• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.03.2022

11:02

TERZIĆ OGORČEN NA FIFA I UEFA! Vladaju ANTIRUSKA HISTERIJA I PROPAGANDA širom Evrope! Ne interesuje me da li ću trpeti posledice!

Starsportphoto

Crvena zvezda

TERZIĆ OGORČEN NA FIFA I UEFA! Vladaju ANTIRUSKA HISTERIJA I PROPAGANDA širom Evrope! Ne interesuje me da li ću trpeti posledice!

Podeli vest

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pričao je o izbacivanju sportista iz Rusije iz svih takmičenja

Ruski sportisti trpe posledice zbog sukoba između Rusije i Ukrajine, a akspresno im je zabranjeno da učestvuju na velikim takmičenjima

Zbog sukoba između ove dve zemlje, UEFA je prvo Rusiji oduzela domačinstvo finala Lige šampiona, koje je trebalo da bude odigrano u Sankt Peterburgu.

Potom je odlučila da izbaci Spartak iz Moskve iz daljeg takmičenja, fudbalska reprezentacija Rusije izbačena je iz svih FIFA i UEFA takmičenja, dok je MOK reprezentativcima Rusije zabranio takmičenje u svim sportovima na najvećim takmičenjima, Olimpijskim igrama, Paraolimpijskim igrama i Svetskim prvenstvima.

Foto: Starsportphoto

 

Zvezdan Terzić je žestoko opleo po UEFA i FIFA.

- Pratimo sve što se dešava i ne odobravamo odluku UEFA i FiFA. Takva odluka nema utemeljenje u međunarodnom pravu. Mi smo prošli takav period pod sankcijama, ali čak i tada je bila ispoštovana neka procedura. Usvojene su neke sankcije u Ujedinjenim nacijama, važile su i za sport, pa su spuštane niže, na MOK, FIFA... Ovde su potrčali da u nekoliko dana donesu političke odluke pozivajuci se na Brisel. A samo je 27 od 55 Uefinih članova istovremeno i član Evropske unije. Nije mi jasno zašto slušaju Brisel? To je jedna antiruska histerija - istakao je za K1 Terzić i nastavio: 

- Pritisak na UEFA prave savezi koji su pod pritiskom svojih vlada. Poljski savez je trpeo veliki pritisak od Vlade Poljske, isto tako i u Švedskoj. Sve ovo je proizvod antiruske propagande širom Evrope. Mučno je gledati, prošli smo sve to devedestih. Politika se umešala mimo svakog rezona. Ljudi su ogorčeni. Niko ne odobrava rat, žao mi je naroda u Ukrajini nagledali smo se muke našeg naroda...

Foto: Starsportphoto©

 

Posle jakih reči, Terzić se ne plaši nikakve reakcije.

- Ne interesuje me da li ću trpeti posledice za ovakve izjave, mene zanima samo interes Zvezde i Srbije. Ne mogu da se složim sa tim što su uradili UEFA i FIFA, ne razumem na osnovu čega su to uradili? Rusija je podržala Srbiju kada joj je bilo jako teško. Kao supersila stala je u zaštitu Srbije i ako imamo etički kodeks, to ne smemo da zaboravimo. Trenutno se vodi politika dvostrukih standarda, ali da ne idemo u politiku. Svim sportistima je žao zbog sukoba i civilnih žrtava, ali hoću da kažem samo da je UEFA požurila sa svojim odlukama.

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

Нисам звездаш, али за ово пуна подршка за Терзин став.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17