• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: J. N.

16.03.2022

12:37

IGRAČI ZVEZDE SU DVA PUTA JAČI NA MARAKANI! ADRENALIN, HUK... Stanković objasnio Škotima šta ih čeka u Beogradu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

IGRAČI ZVEZDE SU DVA PUTA JAČI NA MARAKANI! ADRENALIN, HUK... Stanković objasnio Škotima šta ih čeka u Beogradu!

Podeli vest

Crvena zvezda u četvrtak (18.45, RTS 1, Arena 1 premium) dočekuje tim iz Glazgova u revanš meču osmine finala Lige Evrope

Crveno-beli moraju da nadoknade minus od 3:0 i eliminišu Rendžers ukoliko žele u narednu fazu takmičenja. 

Nada poslednja umire, kaže trener Dejan Stankovićdan pred utakmicu sa Policajcima.

- Nisam promenio mišljenje. Zvezda je odigrala dobru i korektnu utakmicu. Pogrešili smo u defanzivi kod prekida. Falilo je pažnje i koncentracije, u polju  smo bili egal. Trebalo je da se vratimo sa golom ili dva. Igramo sad u Beogradu, znamo kakvu ćemo podršku imati. Jedan rani gol može sve da promeni. Nada poslednja umire. Videćemo kako će se Rendžers tada ponašati - kazao je Dejan Stanković na konferenciji za medije pred revanš utakmicu osmine finala LIge Evrope sa Rendžersom na Marakani.

- Bilo je teških poraza. Vraćao sam se tokom utakmice sa 3:0 na 4:3, Superkup protiv Rome, ali nije bilo situacija da sam se vraćao u revanšu iz tako velikog poraza, ako me sećanje ne vara.
Mi ćemo izvršiti pritisak. Mnogo je do psihološke pripreme, a moj tim je dobro pripremljen. Nadam se da će i Rendžers napraviti neku grešku kao mi u Glazgovu.

Alfredo Morelos je u prvom meču zadavao najviše problema šampionu Srbije.

- Fizički je jak, Dragović je uspeo da ga limitira, a nadam se da će uspeti i sutra da ga zadrži. On je jedna od najvećih pretnji po naš gol. 

Foto: Starsportphoto

 

Krcata Marakana će dočekati Škote.  

- Ovaj stadion šalje igrače Crvene zvezde dva puta jače nego što su obično. Adrenalin, huk koji dolazi sa tribina… Neće Marakana uplašiti Rendžers, jer su navikli da igraju u sjajnoj atmosferi. Međutim, Rendžers će preko puta sebe imati dva puta jačeg protivnika.

Trener Crvene zvezde je kao igrač umeo da pobeđuje sa 4:0 u velikim utakmicama. Seća se velikog slavlja nad Kajzerslauternom od 4:0, doduše posle produžetaka, kada je kao igrač srpskog šampiona dva puta tresao mrežu osvajača nemačkog kluba u Kupu pobednika kupova 1996. godine. Nije zaboravio ni 110. večiti derbi kada je kao kapiten, uz takođe dva postignuta gola, predvodio ekipu do ubedljivih 4:0 protiv Partizana. Vreme za het-trik?

- Drugačije je vreme, ali videćemo. To je istorija, sad se drugačije igra. Bio bih zadovoljan da u 60. minutu imam prednost 1:0, a za to će da se pobrine Paki (Pavkov).

Biće Pavkov od prvog minuta na terenu. 

- Ne sećam se da je trener ikad doveo na konferenciju igrača koji neće početi utakmicu.

Ako Zvezde prođe Glazgov, možda može i do finala.

Ako nada koja umire poslednja izađe ispred svega i donese nam čudo, spremaćemo utakmicu po utakmicu, pa videćemo dokle ćemo stići. Ekipe su spremnije i fizički i taktički. Bilo je čuda. Sećate se Barse koja je okrenula PSŽ ili Liverpula koji je okrenuo Barsu. Mi nemamo šta da izgubimo, ali nećemo biti glupi da idemo grlom u jagode. Biće kalkulisani rizik. Ako de desi da damo rani gol iz prve, druge šanse, da se upali stadion, može stvarno svašta da se desi. Ja sam se naslonio na ono što je počelo da se gradi pre pet, šest godina, što su počeli Grof, pa Vlada Milojević. Izaći cemo hrabro, u to budite sigurni.

Foto: Tanjug/AP

 

Zvezda je pre nedelju dana promašila penal, a tri gola su još poništena.

Nadam se da je dosao kraj malerima, dosta zavisi od nas, da prizovemo sreću na našu stranu. Rendžers će se opustiti onoliko koliko budemo dozvolili. Ako budemo agresivni, skratimo im prostor, neće se opustiti. Oni sa istih 11 mogu da sakriju formaciju. Menjaju u toku utakmice. Nisu to neka velika iznenađenja, adaptiraćemo se odmah.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija