• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. NEDELJKOVIĆ

27.10.2021

09:12

INFORMER SAZNAJE! KATAI SE SLUČAJNO DOPINGOVAO! Fudbaler Zvezde iz bizarnog razloga produžio bolovanje!

Starsportphoto

Crvena zvezda

INFORMER SAZNAJE! KATAI SE SLUČAJNO DOPINGOVAO! Fudbaler Zvezde iz bizarnog razloga produžio bolovanje!

Podeli vest

Aleksandar Katai inhalirao se istim lekom koji je koristio njegov sin i tako uneo u organizam supstancu koju zabranjuje Svetska antidoping agencija * Zbog toga nije putovao u Dansku na meč sa Midtjilandom iako je bilo planirano da igra

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai (30) nije mogao da igra protiv Midtjilanda u Danskoj prošlog četvrtka, jer je bio dopingovan, saznaje Informer!

Reprezentativac Srbije je sasvim slučajno uneo nedozvoljenu supstancu u organizam, jer se inhalirao istim lekovima kao njegov sin.

Doktor spasao stvar

Klupski lekar tražio je od igrača spisak lekova koje su koristili poslednjih dana i tako spasao Kataija
Izvor Informera


Želeo da ubrza oporavak

Katai je pomislio da mu neće škoditi da koristi dečju terapiju, a želeo je da posle preležane korone bude što spremniji. Srećom po crveno-bele, pravovremenom reakcijom lekara utvrđeno je da se supstanca koju je Katai uzeo nalazi na spisku nedozvoljenih, tako da najbolji fudbaler Zvezde nije ni otputovao u Dansku.

- Dan pre puta klupski doktor Miodrag Mladenović rekao je igračima da napišu spisak svih lekova koje su koristili prethodnih dana. Odmah je na Kataijevom spisku uoči nedozvoljenu supstancu, čije korišćenje zabranjuje Svetska antidoping agencija. Doktor Mladenović je o svemu obavestio šefa stručnog štaba Dejana Stankovića, jer je bilo jasno da bi Kataijev nastup u Danskoj predstavljao rizik da igrač bude suspendovan na duže vreme, a i Zvezda bi bila kažnjena. Zato je Aleksandar ostao kod kuće - kaže naš izvor.

Foto: Starsportphot



Katai je, inače, van terena od 26. septembra, kad je odigrao jedno poluvreme protiv Novog Pazara u gostima. Ubrzo posle toga dobio je pozitivan test na koronu i sve do danas nije igrao. On se u međuvremenu vratio treninzima, čak je i na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba s "Marakane" objavljena fotografija s poslednjeg treninga pred put u Dansku na kojoj se vidi Katai.
Radio je punim kapacitetom i vratio se u zadovoljavajuću formu, a čak je i u izjavi za Informer potvrdio da će igrati u Skandinaviji. Tako je bilo planirano sve dok ga nije sprečio bizaran razlog.

Zvezda danas sa Radnikom


Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće danas (Arena premium 1, 17.00) Radniku u Surdulici u meču 5. kola Superlige Srbije, koji je po rasporedu trebalo da bude odigran još u avgustu. Crveno-beli su u seriji od 51 prvenstvenog meča bez poraza, koliko je imao i Slavoljub Muslin od novembra 1999. godine do marta 2001. godine. Današnjom pobedom imali bi niz od 52 meča bez poraza i ispred Stankovića bi ostao samo Vladan Milojević, koji je skupio čak 56 uzastopnih mečeva u prvenstvu bez poraza.

Hteli da prećute problem

Zanimljivo je što su iz Zvezde pokušali da prikriju zbrku koju je napravio iskusni fudbaler korišćenjem nedozvoljenog leka. Tako je trener Stanković uoči odlaska na utakmicu sa Midtjilandom pričao o tome da se Katai sporo oporavlja od korone i da ga zato neće biti u sastavu.

- Katai je imao koronu i potreban mu je oporavak, kao što je Gajiću, Degeneku, Borjanu i Krstičiću bio potreban određeni period da izađu iz korone. Pitanje je kad je koji igrač spreman i za koliki fizički napor posle preležanog virusa. Najvažnije nam je zdravlje igrača i Katai u ovom trenutku ne može da odgovori stopostotno na zahteve. Nije strašno, ali ako ima i minimalan roblem, ne želimo da rizikujemo - rekao je tada Stanković.

Foto: Starsportphoto©

Katai nije igrao zbog dečjeg leka



Gordić produžio ugovor

Golman Crvene zvezde Miloš Gordić potpisao je juče novi ugovor do leta 2023. godine uz opciju produžetka na još dve godine.

- Ovo je potvrda da sam dobro radio u minulom periodu, motiv više da nastavim ovako da treniram i da se dokazujem. Ceo život sam u Zvezdi, više od deset godina, prošao sam sve mlađe kategorije i svi smo maštali da dođemo do prvog tima, debitujemo, a meni se to i ostvarilo - rekao je Gordić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija