• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.12.2021

18:23 >> 19:57

ZVEZDA RUTINSKI PROTIV CIBONE! Zagrepčani bez ikakve šanse u Beogradu /VIDEO/

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA RUTINSKI PROTIV CIBONE! Zagrepčani bez ikakve šanse u Beogradu /VIDEO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cibonu u Beogradu u poslednjem meču desetog kola ABA lige rezultatom 86:72 (15:17, 25:14, 23:23, 23:18)

Tim sa Malog Kalemegdana je u prvoj četvrtini bio ispod svog nivoa, pošto je posle deset minuta zagrebačka ekipa imala prednost od 17:15. Međutim, druga deonica je bez dileme pripala crveno-belima koji su na poluvreme otišli sa vođstvom od 40:31.

Cibona je šampionu ABA lige zapretila samo na startu drugog poluvremena kada je prišla na tri poena zaostatka, ali je Zvezda odbila taj nalet i više se ime pobednika nije dovodilo u pitanje. Izabranici Dejana Radonjića su do kraja meča samo povećavali prednost i na kraju su slavili sa ubedljivih 86:72.

Crvena zvezda je na ovom meču imala četvoricu dvocifrenih košarkaša, a po 15 poena su postigli imenjaci Nikola Kalinić i Ivanović. Ostin Holins je dodao 13, a Ognjen Dobrić 12 poena.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Roko Prkačin sa 16 poena, 13 je ubacio Amar Gegić, dok su po deset postigli Nejtan Rojvers i Lovro Gnjidić.

Zvezda se ovom pobedom vratila na prvo mesto na tabeli, a i jedina je ekipa uz Partizan koja ima samo jedan poraz od starta sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Crvena zvezda - Cibona 86:72 (15:17, 25:14, 23:23, 23:18)

DVORANA: "Aleksandar Nikolić"

SUDIJE: Damir Javor, Sašo Petek, Dragan Porobić

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Volters 8, Davidovac 7, Mitrović 7, Lazić 2, Kalinić 15, Dobrić 12, Holins 13, Ivanović 15 (6as), Marković 3, Kuzmić 4, Cirbes. Trener: Dejan Radonjić.

CIBONA: Popić, Radovčić 3, Vranković 4, Mustapić 3, Prkačin 16, Gegić 13, Majcunić 6, Gnjidić 10, Branković 7, Drežnjak, Rojvers 10, Nakić. Trener: Vladimir Jovanović.

Tok meča

Četvrta četvrtina

Na kraju, utakmica je završena rezultatom 86:72!

 

U narednim minutima je Cibona pokušala da se vrati, ali najbliže dokle je prišla bilo je 'minus deset' tri minuta pre kraja, kada je rezultat bio 77:67.

Prvi koš u poslednjoj deonici je dao Antonio Vranković, ali je onda Zvezda vezala osam poena i odlepila se na do tada maksimalnih +15 (71:56).

Treća četvrtina

Na kraju, pred poslednjih deset minuta Crvena zvezda vodi 63:54.

 

Ta razlika se nije znatno menjala neko vreme, a onda su Ivanović i Holins trojkama odveli Zvezdu na dvocifrenu razliku 60:48, dva minuta pre kraja trećeg perioda.

Seriju gostiju je, posle tajm-auta koji je zatsažio Dejan Radonjić, trojkom prekinuo Nikola Kalinić, potom su usledila po dva poena na obe strane, pa još jedna trojka Kalinića za 51:42.

Drugo poluvreme je trojkom otvorio Ostin Holins, ali je onda Cibona serijom od 9:0 došla do samo tri poena zaostatka (43:40).

Druga četvrtina

Do kraja poluvremena je Cibona uspela da smanji razliku, pa je rezultat posle prvih 20 minuta igre 40:31 za Crvenu zvezdu.

 

Međutim, usledila je strahovita serija Crvene zvezde od 14:0, kojom su izabranici Dejana Radonjića četiri i po minuta pre kraja poluvremena vodili 33:21.

Razlika se na startu druge deonice nije menjala, pa je posle nešto više od dva minuta igre rezultat bio 21:19 za Zagrepčane.

 

Prva četvrtina

Na kraju je prva četvrtina pripala Ciboni, pošto je dva penala za crveno-bele pogodio Nikola Kalinić, ali je na drugoj strani Lovro Gnjidić bio precizan tri puta iz slobodnih bacanja u poslednjoj sekundi za 17:15.

 

Seriju gostiju je trojkom prekinuo Nikola Ivanović, a zatim su po dva slobodna bacanja ubacili Gnjidić na jednoj i Dobrić na drugoj strani, pa se u poslednji minut ušlo sa prednošću Cibone od 14:13.

Posle toga je Mitrović pogodio uz faul, pa je bio precizan i sa linije penala, a onda je usledila ogromna serija Cibone od 10:0, kojom su Hrvati preokrenuli na 12:8.

 

Utakmica je počela veoma sporo, a rezultat je posle pola uvodne četvrtine bio 5:2 za Crvenu zvezdu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija