• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.02.2022

12:16 >> 13:50

PAVKOV JE ZVEZDIN HEROJ! Drama, pa spas u 86. minutu pred večiti derbi!  (VIDEO/FOTO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

PAVKOV JE ZVEZDIN HEROJ! Drama, pa spas u 86. minutu pred večiti derbi! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Novom Sadu Proleter rezultatom 2:1 u utakmici 23. kola Linglong Superlige Srbije

Teškom mukom su crveno-beli stigli do trijumfa u Novom Sadu i nastavili trku za Partizanom u borbi za titulu.  Apsolutni heroj crveno-belih je Milan Pavkov koji je postigao gol u 86. minutu.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

Nisi Beograđani smeli da izgube pred meče sa Partizanom koji je na programu iduće nedelje od 18 časova. Mada, malo je falilo da časte ljutog rivala pred okršaj na Marakani. 

Foto: Starsportphoto©

 

Milan Borjan je prvo spasio crveno-bele na startu utakmice, odbranio je penal, da bi u 33. minutu Ben doneo vođsto gostima, koje je u drugom delu poništio Tomović. Morala je Zvezda da juri pobedu, a za tri nova boda pobrinuo se Milan Pavkov u 86. minutu.

 

Foto: Starsportphoto©

 

Krenula je Zvezda u šestoj brzini, sa pretnjama počela već od prvog minuta. Ređale su se prilike pred golom Proletera, kampovala je Zvezda pred golom domaćina. Ali su se i nizali promašaji. 

Posle nekoliko minuta igre El Fardu Ben našao se u dve dobre šanse. Prvo ga je Sanogo izbacio pred gol, pokušao je da lobuje Petrića, ali zamisao nije prošla. Potom je Aleksandar Katai šutirao sa distance, naleteo je Ben i šutirao pravo u Petrića. I da je postigao gol ne bi bio priznat, pošto je pomoćnik podigao zastavicu.

Foto: Starsportphoto©

 

Umalo su promašaji kažnjeni u 14. minutu kada je Proleter dobio penal. Pičini je koristio lakat u vazduhu i sudija je pokazao na belu tačku. Faulirao je Tomovića italijanski bek i dobio je žuti karton. Ali, kad je Borjan na golu, Zvezda ne mora da brine. Odbranio je penal kapiten Zvezde.

U nastavu je Ohi bio neprecizan, pa se opet Ben nije snašao, ali se za sve iskupio u 33. minutu. Ohi je odigrao do Kange, koji je ubacio poluvisoku loptu Gabonac u peterac, a Mohamed El Fardu Ben je u padu sproveo loptu u mrežu. Golman Petrić bio je nemoćan.

Foto: Starsportphoto©

 

U drugom delu nije bilo preterano uzbudljivo. Proleter je bolje otvorio drugi deo utakmice, ali Zvezda je bez problema čuvala prenost. Ali, sve do 61. minutu kada je Proleter izjednačio na 1:1. 

Foto: Starsportphoto©

 

Proleter je izjednačio iz prve prave prilike u drugom poluvremenu. Ninković je ostavio loptu petom Stefanu Tomoviću, kome su defanzivci Zvezde ostavili dovoljno prostora, što je ovaj kaznio i poslao loptu u dalji ugao za 1:1.

Imala je Zvezda posle gola nekoliko solidnih šansi da vrati prednost, ali je golman Proletera Petrić bio sjajan na golu. Međutim, Stankovićev džoker na ovom meču Milan Pavkov je ipak doneo pobedu Zvezdi. Rodić je centrirao sa levog boka, a Pavkov  bio najviši u skoku i postigao svoj prvi gol protiv Proletera.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

PROLETER - CRVENA ZVEZDA 1:2 (0:1)

Strelci: Tomović 61. minut -  Ben 33, Pavkov 86.minut

Stadion: Karađorđe. Sudija: Aleksandar Živković.

PROLETER: Petrić - Milošević (od 52. Tanasin), M. Jovanović (od 22. Skopljak), Andrejević, Mitrović - B. Jovanović, Ilić - Dunđerski (od 77. Kojić), Ninković (od 77. Serdar), Tomović - Mladenović (od 52. Stojanović).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Pičini (od 68. Gajić), Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben (od 68. Pavkov), Ivanić (od 68. Falko), Katai (od 90. Srnić) - Ohi (od 90. Pankov).

 

TOK MEČA

 

Foto: Starsportphoto©

 

Drugo poluvreme

90. minut - Kraj utakmice!

87. minut - Haos na  sredini terena. Kanga se pokačio sa nekim igračima Proletera. Podeljena su čak četiri kartona tokom ove neprilike.Andrejević je prvi žuti karton dobio zbog protesta nakon gola Zvezde, a drugi zbog faula nad Kangom.

86. minut - GOOOOL! Kad je teško Pavkov! Zvezda vodi 2:1! Vratio je napadč crveno-belih prednost gostima u finišu meča. Rodić je centrirao sa levog boka, a Pavkov  bio najviši u skoku i postigao svoj prvi gol protiv Proletera.

84. minut -  Petrić je sada zaustavio je udarac Filipa Falka.

83. minut - Sada je Pavkov tukao sa oko 30-ak metara, ali opet Petrić dobar na golu Proletera!  Opalio je napadač Crvene zvezde sa tridesetak metara, lopta je samo pala ispred Petrića, ali je golman Proletera ne greši. 

81. minut - Probao je Kanga udarcem sa dvadesetak metara, međutim, još jednom je Petrić spustio rampu.

69. minut - Gajić je probio je po desnom boku i centaršutem pronašao Rodića na drugoj stativi. Međutim, Petrić je odlično reagovao i loptu prebacio preko prečke.

68. minut - Trostruka izmena u Zvezdi. Pičini, Ben i Ivanić su završili utakmicu, umesto njih će na terenu su Gajić, Pavkov i Falko.

61.minut - GOOOOL! Tomović donosi izjednačenje Proleteru! Proleter je izjednačio iz prve prave prilike u drugom poluvremenu. Ninković je ostavio loptu petom Stefanu Tomoviću, kome su defanzivci Zvezde ostavili dovoljno prostora, što je ovaj kaznio i poslao loptu u dalji ugao.

56. minut - Slobodan udarac za Proleter posle prekršaja Dragovića! Sa oko 20-ak metara od gola Borjana šutirao je Ninković. Poslao je loptu preko zida, ali i preko gola. 

55. minut - Pokušaj Ninkovića, ali bez opasnosti po gol Milana Borjana!

53. minut - Kanga se žali na povredu, ali je brzo ustao! 

51.minut - Izmena u Proleteru! Tanasin je na terenu umesto Miloševića.

Foto: Starsportphoto©

 

51. minut - Ivanić je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je Petrić zaustavio njegov udarac i poslao loptu u korner.

48. minut - Samo što je počelo drugo poluvremen problem za goste . Nakon što je zaustavio Miloševićev centaršut, Eraković je zatražio lekarsku pomoć, ali će nastaviti utakmicu.

47. minut - Problem za Proleter. desni bek Milošević.

 

Foto: Starsportphoto©

 

 

Prvo poluvreme

45. minut - Igraće se još tri minuta u prvom delu meča!

 

 

39. minut - Tomović je sada uhvatio odbitak, lopta je prohujala pored stative. Umalo spekakularan gol na Karađorđu!

33. minut - GOOOL! Vodi Zvezda, Ben je doneo prednost crveno-belima i iskupio se za prethodne promašaje. Kanga je odlično poslužio saigrača, a Ben u padu sproveo loptu u mrežu. Golman Petrić bio je nemoćan.

30. minut - Loš pokušaj El Fardu Bena čiji udarac odlazi pored gola.

Foto: Starsportphoto©

 

26. minut -  Nova dobra šansa za Ohija! Milan Rodić je pronašao Ohija, ali je Zvezdin napadač šutirao glavom pored gola.

Foto: Starsportphoto©

 

24. minut - Ohi je sada bio u solidnoj prilicu da donese prednost Zvezdi, ali siguran je bio golman Petrić.

20. minut - Maler za Proleter! Marko Jovanović drži se za zadnju ložu, ne može dalje. Iskusni štoper napustio je teren.

15. minut - Brani Borjan! Odbranio je golman Zvezde šut Nikole Ninkovića. Opet je Borjan spasio Zvezdu kao pre nekoliko dana u Kupu protiv Radničkog. Nije imao većih  problema da zaustavi udarac bivšeg igrača Partizana.

12. minut- Penal za Proleter! Pićini je  koristio lakat u vazduhu i sudija je pokazao na belu tačku. Faulirao je Tomovića.

11. minut - Gelor Kanga dobio sjajnu povratnu loptu od Mirka Ivanića i sa oko 10 metara pucao, ali  preko gola.

Foto: Starsportphoto©

 

5. minut - Nastavlja se pritisak Zvezde, opet je Ben bio u šansi, ali je sada bio u ofsajdu, odluka je sudije. Natrčao je ben na odbijenu loptu posle šuta Kataija, ali je bio u nedvozvoljenoj poziciji.

Foto: Starsportphoto©

 

4. minut - Dobra šansa za Zvezdu. Sanogo je poslo odličnu loptu za Bena, koji je izašao ispred golmana Petrića, pokušao da ga lobuje, ali nije uspeo.

1. minut - Utakmica je počela!

 

 

12.29 - Crvena zvezda i Proleter su se u Supelrigi sastali  osam puta, a crveno-beli imaju maksimalan učinak. Računajući i takmičenje u Kupu, na devet utakmica gol-razlika je 22:1, a štoper Aleksandar Andrejević je postigao jedini gol za Proleter.

 

 

 

12.15 - Pratite uz Informer.rs meč između Crvene zvezde i Proletera u Novom Sadu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
alekmaric93

pre 2 godine

Kako je sudija jedva docekao da Proleter predje polovinu da bi im svirao penal. Providno. Hajka koja se vodi protiv Zvezde izgleda da utice na sudije i nadam se da ce navijaci to prepoznati

Mali Perica

pre 2 godine

Moja baba sa čopavom nogom bi bolje izvela penal. Proleter je ozbiljan tim i ne bi trebalo da toleriše svakakve igrače u svojoj ekipi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija