• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2022

20:00 >> 22:59

ZVEZDA PALA U NOVOJ TRILER ZAVRŠNICI! Crveno-beli POKLONILI još jednu POBEDU!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA PALA U NOVOJ TRILER ZAVRŠNICI! Crveno-beli POKLONILI još jednu POBEDU!

Podeli vest

Košarkaši Asvela savladali su Crvenu zvezdu sa 69:67 (11:17, 14:18, 24:13, 20:19) u 22. kolu Evrolige

Previše puta je Crvena zvezda poklonila pobedu svom rivalu u Evroligi... Nakon Zenita, CSKA-a, Barselone, beogradski velikan je poklekao u finišu i protiv Asvela, te crveno-beli nakon 22. kola ostaju na kontu od sedam pobeda i 12 poraza - 69:67 (11:17, 14:18, 24:13, 20:19)!

Strahovali su na Malom Kalemegdanu kako će ekipa delovati nakon tronedeljne pauze prouzrokovane koronavirusom, ali je početak meča u potpunosti pripao crveno-belima. Zvezda je bila daleko bolji rival u oba pravca, a posebno u odbrani, dok je u napadu Dejan Radonjić pokušavao da pronađe odgovarajući arsenal. 

Foto: Starsportphoto

Crveno-beli su na krilima Nejta Voltersa i Ognjena Dobrića dobili prvu deonicu sa 17:11, a jedini raspoložen u sastavu Asvela od početka do kraja bio je Pol Lakomb. Ipak, dobra timska odbrana uspela je da neutrališe Francuza, a Zvezdina prednost je do kraja poluvremena rasla. Imao je beogradski velikan u jednom momentu i velikih 14 razlike, ali se Asvel vratio i spustio se na prihvatljivih minus 10 - 25:35!

Ponovo je Zvezda bila daleko bolji rival u prvom poluvremenu, ali se kompletna igra srpskog i regionalnog šampiona raspala u nastavku. Pol Lakomb je sa deset poena istopio prednost crveno-belih, a trojkom u finišu treće deonice Džons doneo je kompletan preokret Asvelu. 

Prava drama viđena je u finišu meča. Raspucao se Ognjen Dobrić, sa druge strane Pol Lakomb je nastavio da pogađa iz svih pozicija. Uključio se u meč i Nikola Kalinić, te je Zvezda na tri minuta do kraja imala pet poena prednosti - 58:63! 

Crveno-beli su imali šansu za pobedu, Ognjen Dobrić je imao šut za trijumf nakon što je Kris DŽons doneo vođstvo Asvelu, ali je "Kninska kobra" ovoga puta zatajila...

ASVEL - CRVENA ZVEZDA  69:67 (11:17, 14:18, 24:13, 20:19)

Astrobal, Vilerban  Sudije: Luiđi Lamonika, Emilio Perez, Vasilki Tsaruča

ASVEL: Okobo, Vambanjama, Morgan, Džons, Kaudi, Lakomb, Dio, Najt, Gist, Fol, Osetkovski, Hauard, Strazel, Antetokunbo

Crvena zvezda: Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić, Cirbes

Tok meča

Četvrta četvrtina

40. minut - Polovičan učinak Pola Lakomba sa linije penala, na drugoj strani kažnjava to Ognjen Dobrić, nerešeno je - 67:67! Ipak, napada Kris Džons ekspresno i poentira pored Branka Lazića - 69:67!

39. minut - Promašaj Dobrića na jednoj, Džonsa na drugoj strani, ali onda faul u napadu Nikole Ivanovića. Asvel ima napad i pola koša prednosti na minut pre kraja utakmice - 66:65!

38. minut - Novi pad crveno-belih i lako zakucavanje za Džejmsa Gista! Na drugoj strani je sa linije penala siguran Ognjen Dobrić - 64:65!

37. minut - Peta lična greška za Kalinića za kog je utakmica završena, poentira Lakomb, a potom i promašaj Nejta Voltersa. Na drugoj strani šalje Kuzmić Džonsa na liniju penala - 62:63!

36. minut - Iskusno je Nikola Kalinić "naterao" Kaudija da ga faulira, ali ne koristi reprezentativac Srbije sva tri slobodna bacanja, raste prednost Crvene zvezde - 58:63!

35. minut - KALINIIIIIIIIIIIĆ! Posle pet poraza ide i prva trojka za Nikolu Kalinića - 56:61!

34. minut - BUM! BUM! BUM! Četvrta trojka za Ognjena Dobrića i njegov 16 poen večeras, na drugoj strani rampa Nejta Voltersa - 54:56!

33. minut - Vraća trojku Metju strazel, prava rezultatska klackalica na startu poslednjeg perioda - 54:53!

31. minut - DOBRIIIIIIIIIIIIIIĆ! Nova trojka za Zvezdinog šutera, treća večeras! Vraća još jednom srpski reprezentativac prednost na starnu crveno-belih - 49:51!

Treća četvrtina

30. minut - Vraća Džons trojku i donosi prednost Asvelu pred poslednju deonicu - 49:48!

29. minut - DOBRIIIIIIIIIIIIIIIIIIĆ! Trojka kada je bilo najpotrebnije, crveno-beli ponovo vode u Astrobalu - 44:46!

Foto: Starsportphoto

28. minut - Nekoliko dobrih poteza Džejmsa Gista i Asvel vodi pred kraj treće deonice - 44:43!

27. minut - Pogađa Džejms Gist na drugoj strani posle ofanzivnog skoka, potom promašaj Nikole Ivanovića u kontri  za tri poena - 39:43!

