• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.02.2022

19:38 >> 20:01

BRUTALNA ZVEZDA UNIŠTILA KRAGUJEVČANE: Okrutni crveno-beli nisu imali MILOSTI prema Radničkom! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

BRUTALNA ZVEZDA UNIŠTILA KRAGUJEVČANE: Okrutni crveno-beli nisu imali MILOSTI prema Radničkom! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su savladali Radnički iz Kragujevca u Nišu ubedljivim rezultatom 103:59 (28:13, 29:11, 24:22, 22:13)

Iako pritisnuti zgusnutim rasporedom u Evroligi i ABA ligi, crveno-beli su prikazali šampionsku igru, dostojnu branioca pehara, pa se pitanje pobednika nijednog trenutka nije postavljalo.

Već u prvoj deonici, crveno-beli su stekli dvocifrenu prednost i posle četiri minuta poveli sa 13:3, a ubrzo potom stigli i do maksimalnih +18 u ovom periodu (27:9).

 

 

Fenomenalnu partiju pružili su izabranici Dejana Radonjića u drugoj deonici. Ako su u prvoj blistali, u narednih 10 minuta su briljirali, dozvolivši Kragujevčanima da postignu 11 poena, naspram  29 postignutih.

To je rezultiralo najvećim vođstvom od početka meča, koje je ostvareno na kraju prvog poluvremena sa ogromnih +33 (57:24).

Spustila je Zvezda "papučicu sa gasa" posle velikog odmora, rešila je i treći period u svoju korist, ali najteže od prethodna dva, pošto su Kragujevčanima pokušajima van linije 6,75 koliko-toliko uspevali da ublaže debakl, a ovaj deo izgube samo sa košem razlike (24:22).

Crvena zvezda - Radnički 103:59 (28:13, 29:11, 24:22, 22:13)

Dvorana: Čair.

Sudije: M. Jovčić, N. Ninković, P. Pešić.

Gledalaca: 500.

Crvena zvezda: Kalinić 10, Holins 11, Marković 16, Vajt 7, Kuzmić, Lazarević 7, Davidovac 3, Mitrović 7, Lazić 11, Dobrić 10, Simonović 3, Ivanović 17.

Radnički (Kragujevac): Ilić 2, Dumić 4, Đerasimović 15, Katić 17, Veljović 8, Nedeljković 5, Tomašević 2, N. Stanković, Mitrović, Dautović, L. Stanković 4, Stanojević 2.

Odbrana Radničkog nije imala rešenje za raspoloženog Stefana Markovića, koji je samo do poluvremena ubacio 13 poena, od toga u prvoj četvrtini čak 11, i bio najefikasniji u Zvezdinom timu posle 20 minuta. 

Do kraja utakmice, Zvezda je rutinski odradila posao i "stotkom" opravdala epitet apsolutnog favorita u ovom meču, pokazavši da se neće olako odreći "Žućkove levice" koju je prošle sezone osvojila u Nišu.

Koliko su crveno-beli bili dominantni u ovom meču, govori činjenica da su u svojim redovima imali čak šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom.

Prednjačio je Nikola Ivanović koji je bio najefikasniji akter susreta sa 17 poena (4/6 za tri), uz šest asistencija. Već pomenuti Stefan Marković dodao je 16 koševa (11 u prvoj deonici) i pet asistencija, dok su po 11 dali Ostin Holins i Branko Lazić.

Što se tiče Kragujevčana, samo je isksuni Raško Katić zaslužio prelaznu ocenu, jer je bio najbolji u poraženom sastavu sa 17 postignutih poena, sedam skokova i pet asistencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mika

pre 2 godine

Zvezdi nije upisana trojka B.Lazica pri rezultatu 42-16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija