• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.03.2022

07:10

NEKA JE SA SREĆOM! Crvena zvezda danas slavi 77. rođendan!

Crvena zvezda

NEKA JE SA SREĆOM! Crvena zvezda danas slavi 77. rođendan!

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda osnovan je 4. marta 1945. godine, pa danas proslavlja 77. rođendan

Najtrofejniji srpski klub je u 77 godina dugoj istoriji osvojio pregršt pehara, dok se takođe može pohvaliti i najvećom armijom navijača u državi, a i šire.

U vitrinama stadiona "Rajko Mitić" se trenutno nalazi 32 pehara šampiona države, 25 trofeja nacionalnog Kupa, ali su svakako najvažniji oni iz 1991. godine, kada je Crvena zvezda osvojila Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup.

Osim toga, Zvezda je u dva navrata osvajala Mitropa kup i Superkup Jugoslavije, kao i jedan Liga kup SFRJ.

Inače, posebno zanimljiva priča je o tome kako je najtrofejniji klub na ovim prostorima dobio ime.

Bilo je to dan pre osnivačke Skupštine 4. marta, kada su delegati većali koje ime da ponese sportski kolektiv. Tada su se umešali Slobodan Ćosić i Zoran Žujović, prvi potpredsednici kluba.

Tom prilikom, Ćosić je izneo svoj predlog.

- Ljudi, a da naše društvo nazovemo Zvezda?

Ta ideja se svidela Žujoviću, ali uz mali dodatak.

- Odlično. Samo, kad je Zvezda - neka bude crvena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Izraelski vojni kabinet nedvosmislen! Izvešćemo operaciju u Rafi
Planeta

Izraelski vojni kabinet nedvosmislen! Izvešćemo operaciju u Rafi

Izraelski ratni kabinet jednoglasno je večeras odlučio da izvede planiranu operaciju u gradu Rafa u južnom delu Pojasa Gaze, kako bi se ''izvršio vojni pritisak na Hamas'', saopšteno je iz kabineta premijera Izraela Benjamina Netnaijahua, uprkos ranijem saopštenju Hamasa da je ta palestinska grupa pristala na egipatsko-katarski predlog o prekidu vatre.

06.05.2024

22:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija