• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.03.2022

15:30 >> 20:56

KRAJ! Šteta, ZVEZDA POBEDILA, ALI SREĆA JOJ OKRENULA LEĐA! Srpski šampion vodio, dominirao, ali Rendžers ide dalje...(VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

KRAJ! Šteta, ZVEZDA POBEDILA, ALI SREĆA JOJ OKRENULA LEĐA! Srpski šampion vodio, dominirao, ali Rendžers ide dalje...(VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde dočekali su na stadionu "Rajko Mitić" Glazgov Rendžers. Trebalo je srpskom šampionu čudo, pokušali su izabranici Dejana Stankovića da dođu do istorijskog preokreta i nadoknade 0:3 iz prvog duela osmine finala Lige Evrope, ali im je u ključnim momentima sreća okrenula leđa! Slavila je Zvezda 2:1 (1:0), ali nažalost to nije bilo dovoljno

Crvena zvezda je u 10. minutu uspela da smanji prednost rivala koju je ostvario u prvom duelu, ali je postepeno gubila snagu i do kraja prvog poluvremena ostala na tom jednom pogotku.

Mirko Ivanić je bacio Delije u trans, a mogli su da dođu i do većeg vođstva crveno-beli da su Pavkov, Ohi i Pićini uspeli da se iz dobrih šansi upišu u strelce! 

Foto: Starsportphoto

 

Čekala se reakcija srpskog šampiona nakon pauze, a navijači su bili kao na iglama!

A onda pregršt uzbuđenja u drugom poluvremenu! Zastajao je dah prisutnima, ali i onima kraj malih ekrana! Šanse su se ređale kao na šansi, a Rendžers je samo jednom ozbiljno zapretio i dao gol! Kent je bio precizan u 56. minutu i ugasio nade boljeg rivala na ovom susretu!

Nisu Ohi, Pavkov, a kasnije Ivanić, Ben, i Gajić uspeli da matiraju odličnog Mekregora! U 70. minutu je ubeležen 12. šut u okvir gola gostiju, a frustrirajuća je bila činjenica da na semaforu stoji "samo" 1:1...

A onda gol tek u 90+2 minutu i to sa bele tačke! Ben je bio strelac, nakon što je nad Falkom napravljen prekršaj! Ipak Zvezda je ponovo uzela bodove za nacionalni, ali i svoj koeficijent!

 

 

CRVENA ZVEZDA-GLAZGOV RENDŽERS 2:1 (1:0)

Stadion "Rajko Mitić"                      Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija)

Strelci: Ivanić 10, Ben 90+3 - Kent 56

Crvena zvezda: Borjan - Pićini (od 57. Gajić), Dragović, Eraković, Rodić (od 72. Falko) - Sanogo - Katai, Kanga, Ivanić (od 72. Motika) - Ohi (od 63. Ben), Pavkov.

Rendžers: Mekgregor - Tavernije, Goldson, Balogun, Bejsi - Džek (od 69. Sends), Lundstram - Aribo (od 69. Arfild), Kamara, Kent - Morelos

 

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

Varnice na kraju meča! Žuti karton za Borjana! Jedan od igrača Rendžersa je gestikulirao ka navijačima Zvezde...

Kraj! Pobeda Zvezde, ali kraj u Ligi Evrope!

90+3 - GOL! Ben je bio strelac sa bele tačke! 

90+1 - Penal za zvezdu, Kamara je nagazio Falka!

90. minut - Šest minuta produžen je susret na "Marakani"

84. minut - Mogao je da povede Rendžers preko rezerviste Rufa koji je snažno šutirao, ali je Borjan dobro reagovao.

81. minut - Van Bronkhorst je umesto povređenog Morelosa uveo Rufa. Igru je pored Kolumbijca napustio i Landstram kojeg je zamenio Barišić.

80. minut -  Napadač gostiju Alfredo Morelos se požalio na povredu. Katai je zbog toga izbacio loptu van terena, te je utakmica prekinuta.

75. minut - Zaslužila je Zvezda makar pobedu pred punim stadionom navijača koji pružaju sve vreme fanatičnu podršku!

Foto: Starsportphoto©

 

71. minut - Dvostruka izmena kod crveno-belih. Rodić i Ivanić su napustili igru, umesto njih psolednjih dvadesetak minuta na terenu provešće Motika i Falko.

70. minut - Dvanaset udaraca u okvir gola Rendžersa, ali samo jedan gol u mreži gostiju! Nestvarno!

68. minut - Brani i Gajiću golman gostiju! 

67. minut - Deseta odbrana Mekgregora, Pavkov i Ben nisu mogli da ga savladaju! 

66. minut - Nova fenomenalna šansa za Ivanića, ali šutirao je pored gola jedini strelac za Zvezdu na ovom dvomeču! 

63. minut - Ohija je zamenio Ben

58. minut -  Delije su poslale poruku mira, a nabrojali su gomilu ratova prethodnih decenija...

57. minut - Odmah nakon izjednačenja Pićini je zbog povrede napustio igru. Italijanskog defanzivca u poslednjih pola sata odmeniće Gajić.

56. minut - GOL! 1:1 - Rendžers je izjednačio. Strelac je Kent koji je pobegao Pićiniju, koji se pritom povredio dok je jurio za krilom Rendžersa! Šutirao je po ulasku u šesnaesterac i uz Dragovićevu pomoć savladao Borjana!

54. minut - Završava lopta u rukama Mekregora nakon pokušaja po zemlji Ohija...

49. minut - Sjajno igra Zvezda! Još jedna odlična šansa otišla je u nepovrat!  Ohi je dobio duel sa Bejsijem, izborio se za prostor, potom uposlio Pavkova, nisu se razumeli.. obojica su mogli bolje!

 

 

48. minut - Malo falilo da Kanga direktno iz kornera postigne gol..

47. minut - Rumun je samo odmahnuo rukom na situaciju o kojoj može da se polemiše...Ruka gostujućeg igrača, potom pad Ohija...

Foto: Starsportphoto

 

46. minut - Počeo je drugi deo susreta! Navijači Rendžersa su polomili nekoliko stolica i bacaju ih ka navijačima Zvezde...

Prvo poluvreme:

Kraj prvog dela susreta! Mogla je Zvezda i ubedljivije da vodi, ali po svemu viđenom, ima nade za srpskog šampiona! 

45. minut - Odlično je šutirao Pićini levom nogom, a krajnjim naporom je Mekregor spasio gol gostiju! 

38. minut - Morelos šutira slabo uz okreta, lak posao za Borjana...

Foto: Starsportphoto

 

35. minut - Dobra akcija Zvezde! Katai je poslao loptu ka Pavkovu, ali od svega korner, pa onda još jedan! 

31. minut - Kao da smo urekli...ritam utakmice polako opada, što odgovara gostujućim fudbalerima.Sve je više faulova...

26. minut - Sjajan tempo na našem najvećem stadionu

24. minut - Retko kada je Milan Pavkov u karijeri mašio ovakve šanse! Srce je stalo svim navijačima Crvene zvezde, ali nije pogodio ljubimac Delija iz sjajne prilike... izbio je sam ispred Mekgregora, ali je traljavo šutirao...Kasnije je i pomoćni sudija podigao zastavicu.

23. minut - Najbolja šansa za Rendžers! Alfredo Morelos je šutirao pored Dragovića, lopta je prošla nekoliko centimetara pored stative...

20. minut - Izborio je Katai korner... 

19. minut - Pokušao je Ohi glavom, ali je Mekregor to lako zaustavio.. Stvara Zvezda šanse...

18. minut - Zvezda je odlična u ovim momentima...

16. minut - Dobio je Dejan Stanković žuti karton zbog prigovora! 

12. minut - Kakav početak! Mogla je Zvezda i do 2:0! Uposlio je Katai odlično Ivanića, on se namestio na slabiju nogu i opalio, ali je Mekgregor odlično reagovao i sačuvao goste...

Foto: Starsportphoto©

 

10. minut - GOOL!  Katai je izveo korner, dodao do Kange, ovaj uputio centaršut, a Mirko Ivanić je zatresao mrežu za erupciju oduševljenja na Marakani! 1:0!

9. minut - Prvi korner za Crvenu zvezdu

8. minut - Ori se sa tribina "Daj gol, hajde Zvezdo daj gol" 

Foto: Starsportphoto

 

5. minut - Pokušao je Morelos posle rizičnog dodavanja Kataija, ali budan je Borjan...

Foto: Starsportphoto©

 

3. minut - Pao je Ohi ispred šesnaesterca Rendžersa posle kontakta sa Balogunom, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

2. minut - Jedina ljubavi života mog, nek' te prati sreća, nek' te čuva Bog - poruka je Delija!

1. minut - Počeo je meč na "Marakani". Atmosfera je fenomenalna! Tribine su crveno-bele, a na severu je Zvezdin grb

18:45 - Minut ćutanja za Slobodana Škrbića nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde i  sve žrtve pogroma na Kosovu i Metohiji 17. 03. 2004 godine.

18:42 - Navijači grme - "Ajmo, ajde, svi u napad"...

18:41- Igrači izlaze na teren

Foto: Starsportphoto

 

18:30- Navijači sa nestrpljem očekuju početak meča...

18:15 - Na klupi crveno-belih ostali su: Popović, Gajić, Pankov, Kstičić, Falko, Motika, Ben, Stanković, Radulović, Srnić i Gobeljić.

18:11 - Informer je na licu mesta, a evo kakva je situacija više od pola sata pred početak meča!

18:07- Podsetimo, glavni artibar na meču Zvezde i Rendžersa na Marakani biće rumunski sudija Ištvan Kovač. Kraj aut linija pomagaće mu sunarodnici Vasile Florin Marineksu i Ovidiu Artene. U VAR sobi sedeće nemački arbitri Kristian Dingert i Harm Osmers.

 

 

18:00 - Tribine stadiona Rajko Mitić se polako pune. Dobar deo publike već je na stadionu, a veliki broj ih je ispred Marakane...

 

 

Posle žestokog obračuna navijača Crvene zvezde i Rendžersa, ispred hotela u kome su bili smešteni škotski navijači, sada je usledio novi ispad od strane pristalica tima iz Glazgova

 

 

17:17 - Oko 2.000 navijača škotskog velikana doputovalo je u Beograd da da vetar u leđa svojim ljubimcima.

17:04- Interesantno je da su fudbaleri Rendžersa postigli gol za vođstvo u prvih 45 minuta u poslednjih pet utakmica u Ligi Evrope.

 

 

17:00 - Dejan Stanković i njegovi izabranici  nadaju se da će uspeti da ostvare preokret kakav se retko dešava!

- Bilo je čuda, sećamo se svi Barselone protiv PSŽ-a ili Liverpula protiv Barselone i tih preokreta i svesni smo da se to dešava. Stadion, momenat i vera ekipe da nešto može da se uradi, uz dobru hemiju... Nemamo šta da izgubimo, ali nećemo ići grlom u jagode, već ćemo kalkulisano rizikovati. Pokušaćemo da stvari okrenemo u našu korist, a uzdam se u ono što znamo i umemo. Ako nam se posreći da postignemo rani gol, da se 'upali' ceo stadion, to može mnogo toga da promeni-  pričao je Stanković tokom konferencije za medije uoči revanša sa Glazgov Rendžersom.

Foto: Starsportphoto

 

16:15 Šta očekujete od večerašnjeg duela?

Anketa

 

16:00- Dejan Stanković je na konferenciji za medije pred meč sa Rendžersom poručio da uprkos porazu i dalje veuje u svoje momke, ali i u "Marakanu" koja može da ih natera da dobiju krila.

- Ovaj stadion šalje igrače Zvezde dva puta jače nego što su inače. Taj adrenalin, taj huk, to su isti ti navijači koji su bili u Glazgovu. Marakana zato neće uplašiti Rendžers jer igraju u sjajnoj atrmosferi, ali će Rendžers imati dva puta jačeg protivnika... -rekao je Stanković na konferenciji za medije.

15:33 - Procureo je snimak u toku dana, na kojem se vidi da je došlo do do sukoba Delija i Škota isprede jednog hotela u Beogradu.

15:32- Oranizovano su došli u Beograd navijači iz Škotske pod pratnom policije i početak meča na Marakani dočekaće u centru Beogradu. Uživaju u prestoničkim kafićima, srpskoj hrani i pivu... 

Foto: Marko Đoković

 

15:31- Navijači Glazgov Rendžersa uživaju u Beogradu, šetaju, a o njima brine naša policija, pa i pored ranijeg sukoba sa navijačima Zvezde.

Preostali parovi osmine finala Lige Evrope

Od 18:45 časova:

Bajer Leverkuzen - Atalanta (2:3)
Galatasaraj - Barselona (0:0)
Monako - Braga (0:2)

Od 21 čas:

Ajntraht - Betis (2:1)
Lion - Porto (1:0)
Vest Hem - Sevilja (0:1)
Spartak Moskva - Lajpcig (otkazano, direktno dalje ide nemački predstavnik)

15:30 Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Infomer.rs na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešava sa meča Crvena zvezda-Glazgov Rendžers.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17