• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2022

17:00 >> 19:51

INFARKT ZAVRŠNICA U STOŽICAMA! ZVEZDA posle TRILERA savladala Cedevitu!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

INFARKT ZAVRŠNICA U STOŽICAMA! ZVEZDA posle TRILERA savladala Cedevitu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju u 17. kolu ABA lige

Nova neizvesna završnica, ali drugačiji ishod! Crvena zvezda nije u triler finišu savladala Asvel, ali je svoje evroligaške rane izlečila na gostovanju Cedevita Olimpiji pošto su na samom kraju meča stigli do velike pobede posle poena Nikole Ivanovića sa linije penala - 82:83!

Postalo je jasno na samom startu meča da utakmica u Stožicama mnogo više odgovara Cedeviti budući da je u prvoj deonici viđeno već 50 poena. Slovenci su sjajno šutirali za tri poena, ali je Zvezda mirnom igrom uspela da anulira prednost domaćih i vrati se u meč. 

Pronašli su i crveno-beli šuterski ritam u nastavku meča, te je usledio pravi revolveraški obračun. Sa jedne strane su pogađali Nikola Kalinić, Branko Lazić i Ostin Holins, a sa druge Jogi Ferel, Edo Murić, Zoran Dragić i Jaka Blažič. 

Foto: Starsportphoto

Zvezda je daleko bolje otvorila drugi period, imala +8, ali je Cedevita na krilima Jake Blažiča uspela da se vrati u meč. Na startu poslednje deonice dve trojke je pobodio Branko Lazić i ponovo doneo osetniju prednost crveno-belima. Ipak, nije Zvezda uspela da sačuva vođstvo, te je meč došao u triler finiš. 

Bolje su se u tom odnosu snaga snašli košarkaši Cedevita Olimpije, posebno Alen Omić koji je zdušno slavio svaki postignut poen. Ipak, nije se Zvezda predavala, a nadu za preokret dao je Ostin Holins pogotkom preko Ede Murića za tri poena, uspeli su crveno-beli potom da se odbrane, a na liniju penala je posle faula otišao Nikola Ivanović. Crnogorac je pogodio oba slobodna bacanja i doneo ogromnu pobedu Zvezdi!

Zvezdu je do velike pobede predvodio Ostin Holins sa 18 poena, 14 je dodao Nejt Volters, Lazić je ubacio 11, a Kalinić 10 (sve u trećoj četvrtini). Sa druge strane, Jaka Blažič je brojao do 21, a Zek Ogust do 13!

CEDEVITA OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA  82:83 (28:28, 15:15, 21:22, 18:18)

Stožice Arena, Ljubljana   Sudije: Tomislav Hordov, Igor Dragojević, Tomislav Stapić

Cedevita Olimpija: Pulen, Farel, Edžim, Duščak, Murić, Ogust, Blažič, Daneu, Hodžić, Ščuka, Omić, Dragić

Crvena zvezda: Volters, Davidovac, Mitrović, Blažič, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić, Cirbes

Tok meča:

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Cedevita ima četiri poena prednosti na 55 sekundi pre kraja, napad je za Zvezdu - 82:78!

38. minut - Pet vezanih poena za Jogija Ferela, Cedevita ima +5 - 80:75!

37. minut - Serija Cedevita Olimpije, ali vraća Ostin Holins - 75:75!

36. minut - Nerešeno je nakon poena Jogija Ferela sa linije penala - 73:73!

35. minut - Siguran je na jednoj strani Nejt Volters, a na drugoj pogađa Melvin Edžim - 71:73!

34. minut - Vraća trojku na drugoj strani Jaka Blažič - 69:71!

32. minut - Kada je najpotrebnije Lazić! Druga vezana trojka za Zvezdu, raste predonost beogradskog kluba - 66:71!

31. minut - LAZIIIIIIIIIIIIIĆ! Trojka za kapitena crveno-belih, na drugoj strani korake pravi Zoran Dragić - 64:68!

Treća četvrtina: 

30. minut - Crveno-beli imaju pola koša prednosti u odnosu na Cedevitu pred poslednji kvartal. 

28. minut - Siguran je Branko Lazić sa linije penala - 62:65!

27. minut - Greška Nikole Kalinića i kazna na drugoj strani preko Zeka Ogusta - 60:63!

26. minut - Brutalni minuti Crvene zvezde! Nova trojka, sada pogađa Ostin Holins - 58:63!

Foto: Starsportphoto

25. minut - BUM! BUM! BUM! Nova trojka Nikole Kalinića, brutalan početak deonice za crveno-bele - 53:58!

24. minut - HOLIIIIIIIIIIIIIINS! Dve trojke za Zvezdu u istom minutu, crveno-beli imaju +5 - 50:55!

23. minut - KALINIIIIIIIIIIĆ! Trojka za crveno-bele, ali vraća Murić na drugoj strani - 50:50!

22. minut - Promašaji Cedevita Olimpije i novi pogodak Nikole Kalinića - 47:47!

21. minut - Izjednačena borba i na startu drugog dela, pogađa Kalinić na jednoj strani, na drugoj Blažič - 45:45!

Druga četvrtina: 

20. minut - Nerešeno je na poluvremenu! 

19. minut - Još jedna kontra za Cedevita Olimpiju i 15 brz poen za Slovence, biće Radonjić izuzetno besan na poluvremenu zbog statističkih podataka - 41:40!

18. minut - Lako se Ognjen Dobrić oslobodio svojih čuvara i doneo novu prednost Crvenoj zvezdi, na drugoj strani polovičan učinak Eda Murića iz slobodnih bacanja - 39:40!

17. minut - Nova greška Nejta Voltersa, sada mu loptu krade Zoran Dragić nakon čega Amerikanac pravi faul i šalje pleja Cedevite na liniju penala - 38:38!

15. minut - Prekida seriju domaćin Nejt Volters koji je najviše iznervirao Dejana Radonjića zbog lošeg dodavanja - 36:38!

14. minut - Novi poeni za Erona Vajta, potom serija Cedevita Olimpije 4:0 preko Melvina Edžama i Zorana Dragića - 36:36! Reagovao je Dejan Radonjić tajm-autom. 

13. minut - Dobra saradnja Ostina Holinsa i Erona Vajta, lako zakucavanje za krilo crveno-belih. Na drugoj strani pogađa Zek Ogust - 32:34!

12. minut - Serija promašaja Cedevita Olimpije na startu drugog perioda, koristi to Luka Mitrović i zakucava u kontri - 28:32!

Foto: Starsportphoto©

11. minut - Kupi Ostin Holins promašaj Erona Vajta i pogađa preko Zeka Ogusta, Zvezda vodi posle dugo vremena u Ljubljani. Na drugoj strani greška Džejkoba Pulena koji je gazio aut-liniju - 28:30!

Prva četvrtina:

10. minut - Sjajna reakcija crveno-belih u finišu prve deonice. Uspela je Zvezda da dođe do izjednačenja nakon trojke Branka Lazića i poena Ostina Holinsa - 28:28!

9. minut - IVANOVIIIIIIIĆ! Seče Crnogorac seriju Jake Blažiča i ponovo vraća Zvezdu na pristojnu razliku. Na drugoj strani nije pogodio Murić, te će na liniju penala Luka Mitrović koji je fauliran. Siguran je centar crveno-belih - 27:23! 

8. minut - Nastavlja se sjajna serija Jake Blažiča, već deset poena za šutera Cedevita Olimpije, na drugoj strani pogađa Ostin Holins - 25:18!

7. minut - Šalje Edo Murić Dejana Davidovca na liniju penala, siguran je bio Zrenjaninac. Na drugoj strani identična situacija nakon faula Ostina Holinsa. Oba slobodna bacanja iskoristio je Jaka Blažič - 20:16!

6. minut - Ne uspevaju crveno-beli da vežu dve dobre odbrane, kažnjavaju to Edo Murić i Jogi Farel, na drugoj strani precizan je bio Dejan Davidovac - 16:14!

Foto: Starsportphoto

5. minut - HOLIIIIIIINS! Još jedna trojka za crveno-bele koja poništava "2+1" Alena Omića iz prethodnog napada. Ponovo je nerešeno u Stožicama - 12:12!

4. minut - Vraća trojku na drugoj strani Jaka Blažič. Zvezda potom ne koristi svoj napad, nakon čega Cedevita vezuje dva promašaja sa distance, kažnjava to Ognjen Dobrić - 9:9!

3. minut - DOBRIIIIIIĆ! Kao kap upada prva trojka i za Crvenu zvezdu, nastavlja Dobrić, a potom i novi laki poeni za Nejta Voltesa, drugi flouter za plejmejkera crveno-belih -  6:7!

2. minut - Beleži Nejt Volters prve poene za crveno-bele, na drugoj strani još jedna trojka za Slovence, sada je pogodio Zoran Dragić - 6:2!

1. minut - Prvi napada na meču za Cedevita Olimpiju i odmah trojka za Eda Murića, na drugoj strani promašaj Ognjena Dobrića posle prodora - 3:0!

17:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 17. kola ABA lige između Cedevita Olimpije i Crvene zvezde. Sve detalje iz Ljubljane možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17