordić, Eraković, Pankov, Gajić, Krstičić, Petrović, Stanić, Bakajoko, Lazetić i Dioni.

17.20 - Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmice Midtjiland - Crvena zvezda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija