• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

24.11.2021

12:41

BIVŠI TRENER CRVENO-BELIH UVEREN U POBEDU! Božović: Stanković zna kako da sruši Ludogorec!

Crvena zvezda

BIVŠI TRENER CRVENO-BELIH UVEREN U POBEDU! Božović: Stanković zna kako da sruši Ludogorec!

Podeli vest

Crvena zvezda je već savladala Bugare u gostima, pa ne vidim razlog da ih ne pobedi sutra i na "Marakani", smatra Miodrag Božović * Nije to više onaj Ludogorec iz 2016, dodaje on

Dejan Stanković je već pobedio Ludogorec u Razgradu i sigurno ima recept kako da Crvena zvezda ponovo sruši Bugare, kaže bivši trener crveno-belih Miodrag Božović.

Zvezda će u četvrtak na "Marakani" od 18.45 časova (RTS 1) dočekati Ludogorec u meču 5. kola u grupi F Lige Evrope. Srpski šampion rešio je u svoju korist (1:0) prvi susret ovih timova u 2. kolu.

Kangin rulet

Kanga je sjajan igrač, s tim da može da napravi razliku i u dobrom i u lošem smeru
Miodrag Božović


Katai je ključni igrač

Navijači Zvezde, međutim, dobro pamte poslednji duel sa Ludogorecom u Beogradu iz 2016. godine, kad je srpski tim poražen u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa 4:2 posle produžetaka. Prethodno je u Razgradu bilo 2:2.

Foto: Starsportphoto

 



Zvezdu je tad s klupe predvodio upravo Božović, koji je uveren da se ovog puta neće dogoditi sličan scenario.

- Verujem da će Zvezda pobediti u četvrtak. Ako je mogla da savlada Ludogorec u gostima, ne vidim zašto ne bi mogla i na "Marakani". Samo da odigra mirno i polako. Zna Dejan Stanković kako da izađe na kraj sa Bugarima, već je dokazao. Nije to više onaj Ludogorec iz 2016. godine, a i Zvezda se značajno promenila - kaže Božović za Informer.

Foto: Starsportphoto

 



Od ekipe iz 2016. godine i danas su u Crvenoj zvezdi Aleksandar Katai i Gelor Kanga.

- Oni koji su tada bili nosioci igre i danas su jako važni. Recimo, Katai je uvek mnogo značio ekipi, a znači i sad. Bitan je igrač, vanserijski, jedan od onih zbog kojih volimo da gledamo fudbal. Kanga je takođe sjajan igrač, s tim da može da napravi razliku i u dobrom i u lošem smeru. Ako mu je dan, onda ekipa može mnogo da dobije od njega. Tu je i Pavkov kao džoker, jer uvek reši meč kad je gusto. Da ne zaboravim Borjana, jednog od najvažnijih šrafova u timu - objašnjava poznati trener, koji sad predvodi ruski Arsenal iz Tule.

Klub se stabilizovao

Foto: Starsportphoto

 



Od odlaska Božovića u leto 2017. godine Zvezda je vezala četiri titule prvaka države i peti put igra grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

- Mnogo se Zvezda promenila. Ekipa koja je igrala 2016. godine protiv Ludogoreca nije imala iskustvo igranja velikih utakmica. Kasnije je tim nadograđivan, uigravan, a najvažnije je što je klub uspeo da se stabilizuje i zadrži mirnoću. Bilo je turbulentnih vremena, ali Zvezda se izdigla svaki put. Dovođenje trenera Vladana Milojevića bio je odličan potez, kao i angažovanje Dejana Stankovića. Zvezda godinama igra dobro u kontinuitetu i ne znam šta bi više trebalo očekivati. Desi se svima loša utakmica, loš period, ali to prođe. Zvezda je naučila kako da se stabilizuje - zaključuje Božović.


LIGA EVROPE 

5. kolo

Četvrtak

Grupa F

Crvena zvezda - Ludogorec 18.45
Midtjiland - Braga 18.45


Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija