• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.11.2021

18:00 >> 21:00

ZVEZDA SE KOCKALA I DOBILA TRILER PROTIV ASVELA! Raspucani CRVENO-BELI čekaju VEČITI DERBI!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ZVEZDA SE KOCKALA I DOBILA TRILER PROTIV ASVELA! Raspucani CRVENO-BELI čekaju VEČITI DERBI!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Asvel u devetom kolu Evrolige sa 73:67

Nastavlja se niz Crvene zvezde, a kaznena ekspedicija, večeras predvođena Nikolom Kalinićem, samlela je u grotlu Pionira ASVEL! Crveno-beli su tako još jednom ubedljivom pobedom stigli do četvrtog trijumfa u Evroligi i na najbolji mogući način najavili derbi koji je na programu u nedelju. 

Štucala je Crvena zvezda tokom tri četvrtine, nije funkcionisao napad kao na nekim prethodnim mečevima, ali je u poslednjoj deonici Pionir proključao nakon pogodaka Marka Simonovića i Nikole Ivanovića! Na kraju, ne toliko ubedljiv trijumf koliko se očekivalo, ali se pobeda samo piše - 73:67!

Foto: Starsportphoto©

Dobro je Zvezda otvorila meč, imala i +11 posle samo šest minuta igre na krilima Nikole Kalinića, ali su usledili ozbiljni ofanzivni problemi za ekipu Dejana Radonjića. Uspevala je odbrana da "izvadi" crveno-bele tokom druge i treće četvrtine, ali kada je Asvel preokreno delovalo je da će se Zvezda teško vratiti. 

Ipak, početak četvrte četvrtine nagovestio je da će biti drame u finišu, ali je nije bilo! Pogodio je Ognjen Dobrić za tri, potom i zakucavanje za Ostina Holinsa i dve brutalne trojke za Nikolu Ivanovića za drugu vezanu pobedu na međunarodnoj sceni. 

Foto: Starsportphoto©

Delovalo je da će Zvezda stići lako do pobede, ali se Asvel u finišu vratio nakon katastrofalna tri minuta crveno-belih. Ipak, uspeo je Branko Lazić u finišu mirnom igrom da izvuče bacanja i završi utakmicu na najbolji mogući način. 

CRVENA ZVEZDA - ASVEL  72:67 (18:9, 15:23, 17:13)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd  Sudije: Huan Karlos Garsija, Olegs Latisevs, Eduard Udjanski

Crvena zvezda: Volters, Uskoković, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Simonović, Ivanović, Kuzmić, Cirbes

ASVEL: Okobo, Morgan, Džons, Kaudi, Lakomb, Nđok, Fol, Osetkovski, Hauard, Hounsiu, Strazel, Antetokumbo

Tok meča: 

Četvrta četvrtina:

40. minut - Pobeda posle drame!

40. minut - VOLTEEEEEEEEEERS! Kada je najpotrebnije pogađa Amerikanac uz faul Jusufe Fala - 69:62!

39. minut - Serija Asvela 11:0 u finišu meča - 67:62!

38. minut - Vraća se Asvel na "samo" -10 posle poena Šarla Kaudija  i Strazela - 67:57!

36. minut - PIONIR JE PROKLJUČAO! Još jednom cepa mrežicu Nikola Ivanović, Zvezda je nadomak četvrte pobede u Evroligi - 65:50!

35. minut - IVANOVIIIIIIIIIIIIIIIIIIĆ! Nova trojka za Zvezdu! Pogodio je Crnogorac preko Osetkovskog - 60:48!

34. minut - Trojka Kaudija, Asvel smanjuje zaostatak - 57:46!

33. minut - SIMONOVIIIIIIIIIIIIIIIIĆ! Bum, bum, bum! Bio je Zvezdi potreban samo minut da ode na +12! Ponovo kada je najvažnije Simonović pali mrežicu - 57:45!

32. minut - HOLIIIIIIIIINS! Ne ida ga šut, ali večeras zakucava maestralno! Bio je u "ofsajdu" Zvezdin šuter i umalo otkinuo obruč - 54:45!

Foto: Starsportphoto©

32. minut - Prekida Ivanović seriju loših rešenja i pogađa pored Lakomba iz prodora - 52:45!

31. minut - Nastavlja se serija promašaja na obe strane! Sada je Holins bio neprecizan pri šutu za tri poena - 50:45!

Treća četvrtina:

30. minut - Nije bilo poena u završna dva minuta u Pioniru - 50:45! 

28. minut - Prelako se Asvel izvukao iz Zvedinog naleta, sada je Lakomb vezao dva pogotka - 50:45!

27. minut - DOBRIIIIIIIIIIIĆ! PONOVO OGNJEN DOBRIĆ! Nova trojka za Crvenu zvezdu posle ofanzivnog skoka Nikole Ivanovića! Potom cepa mrežicu i Nikola Kalinić - 50:41!

26. minut - DOBRIIIIIIĆ! Brutalno zakucavanje u kontri za Ognjena Dobrića, pre toga i novi poeni Nikole Kalinića - 44:41! Faul u napadu pravi Osetkovski, imaju crveno-beli šansu da se "odelpe" uprkos slaboj igri u drugom poluvremenu

25. minut - Ponovo vodi Asvel! Ne uspeva niko se Kalinića da pronađe napadački ritam, sada je Lakomb pogodio u kontri - 40:41!

Foto: Starsportphoto©

24. minut - Tehnička za klupu Asvela! Nije pogodio Volters slobodno bacanje, a potom i loše dodavanje Amerikanca. Nije Zvezda iskoristila dobru priliku da se "odlepi", kažnjava Džons sa druge strane - 38:37!

23. minut - KALINIIIIIĆ! U padu je pogodio Nikola Kalinić nakon faula Šarla Kaudija, ali nije pogodio dodatno slobodno bacanje! Asvel je ispunio bonus iako je prošlo samo tri minuta u trećoj denici - 38:35!

22. minut - Navukao je Kalinić Adetokumba i naterao ga na faul pri šutu za tri poena, siguran je Zvezdin strelac sa linije penala - 36:35!

22. minut - Trojka Okoba, Asvel vodi posle sjajne serije i izuzetno lošeg napadačkog asortimana crveno-belih - 33:35!

21. minut - Nastavlja Zvezda sa dobrom odbranom i na startu drugog poluvremena, ali još jednom je napad zakazao iako je Kuzmić imao "mis meč" sa Džonsom - 33:32!

Druga četvrtina: 

20. minut - Ne uspeva Zvezda da se izbori sa Džonsom u dosadašnjem delu meča, sada je plej Asvela pogodio uz faul Luke Mitrovića i koristi dodatno slobodno bacanje - 33:32! Istopili su Francuzi prednost crveno-belih u finišu prvog poluvremena!

18. minut - Nije Zvezda iskoristila tri vezana napada, kažnjavaju to Hauard i Džons sa druge strane i Asvel se kompletno vratio u igru - 31:27!

17. minut - Nastavlja Nikola Kalinić da vuče crveno-bele u drugoj deonici, sada je izvukao faul Hauarda! Reprezentativac Srbije već ima 10 poena - 31:23!

16. minut - KALINIIIIIIIIIIIIIIĆ! Još jedra trojka za Crvenu zvezdu - 30:23!

15. minut - SIMONOVIIIIIIIIIIIIIĆ! Cepa mrežicu Zvezdin šuter, pogodak od ogromnog značaja posle nekoliko slabih minuta crveno-belih - 27:19!

Foto: Starsportphoto©

14. minut - Nekoliko prekida zbog problema sa satom, kasnije i sporan faul nad Antetokumbom i Asvel se trojkom Hauarda vraća na "samo" minus sedam - 24:17! Reaguje Radonjić tajm-autom. 

12. minut - Zavrtelo se u glavama košarkaša Asvela nakon dodavanja Luke Mitrovića, pet igrača je potrčalo ka Simonoviću dok je Lazić lagano poentirao pod košem - 24:14!

11. minut - Vraća Branko Lazić loptu u obruč nakon promašaja Luke Mitrovića, a nakon toga još jedna ukradena lopta za crveno-bele - 20:9!

Prva četvrtina:

10. minut - HOLIIIIIIIIIIINS! Odbranila se Zvezda još jednom, Ivanović je otvorio kontru i "nabacio" loptu na obruč Ostinu Holinsu, a Amerikanac poentira uz zvuk sirene - 18:9! Brutalna četvrtina crveno-belih!

9. minut - Pokušao je Osetkovski da zakuca preko Mitrovića, ali ga je zalepio centar Zvezde, na drugoj strani promašaj Nikole Ivanovića - 16:9!

8. minut - Nastavlja se mučenje Asvela u Pioniru! Odbrana Zvezda sjajno deluje na startu meča, a jedini koji ima produktivnost je Džons sa sedam poena - 16:9!

7. minut - IVANOVIIIIIIIIIIĆ! Prva trojka crveno-belih protiv Asvela, cepa mrežicu plej Zvezde - 14:7!

Foto: Starsportphoto

6. minut - Novi dobar napad Crvene zvezde rezultirao je faulom Jusufa Fola! Nikola Ivanović je bio polovičan sa linije penala - 11:5! Prvi poeni za Crnogorca nakon što se oporavio od koronavirusa. 

5. minut - Nije uspeo Jusufa Fol da pogodi preko Ognjena Kuzmića, lopta se odbila do Nejta Voltersa, a Amerikanac se u svom stilu "flouterom" upisuje u listu strelaca - 10:5!

4. minut - Dva vezana promašaja za Ognjena Dobrića, koristi to Okobo na drugoj strani 8:5!

3. minut - Izuzetena energija crveno-belih od samog starta! Poentirao je Nikola Kalinić preko Jusufe Fola, nakon čega beleži i ukradenu lopti i lako završava u kontri - 8:3! 

2. minut - Poeni Ognjena Dobrića sa "poludistance", a potom i sjajna reakcija u odbrani. Povukao je Zvezdin šuter kontru, faulom ga zaustavlja Šarl Kaudi - 4:3!

2. minut - Slaba odbrana Nejta Voltersa, koristi to Kris Džons i pogađa uz faul sa niskog posta! Koristi plej Asvela i dodatno slobodno bacanje - 2:3! 

1. minut - Utakmica je počela, uspeo je Ognjen Kuzmića da nadskoči Fola i osvoji prvi napad za Crvenu zvezdu! Odmah sjajan potez Nikole Kalinića i laki poeni za krilo crveno-belih - 2:0!

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice devetog kola Evrolige između Crvene zvezde i ASVEL-a. Sve detalje sa ovog meča, ali i iz Pionira možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija