• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.02.2022

19:00 >> 21:54

NEDOVIĆ SRUŠIO ZVEZDU U ATINI! Crveno-beli prosuli novu pobedu u Evroligi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

NEDOVIĆ SRUŠIO ZVEZDU U ATINI! Crveno-beli prosuli novu pobedu u Evroligi!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u okviru 27. kola Evrolige, a od njih je u Atini bio bolji Panatinaikos sa 79:73

Osvojila je Crvena zvezda Kup Radivoja Koraća pobedom nad Partizanom u velikom finalu i u sjajnom raspoloženju došla na noge Panatinaikosu. Ipak, posle 40 minuta košarke Zeleni su pošteno namučili četu Dejana Radonjića i posle velikog preokreta uspeli da savladaju Zvezdu, te tako naplate dug iz Beograda kada su crveno-beli naneli najteži poraz u Evroligi grčkom velikanu!

Bolje je Zvezda otvorila meč, već sredinom prve deonice imala osetniju prednost posle dve vezane trojke Ostina Holinsa. Nisu se predavali domaći, posebno Nemanja Nedović koji je uzvratio rafalnu paljbu i ekspresno vratio egal u meč. 

Imali su crveno-beli devet poena prednosti pred odlazak na odmor, ali je usledila serija Panatinaikosa i potpuni preokret. Četa Dimitrisa Priftisa otišla je sa poenom prednosti na poluvreme. Ipak, usledila je prava reakcija Zvezde na startu trećeg perioda. Ponovo su izabranici Dejana Radonjića stekli devet poena prednosti, ali je Panatinaikos ponovo uspeo da se vrati u meč. 

Foto: Starsportphoto

Na startu poslednjeg perioda bilo je nerešeno. Prava drama viđena je u finišu meča, a nakon trojke Sent-Rosa, Panatinaikos je stekao dva poena prednosti na stotinak sekundi do kraja. Reagovao je Dejan Radonjić tajm-autom kako bi razmrdao svoju ekipu, uspeo je Nikola Kalinić sa linije penala da donese novi egal, ali to je bilo sve od Zvezde večeras!

Crvenu zvezdu je predvodio Eron Vajt sa 14 poena, Ostin Holins je dodao 13, a Nikola Kalinić 12. Sa druge strane, Nemanja Nedović je brojao do 25 koševa, dok je Vasilis Kavadas stigao do 17!

PANATINAIKOS - CRVENA ZVEZDA  77:73 (17:23, 25:18, 17:18, 20:14)

OAKA Arena, Atina  Sudije: Hijerzuelo, Panter, Šemeši

Panatinaikos: Mejkon, Kavadas, Bošoridis, Kaselakis, Vajt, Avdalas, Nedović, Sent-Ros, Evans, Mantzukas, Čukaz

Crvena zvezda: Lazarević, Volters, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Dobrić, Holins, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić

Tok meča:

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Loša odbrana Zvezde, prošao je Nemanja Nedović i nabacio loptu na koš za Kavadasa, već 17 poena za Grka - 75:71!

39. minut - Imao je Dejan Davidovac dva slobodna bacanja, ali oba puta nije bio precizan...

38. minut - Sjajan pogodak Nikole Kalinića posle prodora, ponovo je nerešeno, ali vraća Kaselakis - 73:71!

37. minut - Trojka Sent Rosa, ponovo vodi Panatinaikos nakon nekoliko loših napadača Crvene zvezde - 71:69!

35. minut - Nije pogodio Kalinić za tri poena, pokušali su Zeleni da reše to u tranziciji i uspeva da pogodi Nedović - 67:67!

33. minut - Pogodak Ostina Holinsa na jednoj, dok će na drugoj strani Deril Mejkon na liniju penala nakon faula Nejta Voltersa - 63:62!

31. minut - Polovičan učinak Nikole Kalinića sa linije penala, na drugoj strani grešku Nejta Voltersa koristi Sent-Ros - 61:60!

Treća četvrtina:

30. minut - Nakon tri deonice je nerešeno! Zvezda je prosula veliku prednost, te će odluka o pobedniku pasti u poslednjih deset minuta - 59:59!

29. minut - Donosi Nedović preokret Zelenima, već 20 poena za srpskog reprezentativca - 58:57! 

28. minut - Cepa mrežicu Nemanja Nedović, Panatinaikos se ponovo vraća u igru, odmah reaguje Dejan Radonjić - 54:57!

27. minut - Novi poeni za Erona Vajta, na drugoj strani zakucava Kavadas uz faul Ognjena Kuzmića - 50:57!

Foto: Starsportphoto

26. minut - Vezuje Nikola Kalinić pet poena, Zvezda ponovo ima maksimalnih +9 - 46:55!

25. minut - HOLIIIIIIIIINS! Brutalno zakucavanje za Ostina Holinsa, potom i dobra odbrana te laki poeni za Erona Vajta u kontri - 44:50!

24. minut - Serija promašaja sa obe strane, ne uspeva na jednoj Evans, a na drugoj Nikola Kalinić da pogodi - 44:46!

23. minut - Sjajno je Eron Vajt napao Sent-Rosa, prošao Kubanca, ali ga faulira potom Evans. Ide Zvezdino krilo na liniju penala - 44:46!

21. minut - VOLTEEEEEERS! Trojka za početak drugog poluvremena, Zvezda ponovo vodi - 42:44!

Druga četvrtina: 

20. minut - Nešto brža igra u finišu prvog poluvremena, pet poena za Nemanju Nedovića, ali na drugoj strani vraća to Nikola Kalinić. Ipak, Panatinaikos ima prednost pred odlazak na odmor, Zvezdin je poslednji napad - 42:41!

19. minut - Prvi poeni za Dejana Davidovca, Zvezda ponovo vodi i odmah tajm-aut za Dimitrisa Priftisa - 34:36!

18. minut - Seče Eron Vajt seriju Panatinaikosa, ali je Amerikanac bio polovičan sa linije penala. Ipak, dobra odbrana Voltersa i imaće plej crveno-belih šansu da lakim poenima vrati prednost Zvezdi, ali i on pogađa samo jedan od dva - 32:32!

17. minut - Panatinaikos vodi! Pogađa Čukaz dva slobodna bacanja i donosi preokret Zelenima - 32:30!

Foto: Starsportphoto

16. minut - Novi poeni za Mejkona, a potom i trojka za Mantzukasa, ipak, vraća to Luka Mitrović na drugoj strani - 30:30!

14. minut - Greška crveno-belih, kažnjava to Mejkon lakim poenima u kontri i Panatinaikos se odmah vratio u igru! Tajm-aut za Dejana Radonjića - 25:28!

13. minut - Precizan je na jednoj strani Nikola Ivanović, ali vraća to na drugoj Vasilis Kavadas - 23:28!

11. m:inut - BUM! BUM! BUM! Još jedna trojka za Ognjena Dobrića, Zvezdina prednost raste iz napada u napad - 17:26! 

Prva četvrtina: 

10. minut - DOBRIIIIIIIIIIĆ! Nova trojka za crveno-bele, izuzetan napadački učinak Zvezde u prvoj četvrtini - 17:23!

9. minut - Sjajna saradnja Dobrića sa Lukom Mitrovićem, novi poeni za centra crveno-belih, za sada Evans nema odgovor za bivšeg kapitena Zvezde - 15:20!

8. minut - Pogađa Ognjen Dobrić na jednoj, ali cepa mrežicu Nemanja Nedović na drugoj - 15:18!

7. minut - Nekoliko loših napada na obe strane, a seriju promašaja prekida Leonidas Kaselakis!

5. minut - Vezuje Luka Mitrović šest poena, raste prednost Crvene zvezde u OAKA Areni - 11:16!

Foto: Starsportphoto©

4. minut - Vraća trojku Sent-Ros na drugoj strani, ali put do koša u tranziciji uspeo je da pronađe Volters i iznudi dva slobodna bacanja. Siguran je Amerikanac sa linije penala - 5:10!

3. minut - Rafalna paljba Ostina Holinsa, nova trojka i odmah tajm-aut za Dimitrisa Priftisa. Prethodno je koš rivala pogodio i Nejt Volters - 2:8!

2. minut - HOLIIIIIIIINS! Cepa mrežicu Zvezdin šuter, na drugoj strani terena sjajno čuva Nemanju Nedovića, ali ispravlja to Džeremi Evans - 2:3!

1. minut - Pokušao je Nikola Kalinić da napadne Kasekaliksa, ali je pobegla lopta reprezentativcu Srbije, bez poena u prvom minutu ovog susreta!

19:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 27. kola Evrolige između Panatinaikosa i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija