• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

10.03.2022

07:53

NEMAMO ČEGA DA SE PLAŠIMO, SPREMNI SMO! Pucaju od optimizma u redovima srpskog šampiona pred meč sa Rendžersom!

Starsportphoto

Crvena zvezda

NEMAMO ČEGA DA SE PLAŠIMO, SPREMNI SMO! Pucaju od optimizma u redovima srpskog šampiona pred meč sa Rendžersom!

Podeli vest

Spremni smo i nemamo čega da se plašimo, učinićemo sve da obradujemo naše navijače, poručuju igrači Crvene zvezde Aleksandar Katai i El Fardu Ben uoči prve utakmice osmine finala Lige Evrope

Nećemo izgubiti od Rendžersa, poručuju iz Crvene zvezde! Crveno-beli večeras u Glazgovu (21.00, RTS 1) igraju prvu utakmicu osmine finala Lige Evrope.

Izabranike Dejana Stankovića je u najvećem škotskom gradu dočekalo kišovito i prohladno vreme, ali to im nije pokvarilo raspoloženje pred najvažniji evropski duel u prethodnih 30 godina. Poslednji trening pre meča imali su ujutro u Beogradu, pre puta, a na "Ajbroks park" izašli su sinoć tek koliko da se upoznaju sa terenom.

Igraće na rezultat

Prvotimci beogradskog tima Aleksandar Katai i El Fardu Ben veruju da će izboriti bar remi, a možda i više od toga. Katai ističe da njegove saigrače i njega ne plaši to što su Škoti u prethodnoj rundi eliminisali veliki Dortmund.

Foto: Starsportphoto

 



- Jasno nam je da nas očekuje težak meč, ali spremni smo. Škoti igraju vrlo kvalitetno, brzi su, a njihove vrline imali smo prilike da vidimo u meču sa Dortmundom u prethodnoj fazi takmičenja. Nadigrali su nemačku ekipu, ali nisu nas uplašili. Siguran sam da će navijači prirediti spektakl i u Glazgovu i u Beogradu. Učinićemo sve da ih obradujemo u ovako važnoj utakmici - kaže Katai za Informer.

Ljudi bliski Dejanu Stankoviću u neformalnim razgovorima ističu da je trener ovih dana mnogo radio na taktici. Jasno je da će crveno-beli igrati čvrsto, na rezultat, a ne za utisak.

Strateg crveno-belih poznat je i kao odličan motivator, pa ne čudi što su svi u ekipi izraziti optimisti. Krilni napadač El Fardu Ben naglašava da je Zvezda već pokazala da ume da se nosi i sa jačima od sebe, tako da nema preteranog razloga za brigu.

Škoti pozivaju na protest protiv Rusa

 

Navijači Rendžersa najavili su da će danas protestovati protiv ruske vojne akcije u Ukrajini. Navijački portal "Ajbroks njuz" pozvao je sve pristalice Rendžersa da "navijačima Zvezde pokažu da greše što podržavaju Ruse". U tekstu se napominje i činjenica da Zvezda za generalnog sponzora ima rusku kompaniju "Gasprom".


- Spremni smo za izazov i jedva čekamo da utakmica počne. Vredno smo radili i trenirali, obratili smo pažnju na svaki detalj, kako bismo se spremno suprotstavili domaćinu. Nema dileme da Rendžers igra odlično, imaju dobrog trenera, odlične igrače, ali već smo dokazali da umemo da izađemo na kraj sa ozbiljnim protivnicima. Ne znam koliko će navijača biti u Škotskoj, ali znam da nas naše pristalice podržavaju gde god da igramo. Cilj nam je da se vratimo u Beograd sa aktivnim rezultatom, pa da pred punom "Marakanom" obradujemo sve naše pristalice - naglašava Ben.

Neće da se svete

Pomoćni trener Nenad Milijaš igrao je za Zvezdu protiv Rendžersa 2007. godine u plej-ofu za Ligu šampiona i nije imao sreće. Škoti su tada prošli zahvaljujući pobedi od 1:0 u Glazgovu. U revanšu u Beogradu bilo je 0:0.

Foto: Starsportphoto

 



- Šta je bilo, bilo je. To se dogodilo pre mnogo godina i ne bih upoređivao tu situaciju sa sadašnjom. Ne mislimo da se svetimo niti bilo šta slično. Zanima nas samo da odigramo što bolje. Zna se kako se u Zvezdi razmišlja, uvek verujemo da možemo da ostvarimo dobar rezultat, ma ko bio prekoputa nas - objašnjava Milijaš.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17