• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.12.2021

18:00 >> 20:59

ČASTAN PORAZ ZVEZDE! Crveno-beli MUČILI lidera EVROLIGE! Barselona DRHTALA do poslednje sekunde u Pioniru! /FOTO/

Starsportphoto©

Crvena zvezda

ČASTAN PORAZ ZVEZDE! Crveno-beli MUČILI lidera EVROLIGE! Barselona DRHTALA do poslednje sekunde u Pioniru! /FOTO/

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 15. kolu Evrolige na svom parketu

Može i mora zvezdaška javnost da bude zadovoljna nakon spetkakla u Pioniru! Crveno-beli su u pošteno namučili Barselonu, naterali lidera Evrolige da igra i iznad limita, ali je na kraju četa Dejana Radonjića časno poražena nakon triler završnice - 69:76!

Ponovo je Crvena zvezda nešto slabije otvorila meč, posebno je štucalo u napadu srpskog šampiona. Iskusna Barselona umela je to da iskoristi, Sertač Šanli je "širio" reket i otvarao mnogo prostora za svoje šutere. Katalonci su preko turskog centra otišli na +11 posle samo nekoliko minuta, ali su crveno-beli ekspresno uzvratili. 

Foto: Starsportphoto

Raspucao se Luka Mitrović, potom je svoje poene pronašao i Maik Cirbes, te je Zvezda do poluvremena uspela da povede, ali je Barsa na odmor otišla sa tri poena prednosti. Nije srpski šampion uspevao da pronađe rešenje za Najdžela Hejsa Dejvisa, a potom se u meč "uključio" i Nikolas Laprovitola. 

Argentinac je na startu drugog poluvremena pogodio dve trojke i ponovo odveo Barsu na nešto "ozbiljniju" prednost. Uzvratio je Nikola Kalinić, ipak, usledio je novi pad u Zvezdinoj igri. Hejs Dejvis je vezao deset poena i ponovo doneo Kataloncima dvocifrenu prednost sredinom trećeg perioda. 

Nije Zvezda uspevala da veže dva dobra napada i vrati se u meč u četvrtoj četvrtini. Davidovac se razigrao, potom je i Lazić naterao Laprovitolu na grešku, ali su potom crveno-beli pravili "početničke" greške i dozvolili Barseloni da održava veliku prednost - 59:67!

Foto: Starsportphoto©

Ipak, uspeli su crveno-beli na krilima dobre odbrane da se vrate u meč i na tri minuta pre kraja dođu na -4. Trenutak odluke bila je sjajna reakcija Zvezde, defanzivan skok i krajnje sporna odluka Karmela Paternika koji je dodelio loptu Barseloni iako je Sertač Šanli izbacio istu van granica igrališta. Iskoristio je to Nikola Mirotić i pogodio uz faul za - 63:70. Ponovo se Zvezda trgla, istopila prednost Katalonaca, a posle promašaja Stefana Markovića sa linije penala crveno-beli su imali tri ofanzivna skoka, ali koša nije bilo. Na drugoj strani je promašaje Nikole Kalinića i Ostina Holinsa kaznio Kajl Kjurik i doneo pobedu Barseloni. 

CRVENA ZVEZDA - BARSELONA  69:76 (13:20, 18:14, 18:27)

Hala Aleksandar Nikolić, Beograd   Sudije: Karmelo Paterniko, Gitis Vilius, Elias Koromilas 

Crvena zvezda: Lazarević, Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić, Cirbes

Barselona: Dejvis, Egzam, Šanli, Martinez, Smits, Hejs-Dejvis, Oriola, Laprotivtola, Abrines, Higins, Kjurik, Jokubaitis, Mirtoić

Tok meča: 

40. minut - Tri vezana promašaja crveo-belih u šutu za tri poena, kažnjava to Kajl Kjurik i pogađa na drugoj strani - 69:76!

40. minut - Pogađa Nikola Mirotić dva slobodna bacanja, na drugoj strani istom merom uzvraća i Stefan Marković - 69:73!

39. minut - MARKOVIIIIIIIIIIIIIIĆ! Trojka za pleja crveno-belih, Zvezda je istopila i ovu prednost Barselone - 68:71!

Foto: Starsportphoto

38. minut - Pogađa Mirotić uz faul Dejana Davidovca, ali vraća Luka Mitrović na drugoj strani - 65:70!

37. minut - KALINIIIIIIIIIIĆ! Brutalan prodor i poeni za Kalinića, Zvezda na samo -  63:67!

36. minut - Ponovo Davidovac, razigrao se sada Zrenjaninac, Zvezda dugo nije bila bliža - 61:67!

35. minut - Dobra odbrana Branka Lazića, ali potom velika greška Nejta Voltersa, mogla je Zvezda dodatno da se približi Barsi... - 59:67!

34. minut - Penal serija u Pioniru! Sada je Šmits faulirao Mitrovića, napokon oba pogođena slobodna bacanja - 57:65!

33. minut - Ponovo Šanli pravi faul pod košem i šalje Markovića na liniju penala, ali je i plej Zvezde polovičan - 55:65!

32. minut - Razleteo se Davidovac nakon poena, ukrao loptu Šanliju i iznudio dva bacanja, ali se nastavlja serija promašaja crveno-belih sa linije penala - 54:63!

31. minut - Muči se Crvena zvezda u napadu, ali Dejan Davidovac otvara četvrtu četvrtinu dobrim poenima pod košem - 53:63!

:

Foto: Starsportphoto

Treća četvrtina:

30. minut - Ušla je Zvezda u "jurnjavu" sa Barselonom, iskoristio je to Hejs Dejvis i ubacio dva slobodna bacanja, a potom poeni za Brendona Dejvisa u kontri nakon promašaja Nikole Ivanovića - 49:59!

28. minut - Serija 6:0 Barselone i nova trojka, sada pogađa Najdžel Hejs Dejvis, Barsa ima +9, ali Kalinić pogađa posle prodora - 46:53!

27. minut - Vraća trojku Rolands Šmits, potom i dobra odbrana Barselone - 44:50!

26. minut - KALINIIIIIIIIIIĆ! Trojka Crvene zvezde, brutalan nastup reprezentativca Srbije u drugom poluvremenu - 44:47!

25. minut - Napao je Nikola Kalinić Laprovitolu i "izvukao" nemoguće poene za crveno-bele, ponovo dobra odbrana, Zvezda ponovo u igri - 41:45!

24. minut - Tajm-aut Dejana Radonjića urodio je plodom, laki poeni za Nejta Voltersa i odmah dobra odbrana Zvezde, ali ne koristi to plej crveno-belih i promašuje novi šut za tri poena - 39:45!

Foto: Starsportphoto

23. minut - KALINIIIIIIIIIĆ! Dobra odbrana crveno-belih i dobar potez reprezentativca Srbije u kontri, Zvezda se odmah vraća u igru - 37:43!

22. minut - Pogodak Nikole Kalinića na jednoj, ali vraća Laprovitola na drugoj - 35:43!

21. minut - Slabo Zvezda otvara drugo poluvreme, Barsa raspucana na krilima Nikolasa Laprovitole i Hajlsa-Dejvisa odlazi na +7 - 33:40!

Druga četvrtina:

20. minut - Tri ofanzivna skoka za Zvezdu, isto toliko promašaja, a potom "iz odbojke" pogađa Kuzmić, besan je Jasikevičijus, odmah tajm-aut pred poslednji napad u prvom poluvremenu - 31:34!

20. minut - Sada burna reakcija Ostina Holinsa nakon faula nad Kajlom Kjurikom koji pogađa tri slobodna bacanja - 29:34!

19. minut - Tehnička greška za klupu Barselone, Šmits je pogodio posle ofanzivnog skoka, trener Katalonaca nije shvatio šta je sudija svirao, a zbog žustre reakcije Kalinić smanjuje prednost Zvezde - 30:31! 

Foto: Starsportphoto©

18. minut - Promašaj Davidovca za tri poena, ali novi ofanzivan skok za crveno-bele i poeni za Nejta Voltersa, sa druge strane pogađa Nikola Mirotić - 27:29!

17. minut - Dobra odbrana crveno-belih, odmah je na drugoj strani Ostin Holins napao Nikolu Mirotića i pogodio "iz koraka" - 25:26!

16. minut - Serija Barselone i Ronaldsa Šmitsa za novo vođstvo Katalonaca, odmah reaguje Radonjić tajm-autom - 23:26!

15. minut - VOLTEEEEEEEERS! Prva trojka za crveno-bele, Zvezda vodi - 23:22!

14. minut - MITROVIIIIIĆ! Simultanka Luke Mitrovića u prvom poluvremenu, sjajna odbrana i još bolja saradnja sa Kalinićem na drugoj strani, nerešeno je u Pioniru - 20:20!

13. minut - Brutalna odbrana Majka Cirbesa i laki poeni za Luku Mitrovića na drugoj strani, Zvezda je na posed zaostatka - 18:20! Tajm-aut traži Šarunas Jasikevičijus

12. minut - Oštar faul Sertača Šanlija nad Dejanom Davidovcem, ali je bio polovičan na liniji penala Zvezdin bek - 16:20!

Foto: Starsportphoto

11. minut - Sjajno se pod košem snašao Maik Cirbes i izvukao faul Pjera Oriole, crveno-beli su prepolovili zaostatak - 15:20!

Prva četvrtina: 

10. minut - Ponovo Luka Mitrović, iako je promašio tri slobodna bacanja, bivši kapiten Zvezde dominira na obe strane parketa, Zvezda se "vratila" u meč posle slabog starta - 13:20!

9. minut - Lako se Nikola Ivanović oslobodio Rokasa Jokubaitisa i pogodio sa poludistance - 11:18!

8. minut - Sjajna reakcija Dejana Davidovca u odbrani i laki poeni za Mitrovića u kontri, Zvezda se "budi" posebno u defanzivi - 9:18!

6. minut - Nekoliko dobrih poteza Luke Mitrovića, pet poena za krilnog centra crveno-belih, ali Barselona nastavlja da pogađa iz svih pozicija - 7:16!

Foto: Starsportphoto©

5. minut - Treća trojka za Barselonu koja već ima +11, sada je precizan bio Serđi Martinez, odmah reaguje Radonjić tajm-autom - 5:16!

4. minut - Serija promašaja Luke Mitrovića sa linije penala, ponovo dobra akcija Barselone i pet vezanih poena za Šanlija, vraća to Nikola Kalinić - 5:13!

3. minut - Promašio je Luka Mitrović oba slobodna bacanja, ali vraća loptu u koš Ognjen Kuzmić. Na drugoj strani trojka Serđi Martineza - 2:8!

2. minut - Nekoliko loših napada crveno-belih na startu utakmice, odbrana još uvek nije profunkcionisala, kažnjava to Nikola Mirotić i pogađa prvu trojku na meču - 0:5!

1. minut - Nešto sporiji početak meča za Crvenu zvezdu, koristi to Sertač Šanli na drugoj strani i poentira preko Ognjena Kuzmića - 0:2!

18:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 15. kola Evrolige između Crvene zvezde i Barselone. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam
Politika

Vesić: Srbija nikada neće tolerisati terorizam

Srbija neće tolerisati terorizam i oštro će se obračunavati sa terorističkim grupama poput ove koja stoji iza napada koji se dogodio ispred ambasade Izraela u Beogradu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Goran Vesić uz poruku da je važno sačuvati mir u našoj zemlji i sankcionisati one koji taj mir pokušavaju da ugroze.

01.07.2024

19:19

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!
Hoće li razum prevldati

Putin ne blefira, ali SAD i Zapad odbijaju da čuju šta im se poručuje! Crvene linije su pređene, Amerika rizikuje opstanak sveta!

Sukob u Ukrajini je već treća godina i čini se da su strane sklonije daljem eskaliranju nego okončanju. U svom godišnjem obraćanju, predsednik Vladimir Putin je upozorio zemlje NATO-a da „na kraju moraju da shvate da to preti nuklearnom sukobu, a samim tim i uništenju civilizacije" ako nastave da naoružavaju Ukrajinu i razmisle o slanju trupa. Putin je još u junu 2022. upozorio američke zvaničnike da ne šalju rakete dugog dometa u Ukrajinu, rekavši: „Udarićemo ciljeve koji još nisu pogođeni.

01.07.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija