• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2021

17:22 >> 18:50

DOBRIĆ JE HEROJ ZVEZDE! Mornar pošteno namučio crveno-bele, peti uzastopni poraz Barana  u ABA ligi

Crvena zvezda

DOBRIĆ JE HEROJ ZVEZDE! Mornar pošteno namučio crveno-bele, peti uzastopni poraz Barana u ABA ligi

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mornar u Baru u okviru petog kola ABA lige

Meč je završen rezultatom 77:69 (20:25, 23:13, 15:14, 19:17) za Crvenu zvezdu.

Mornar je tokom prve četvrtine bio više vremena u vođstvu, a na kraju je taj deo igre dobio sa pet poena (25:20).

Nastavak je doneo bolju igru Zvezde, koja je serijom 11:0 došla do prednosti 39:29. U samoj završnici domaći tim uspeo je da smanji razliku, i na odmor se otišlo sa rezultatom 43:38 za goste.

Samo na početku treće deonice Mornar je uspeo da ugrozi Zvezdu i povede (43:44), da bi do kraja četvrtine srpski tim kontrolisao rezultat.

Mornar je serijom 12:2 došao do prednosti (64:62) početkom poslednje deonice. Crveno-beli su zatim uspeli da ponovo dođu do prednosti, koju nisu ispustili do kraja meča.

Tim sa Malog Kalemegdana je do trijumfa došao ponajviše zahvaljujući odličnoj partiji Ognjena Dobrića koji je ubacio 22 poena.

Takođe je fenomenalan bio i Ognjen Kuzmić sa 14 poena i 13 skokova, a dvocifren je bio i Aleksa Uskoković koji je postigao deset poena.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Džozef Luis sa 16 poena, dok su po 13 ubacili Nemanja Gordić i Kori Dejvis, a Aleksandar Lazić je dodao 12.

Mornar - Crvena zvezda 69:77 (25:20, 13:23, 14:15, 17:19)

DVORANA: "Topolica" (Bar)

SUDIJE: Milan Nedović, Mario Majkić, Luka Kardum.

MORNAR: Luis 16, Mićović, Dejvis 13, Jeremić 9, Živanović, Šehović, Smit 2, Gordić 13, Rakočević, Lazić 12, Miković, Mozli 4. Trener: Mihailo Pavićević.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 2, Volters 6, Uskoković 10, Davidovac 3, Mitrrović 4, Lazić 2, Kalinić 8, Dobrić 22, Holins, Simonović, Kuzmić 14 (13sk), Cirbes 6. Trener: Dejan Radonjić.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Na kraju, Crvena zvezda je slavila rezultatom 77:69.

 

Međutim, usledila je serija Zvezde 11:1 kojim su crveno-beli poveli 73:65.

Početak poslednje deonice je pripao Mornaru koji je postepeno smanjivao razliku, a do izjednačenja (62:62) je došao posle nešto više od tri minuta igre. Ubrzo posle toga su Barani i poveli 64:62.

Treća četvrtina

Međutim, Barani su opet bili bolji u završnici četvrtine i uspeli su da smanje razliku, pa je rezultat uoči poslednjih deset minuta 58:52.

 

Crveno-beli su posle toga nastavili da igraju dobro, pa su tri minuta pre kraja trećeg perioda vodili 54:47.

Ipak, na to je usledio odgovor Zvezde koja se serijom 5:0 vratila u vođstvo (48:44).

Zvezda je jako loše započela drugo poluvreme, pošto je Mornar sa dve trojke preokrenuo rezultat na 44:43.

Druga četvrtina

Do kraja poluvremena je Mornar uspeo da smanji razliku, pa je rezultat posle 20 minuta košarke 43:38 za Crvenu zvezdu.

 

 

Izabranici Dejana Radonjića su u nastavku čuvali prednost, čak je i povećavali, a dva minuta pre poluvremena su došli do dvocifrene razlike (41:31).

Posle minuta pauze je Mornar došao do 29:25, ali je onda usledila serija Zvezde 10:0, pa je na polovini druge četvrtine klupa Mornara morala da zatraži novi tajm-aut pri rezultatu 35:29 za crveno-bele.

Odlično je Zvezda započela drugu deonicu i posle nešto više od minut je poenima Dobrića i Mitrovića došla do izjednačenja (25:25), što je Mihaila Pavićevića nateralo da zove tajm-aut.

Prva četvrtina

Tim sa Malog Kalemegdana je potom uspeo da uhvati priključak i da priđe na 'minus jedan' (17:16), ali se do kraja četvrtine domaći opet odlepio, pa je rezultat posle uvodnih deset minuta 25:20.

Do sredine uvodne deonice je Mornar uspeo da dostigne osetniju razliku, pa je posle pet i po minuta vodio 15:10.

Utakmica je počela neefikasno, pošto su u prva dva minuta poene dali samo Kuzmić i Gordić koji je dao dva uz faul, pa je pogodio i slobodno bacanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija