• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.11.2021

17:00 >> 19:59

ZVEZDA ZALEČILA EVROLIGAŠKE RANE I PREGAZILA PAO! Brutalni CRVENO-BELI deklasirali atinske Zelene za najubedljiviju pobedu IKADA!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ZVEZDA ZALEČILA EVROLIGAŠKE RANE I PREGAZILA PAO! Brutalni CRVENO-BELI deklasirali atinske Zelene za najubedljiviju pobedu IKADA!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Panatinaikos sa 81:48 (21:8, 18:18, 16:10, 23:12) u osmom kolu Evrolige za

Prekinuta je serija od pet poraza i to na kakav način! Crvena zvezda se poigrala i pregazila Panatinaikos u osmom kolu Evrolige za treći trijumf na međunarodnoj sceni - 81:48 (21:8, 18:18, 16:10, 23:12) za najubedljiviju pobedu u Evroligi ikada - +33!

Nije PAO imao nikakve šanse u Pioniru, sve što nije išlo od ruke crveno-belima u poslednjim mečevima večeras je došlo na naplatu. Crveno-beli su upisali ubedljivu pobedu koja bi mogla da bude od velike koristi budući da izabranike Dejana Radonjića očekuje paklen raspored u narednim nedeljama (ASVEL u Evroligi, a potom i derbi sa Partizanom u ABA ligi). 

Foto: Starsportphoto©

Sporo je počela utakmica, Zvezda nije uspevala da pronađe napadački ritam, ali se odmah raspucao Nejt Volters i sa deset poena doneo prvu prednost crveno-belima. Ekspresno se Amerikancu priključio i Nikola Kalinić i posle prve četvrtine beogradski klub je imao već +13. 

Proradio je šut crveno-belih posle pet mečeva uz katastrofalne procente, pogađali su Simonović, Dobrić, kasnije i Davidovac. Pokušavao je Radonjić da razmrda i Ostina Holinsa, ali Amerikanac je u obziljnoj krizi. Ipak, u finišu treće deonice i on je pronašao momentum i vezao osam poena za +20. 

Ponovo je Zvezdu do pobede vodila brilijantna odbrana, ukazivali su svi pre meča da će biti od ogromne važnosti da se Daril Mejkon zaustavi i to su crveno-beli uspeli. Jorgos Papajanis je bio jedina opasnost po koš jadranskog šampiona, ali je ulazak Luke Mitrovića znatno usporio centra Panatinaikosa koji je jedine poene upisao u prvoj četvrtini. 

Foto: Starsportphoto©

Sve je bilo rešeno već u trećem periodu, a Zvezda je u četvrtoj četvrtini samo dotukla Panatinaikos i nanela im jedan od najtežih poraza u istoriji! Zeleni nisu znali šta ih je snašlo, crveno-beli su žestokim ritmom uspeli da razbiju igru čete Dimitrisa Priftisa i zasluženo slavi. 

CRVENA ZVEZDA - PANATINAIKOS   81:48 (21:8, 18:18, 16:10, 23:12)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd    Sudije: Lamonika, Lezkano, Aliaga

Crvena zvezda: Lazarević, Volters, Uskoković, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Simonović, Kuzmić, Cirbes
Trener: Dejan Radonjić

Panatinaikos: Peri, Mejkon, Papajanis, Bohoridis, Kavadas, Papapetru, Farel, Kaselakis, Vajt, Flojd, Evans, Sent-Ros
Trener: Dimitris Priftis

Tok meča: 

Četvrta četvrtina:

39. minut - Poeni Branka Lazića sa linije penala - 79:45! 

36. minut - PONOVO DAVIDOVAC! Osam vezanih poena za Davidovca, nova maksimalna prednost crveno-belih - 75:41!

34. minut - DAVIDOVAAAAAC! Upisuje se i Dejan Davidovac u strelce, biće potrebno to krilu Zvezde nakon nekoliko slabijih partija na startu sezone - 68:38!

32. minut - DOBRIIIIIIIIIIIIĆ! Fantastična trojka za Ognjena Dobrića, prednost crveno-belih raste iz napada u napad. Sada tehnička za Panatinaikos - 65:36!

31. minut - Ne spuštaju crveno-beli gas ni na startu poslednjeg kvartala! Posle poena Alekse Uskokovića sa linije penala Zvezda ima +25!

Treća četvrtina: 

30. minut - Gotova je treća četvrtina koja je pripala Zvezdi rezultatom 16:10! Čini se da je pitanje pobednika rešeno

29. minut - Serija Ostina Holinsa i šest vezanih poena za Amerikanca, Zvezda ponovo ima maksimalnih +19 - 55:36!

28. minut - Nekoliko loših napada crveno-belih, ali ne uspeva to da kažni PAO - 53:36!

27. minut - HOLIIIIIINS! Brutalno zakucavanje Zvezdinog beka! Posle serije promašaja pogađa Amerikanac i razbija psihološku barijeru, nagradili su to i navijači - 51:34!

26. minut - Izuzetan poten Nejta Voltersa koji pogađa preko Flojda, na drugoj strani faul Ostina Holinsa nad Darilom Mejkonom, nema lakih poena za goste u trećoj deonici - 49:32!

25. minut - Novi poeni za Ognjena Kuzmića, Pao već ima četiri timska faula, Grci su se raspali na startu drugog poluvremena - 47:28!

Foto: Starsportphoto©

24. minut - Očajna odbran Panatinaikosa i novi lagani poeni za Nejta Voltersa! Besan je Priftis i odmah reaguje sa tajm-autom, Zvezda ima +17 - 45:28!

23. minut - KALINIIIIIIĆ! Ponovo poentira Zvezdino krilo uz faul, sada je Okaro Vajt pogrešio, a Kalinić koristi i dodatno slobodno bacanje - 43:28!

22. minut - Nastavlja Ognjen Kuzmić da se muči u realizaciji slobodnih bacanja, sada polovičan učinak za centra crveno-belih - 40:28!

21. minut - Serija promašaja za tri poena na ove strane, bez pogodaka Dobrić, Lazarević i Okaro Vajt. Ipak, seče to Sent Ros - 39:28!

Druga četvrtina: 

20. minut - Dve greške Crvene zvezde u poslednjem minutu otvorile su prostora gostima iz Atine da se vrate u meč! Vezao je Sent Ros četiri poena, a potom i Okaro Vajt pogađa sa linije penala - 39:26!

19. minut - DOBRIIIIIIIIIIIIIĆ! Nova trojka za crveno-bele, sjajan izlazni pas Ognjena Kuzmića za imenjaka! Potom i faul u napadu Panatinaikosa - 37:20!

Foto: Starsportphoto©

17. minut - SIMONOVIIIIIIIĆ! Ceo Pionir tražio je od Simonovića da šutne za tri poena, a lopta je takla samo dno mrežice - 34:20! Raste prednost Zvezde!

16. minut - Promašaj Alekse Uskokovića sa distance, ali hvata Marko Simonović ofanzivan skok i odmah napada Papajanisa i pogaša u prodoru - 31:18! Mora Priftis da traži tajm-aut PAO se muči sa crveno-belima!

15. minut - Odlično iskakanje Kuzmića nakon poena u reketu centar Zvezde je naterao Mejkona na grešku u vođenju, ponovo dobra odbrana crveno-belih - 29:18!

14.  minut - Nastavlja Volters da teroriše odbranu Panatinaikosa, sa druge strane isto radi i Deril Mejkon, već sedam poena za šutera Zelenih - 27:18!

13. minut - Seče Nejt Volters seriju gostiju i pogađa sa poludistance, potom sjajna odbrana Ostina Holinsa i laki poeni u kontri nakon ukradene lopte - 25:14!

Foto: Starsportphoto©

12. minut - Serija Panatinaikosa 6:0 na startu drugog kvartala, reaguje odmah Dejan Radonjić tajm-autom - 21:14! Sada je Flojd vratio u obruč Mejkonov promašaj. 

11. minut - Otvara Daril Mejkon drugu deonicu pogotkom za tri poena uz faul Branka Lazića i pogađa dodatno slobodno bacanje - 21:12!

Prva četvrtina: 

10. minut - Zatišje u finišu prve deonice, serija promašaja na obe strane te će na prvom odmoru biti aktivan rezultat koji je postavio Nikola Kalinić sa linije penala - 21:8!

9. minut - Bez greške igraju crveno-beli odbranu u prvoj deonici! Teraju goste na greške, sada je u aut loptu poslao Jogi Ferel. Ipak, na drugoj strani faul u napadu Luke Mitrovića - 21:8.

8. minut - KALINIIIIIIIĆ! Video je Kalinić da ima "mis meč" odmah je napao Papajanisa i pogodio uz faul! Siguran i sa linije penala - 21:8!

7. minut - Zvezda ima +10! Sevnula je nova kontra Beograđana, Luka Mitrović je fauliran pri šutu i koristi oba slobodna bacanja - 16:6!

7. minut - Sjajna odbrana Crvene zvezde, novi promašaj Papapetrua, kažnjava to u tranziciji ponovo Nikola Kalinić. Serija crveno-belih 12:0 - 14:6!

6. minut - Upisuje se u strelce i Nikola Kalinić, dobra akcija posle tajm-auta Dejana Radonjića - 12:6.

Foto: Starsportphoto©

5. minut - VOLTEEEEEEERS! Bum, bum, bum! Nova trojka za Amerikanca i to u tranzicija za erupciju oduševljenja na tribinama - 10:6!

4. minut - Nastavlja Nejt Volters da pogađa iz svake pozicije, već sedam poena za pleja Zvezde, crveno-beli prvi put vode posle njegovog floutera - 7:6.

3. minut - VOLTEEEEEEEEERS! Cepa mrežicu Nejt Volters, prva trojka za crveno-bele u Pioniru! Imali su dosta problema izabranici Dejana Radonjića sa šutem sa distance, ali večeras počinje baš kako treba - 5:6.

2. minut - Oprobao je Nikola Kalinić šut za tri poena, samo do prvog obruča. Usledila su dva dobra napada Panatinaikosa, ponovo je siguran bio Papajanis, a  u strelce se upisuje i Sent Ros - 2:6!

1. minut - Ukrao je Ognjen Kuzmić loptu Kendriku Periju, povukao je Nejtv Volters kontru, ali nije pogodio. Kažnjava to na drugoj strani Dimitris Papajanis. Ekspresan odgovor crveno-belih preko Voltersa - 2:2!

1. minut - Volters, Dobrić, Lazarević, Kalinić i Kuzmić počinju na strani Zvezde! Visoka petorka otvara meč za crveno-bele, prvi napad na meču za Pao

17:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice osmog kola Evrolige između Crvene zvezde i Panatinaikosa. Sve detalje sa meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17