26. minut - Sjajna reakcija Zvezde nakon tajm-auta i serija 6:0! Posle Lazića koševe su postizali Luka Mitrović, a potom i Eron Vajt za novu osetnu prednost crveno-belih - 37:43!

25. minut - Seče Branko Lazić seriju Asvela i beleži svoje prve poene u Vilerbanu - 35:39!

24. minut - Ozbiljan problem za odbranu Zvezde predstavlja Pol Lakomb, Francuz već ima deset poena nakon nove serije od 4:0! Radonjić reaguje tajm-autom - 35:37!

22. minut - Novi poeni i za Krisa Džonsa, ali vraća na drugoj strani Ostin Holins - 29:37!

21. minut - Bolji početak Asvela u drugom poluvremenu, nastavlja Pol Lakomb da muči odbranu crveno-belih - 27:35

Druga četvrtina 

20. minut - Pogađa Antetokumbo uz zvuk sirene za kraj prvog poluvremena - 25:35!

19. minut - Promašaj Ognjena Dobrića i Nikole Kalinića koristi na drugoj strani Džejms Gist i pogađa posle dva ofanzivna skoka Asvela - 24:35!

18. minut - Novi minut odmora i ponovo bolja reakcija crveno-belih. Sada pogađa Eron Vajt posle prodora - 22:35!

17. minut - DOBRIIIIIIIIIIIĆ! Treća trojka za Zvezdu u Vilerbanu, raste prednost beogradskog velikana nakon tajm-auta Dejana Radonjića - 20:33!

16. minut - dobra reakcija crveno-belih nakon tajm-auta pogodio je posle prodora Nejt Volters, a potom i polovičan učinak Erona Vajta sa linije penala - 20:30!

15. minut - Serija 4:0 Asvela i odmah reaguje Dejan Radonjić tajm-autom! Vezao je četiri poena Najt i vratio domaće na jednocifren zaostatak - 18:27!

Foto: Starsportphoto©

14. minut - Sjajna solo akcija Stefana Markovića koji nastavlja sjajan niz crveno-belih, ali vraća na drugoj strani to Dilan Ostekovski. Ipak, Asvel ne uspeva da se odbrani, a nove poene upisao je Nikola Kalinić - 14:27!

13. minut - Prve poene posle duže pauze upisuje i Dejan Davidovac. Nije bilo Zrenjaninca u sastavu Zvezde neko vreme budući da se mučio sa povredom, ali se uspešno opravio tokom dvonedeljne pauze i spreman je da pomogne timu  - 11:23!

12. minut - Nije uspevao Nikola Kalinić da pronađe napadački ritam na startu meča, ipak, upisuje se reprezentativac Srbije u strelce u uvodnim minutima druge deonice - 11:21!

11. minut - Otvara Luka Mitrović drugu četvrtinu poenima sa linije penala. Precizan je bio centar Crvene zvezde oba puta, raste prednost beogradskog tima - 11:19!

Prva četvrtina 

10. minut - Novi prodor Ognjena Dobrića i laki poeni za Zvezdinog šutera, na drugoj strani Met Strazel koristi dva slobodna bacanja nakon faula Branka Lazića - 11:17! Gotova je prva deonica. 

9. minut - Ponovo Lakomb "čupa" poene za Asvel nakon sjajne odbrane Crvene zvezde, na drugoj strani promašuje oba slobodna bacanja Nikola Ivanović - 9:15!

8. minut - Polovičan je bio Luka Mitrović sa linije penala, a potom još jedna trojka za crveno-bele. Precizan je sada bio Eron Vajt - 7:15!

7. minut - HOLIIIIIIIIINS! Prva trojka na meču za crveno-bele, podigrao se Amerikanac i pocepao mrežicu za maksimalnih "+4" - 7:11!

Foto: Starsportphoto

6. minut - Seče Pol Lakomb seriju promašaja na ove strane, imala je Crvena zvezda šansu da uveća svoju prednost, ali je Nikola Kalinić u dva navrata bio neprecizan - 7:8!

5. minut - Pogađa u svom stilu flouter Nejt Volters, potom još jedna dobra odbrana Crvene zvezde. Koristi to Nikola Kalinić, napada u tranziciji i proigrava Kuzmića koji je fauliran. Centar crveno-belih iskoristio je oba slobodna bacanja - 5:8!

4. minut - Ne funkcioniše šut Zvezde na startu meča, rešio je Ognjen Dobrić da se posle finte zaleti na obruč i uspeva da pogodi reprezentativac Srbije. Na drugoj strani pogađa trojku Antoan Dio - 5:4!

3. minut - Prekida Dilan Osetkovski seriju promašaja Asvela i poentira uz faul Nikole Kalinića, ali Amerikanac nije iskoristio dodatno slobodno bacanje - 2:2!

2. minut - Uhvatio je Eron Vajt promašaj Šarla Kaudija, povukao na drugu strani i lako poentirao preko Osetkovskog. Odlična odbrana crveno-belih na startu meča - 0:2!

1. minut - Nervozan početak na obe strane terena. Promašio je Ognjen Dobrić dva zicera, potom precizan nije bio ni Maks Strazel, a za kraj trojku ne pogađa Nikola Kalinić - 0:0!

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 22. kola Evrolige između Asvela i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoki 63

pre 2 godine

Ne mogu da verujem da uvek u zadnjim sekundama gubimo utakmicu neznam koji vec put se to desava

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17