• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2022

17:37

ZVEZDA JE OPET KOLOVOĐA! Ben vratio šampiona na čelo tabele! Pobeda u senci Borjanove povrede! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA JE OPET KOLOVOĐA! Ben vratio šampiona na čelo tabele! Pobeda u senci Borjanove povrede! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički u trećem kolu plej-ofa Superlige Srbije rezultatom 1:0 (1:0), a do 28. prvenstvenog trijumfa crveno-beli su stigli u 40. minutu golom El Fardu Bena

Pre vođstva, propustila je Zvezda nekoliko prilika, najbolju u 7. minutu nije realizovao Pavkov čiji je pokušaj glavom završio na stativi.

Imali su gosti šansu da izjednače u finišu prvog dela, ali je sjajno izveden "slobodnjak" Miladina Stevanovića bravuroznom intervencijom odbranio kapiten srpskog šampiona Milan Borjan.

Kazna je Brđane stigla tri minuta kasnije, kada se posle šuta Sanoga lopta srećno odbila El Fardu Benu, koji je "zicer" pretvorio u pogodak i doneo radost Zvezdinim navijačima.

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 1:0 (1:0)

STADION: "Rajko Mitić".

SUDIJA: Momčilo Marković.

STRELAC: Ben 40.

ŽUTI KARTON: Gajić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga (90. Pankov) – Ben (65. Srnić), Ivanić, Katai (90. Krstičić) – Pavkov (65. Omoižuanfo). Trener: Dejan Stanković.

ČUKARIČKI: Mićović – Rogan, Puškarić, Šapić, Tošić– Mijailović, Kovač (90. Belić) – Stevanović (58. Roganović), Lukić (58. Ergelaš), Savić (90. Kempbel) – Aganspahić. Trener: Milan Lešnjak.

U nastavku je Crvena zvezda, kao i u prvom delu, držala loptu u svom posedu, kontrolisala igru i rezultat, pa je rutinski privela utakmicu kraju.

Ovaj deo meča ostao u senci teške povrede Milana Borjana. Kapiten Zvezde ostao je na travi posle sudara sa Erakovićem i desetak minuta mu se ukazivala pomoć.

Iako povređen, golman srpskog šampiona odlučio je da nastavi meč i priveo ga kraju, zbog čega je izrastao u, uz strelca jedinog gola Bena, junaka ove utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

Kraj utakmice. Zvezda je pobedila Čukarički rezultatom 1:0.

90. minut - Umesto Kange ušao je Pankov, Nenad Krstičić će igrati umesto Kataija, kod Čukaričkog Kempbel je zamenio Savića, a Kristijan Belić umesto Stefana Kovača.

90. minut - Još samo četiri minuta nadoknade, iako je prekid tokom povrede Borjana bio duži od 7-8 minuta.

89. minut - Ne valja po Zvezdu, ponovo je Borjan ostao da leži na travi. Povreda je jača od želje da nastavi utakmicu. Sada je i sam zatražio zamenu.

88. minut - Posle ispadanja Erakovića, rezervista Ergelaš je neočekivano izbio u kontru i šutirao, sustigao ga je Gajić i izblokirao njegov udarac.

87. minut - Još jedan problem za Stankovića, Rodić je ostao na travi posle skoka u protivničkom šesnaestercu i požalio se na povredu. Ipak, ubrzo se pridigao i nastavio utakmicu.

85. minut - Novi centaršut Mirka Ivanića, istakao se Mićović i sjajnom paradom odbranio njegov ubačaj.

80. minut - Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je Milan Gajić posle žustrog starta nad Kovačem.

78. minut - Na drugoj strani Aganspahić je oprobao udarac, neprecizno, daleko od Borjanovog gola.

76. minut - VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU!!!! Gajić je prošao i zavrnuo u šesnaesterac, a Ohi sa nekoliko metara iskosa poslao loptu tik pored stative!!!

75. minut - Centrirao je Ivanić, lak plen za Mićovića.

74. minut - Pridigao se Borjan i nastaviće meč, ne želi da napusti teren iako se teško oslanja na levu nogu. Evidetno je kako teško hoda.

73. minut - Još uvek nije utakmica nastavljena, Borjan je i dalje na travi.

68. minut - Ne želi Stanković ništa da prepusti slučaju i već je poslao Gordića na zagrevanje. Kapitenu Zvezde se i dalje ukazuje pomoć, prekid na Marakani.

66. minut - Savić je poslao loptu ka Kovaču, Borjan je bio brži i intervenisao, ali se sudario sa Erakovićem i ostao na travi. Grimasa na njegovom licu govori da je reč o veoma neugodnoj povredi.

65. minut - Menja i Stanković, dvostruka promena, strelca jedinog gola El Fardu Bena zamenio je Slavoljub Srnić, dok je Ohi Omoižuanfo ušao umesto Pavkova.

63. minut - Zvezda je bila u napadu, međutim, Katai je uhvaćen u ofsajdu, pa je lopta pripala gostima.

58. minut - Lešnjak pravi dvostruku izmenu. Umesto Miladina Stevanovića ušao je Bojan Roganović, dok je Jovana Lukića zamenio Mitar Ergeleš.

57. minut - Korner za Čukarički izveo je Mijailović, međutim, Katai je izneo loptu iz Zvezdinog šesnaesterca.

54. minut - Kakva prilika za Ivanića. Rodić je dodao Kataiju, ovaj produžio za Zvezdinog ofanzivca, koji se našao iskosa ispred Mićovića i šutirao, a čuvar mreže Čukaričkog u padu nogama odbranio njegov udarac.

51. minut - Šansa za Čukarički, posle centaršuta Savić je bio u duelu sa Gajićem, ali ih je lopta preletela i propala je mogućnost da se ugrozi Borjana. U nastavku akcije, Lukić je šutirao sa ivice kaznenog prostora pravo u naručje golmana Zvezde.

49. minut - Imao je sudija Marković konsultaciju sa VAR sobom, zbog potencijalnog spornog trenutka kod izvođenja kornera, međutim, javljeno mu je da nije bilo ništa sumnjivo i meč je nastavljen.

47. minut - Zvezda je bila u naletu, ali je Savić intervenisao ispred Pavkova i izbacio u korner. Biće to peti udarac iz ugla koji izvodi Kanga. Dobar centaršut, ali je Katai na povratnu očajno šutirao visoko i neprecizno.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme utakmice Crvena zvezda - Čukarički.

PRVO POLUVREME

45. minut - Završeno je prvo poluvreme na Marakani, Crvena zvezda vodi 1:0 golom El Fardu Bena.

43. minut - Sada je sjajnu šansu imao Pavkov, gađao je, ali se isprečio Šapić koga je pogodio napadač Zvezde.

40. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! VODI ZVEZDA, El Fardu Ben je strelac - 1:0. Posle udarca Sekua Sanoga, lopta se srećno odbila do napadača crveno-belih, koji je prihvatio i "lažnjakom" prevario Mićovića, a onda rutinski zatresaoi njegovu mrežu.

37. minut - Sjajna prilika za Čukarički. Slobodan udarac preko "živog zida" izveo je Miladin Stevanović, lopta je išla u gol, pa je Borjan morao da interveniše u padu i na efektan način zaustavi njegov šut. 

Foto: Starsportphoto

 

35. minut - Ponovo je splasnuo tempo na stadionu "Rajko Mitić".

30. minut - Čukarički je imao situaciju "tri na tri", Kovač je išao u solo prodor, ispred sebe je imao Erakovića i Dragovića, odlučio se na šut i poslao loptu daleko pored gola.

27. minut - STATIVA!!!! Posle kornera Kataija, Mićović je krenuo pa se vratio, najviši u skoku bio je Pavkov i udarcem glavom pogodio stativu!!!! Kakav zicer za Zvezdu ostao je neiskorišćen!

26. minut - Nakon vazdušnog duela sa Šapićem, na zemlji je ostao Milan Pavkov. Ubrzo se pridigao napadač crveno-belih i nastavio meč.

24. minut - Zapretila je Zvezda i posle kornera Kataija, priliku je imao Kanga, ipak, Gabonac je loše šutirao i daleko je to bilo od situacije da se ugrozi Mićović.

23. minut - Slobodan udarac izveo je Katai, lopta se odbila od "živog zida" i završila u korneru. Biće to treći udarac iz ugla koji će ovog puta izvesti Zvezdin Magiko.

22. minut - Najbolja prilika za Crvenu zvezdu. Novi korner izveo je Ben, lopta se našla na petercu, međutim, nikog nije bilo ispred Mićovića od igrača u crveno-belim dresovima da zatrese mrežu.

19. minut - Sada prete i fudbaleri Čukaričkog, Savić je oprobao šut sa 17 metara, to je bio lak posao za kapitena crveno-belih Milana Borjana.

17. minut - Zvezda je prvi put zapretila u šesnaestercu Brđana, posle centaršuta Kataija, Ben je nadvisio Tošića i šutirao, ali je pritom kapiten Komorskih ostrva napravio faul u napadu i Marković je dodelio loptu gostima.

11. minut - Evo i prvog naleta Čukaričkog, zapretili su gosti šampionu iz kontre, ali je na pravom mestu bio Strahinja Eraković i presekao njihov napad.

Foto: Starsportphoto

 

10. minut - Lopta je išla ka Rodiću, ali je prebrzo upućena za levog beka Zvezde i nije mogao da je stigne.

5. minut - Drži loptu Zvezda u nogama, kombinuje, ali bez izrazite prilike da se ugrozi Mićović.

4. minut - Prvi korner na utakmici za Zvezdu izveo je El Fardu Ben, ali je Rogan glavom intervenisao i izbacio loptu iz šesnaesterca gostiju.

3. minut - Bez uzbuđenja na početku meča, na tribinama je oko 4.000 navijača.

1. minut - UTAKMICA JE POČELA!

18:26 - Pred početak meča vezisti Crvene zvezde Nenadu Krstičiću uručen je dres sa brojem 100, pošto mu je današnji duel protiv Čukaričkog jubilarni da se našao u protokolu crveno-belih. "Stotku" mu je uručila četvrta Zvezdina zvezda Vladimir Petrović Pižon.

Foto: Starsportphoto

 

18.24 - U Beogradu je počeo veliki pljusak, koji nije zaobišao ni stadion Rajko Mitić. Jaka kiša će predstavljati ogroman problem akterima današnje utakmice.

17.47 - Čukarički je u poslednjih sedam mečeva Superlige samo jednom slavio, protiv Vojvodine na Karađorđu (2:1) u regularnom delu šampionata. U međuvremenu upisao je četiri remija i oba poraza na startu plej-ofa, od TSC-a (2:3) i Partizana (1:3).

17.42 - Zanimljivo da je na današnji dan, pre šest godina, Čukarički savladao Crvenu zvezdu rezultatom 2:1 upravo na Marakani. I tada je bilo treće kolo plej-ofa, a kuriozitet predstavlja da je na klupi Brđana i tada, kao i danas sedeo Milan Lešnjak.

17.39 - U odnosu na poslednju pobedu u Bačkoj Topoli protiv TSC-a, trener Dejan Stanković odlučio se za jednu promenu, pa se u tim vratio standardni bek Milan Rodić, a iz startne jedanaestorice ispao je Radovan Pankov.

Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Infromer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Crvena zvezda - Čukarički.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija