• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2022

17:17

ZVEZDA IMA NOVOG TRENERA! Trofejni stručnjak preuzeo crveno-bele!

ŽOK Crvena zvezda

Crvena zvezda

ZVEZDA IMA NOVOG TRENERA! Trofejni stručnjak preuzeo crveno-bele!

Podeli vest

Generalni direktor OK Crvena zvezda potvrdio je da će iskusni Ratko Pavličević u narednom periodu sedeti na klupi ženske selekcije crveno-belih

Najvljivao je Rosić da će na klupu Zvezdinih dama sesti proslavljeni trenersko ime, koga krase osvojeni trofeji i to se na kraju dogodilo.

- Do saradnje je došlo brzo i lako, na obostrano zadovoljstvo. Nismo imali mnogo dilema, Pavličević je bio naša želja od samog starta jer znamo kakvi uspesi, kakva istorija stoji iza njega i mislimo da uz uspostavljanje sistema o kome smo pričali i nekim novim uspesima, jednom iskoraku dalje, mislim da može da da izuzetan doprinos. Njegove ambicije, kao i naše ambicije se poklapaju i do saradnje je došlo brzo i lako, na obostrano zadovoljstvo - rekao je Nikola Rosić.

Zvezda je u nedavno završenoj sezoni osvojila "duplu krunu", a do šampionske titule stigla je preko branioca trofeja Uba.

- Znamo koliko je trener bitan za samu ekipu. Naš kondicioni trener Vladimir Banković je jedan od najboljih na svetu, a njih dvojica su već sarađivali. Oni će biti motor, snaga Crvene zvezde koja treba da napravi jedan iskorak i da igra na visokom nivou i u Ligi šampiona.

Ostvareni rezultat skrenuo je pažnju na mnoge igračice, koje su želja velikih evropskih klubova. U taboru crveno-belih gledaju da sačuvaju postojeći kadar, ali ga i pojačaju sa novim imenima.

- Sigurno je da će biti izmena, to već u ovom trenutku znamo. Imamo dva cilja da iskusnije igrače koji mogu da igraju u borbi za titule, u Ligi šampiona, da dodatno poboljšamo ekipu, da dovedemo neke nove igrače, iskusnije. Imamo zadatak da u saradnji sa Stručnim štabom napravimo sistem mlađih kategorija, da iz mlađeg pogona stvaramo nove šampione, igrače koji će u budućnosti braniti boje Crvene zvezde i imati iste ciljeve, istu snagu i jednog dana, nadamo se, doneti mnogo trofeja Crvenoj zvezdi. To nam je važan zadatak, da stvaramo igrače i pošaljemo ih na pravi, šampionski put - istakao je Rosić.

Ratko Pavličević je dobro poznato ime u svetu odbojke. Trener koji je, pored Srbije, uspešno radio u Grčkoj, Saudijskoj Arabiji, Švajcarskoj, na Kipru. Sve klubove sa kojima je sarađivao, a bilo je i ženskih i muških ekipama, vodio je do trofeja.

Foto: ŽOK Crvena zvezda

 

On je dobro poznato ime i svim navijačima Crvene zvezde jer je upravo pod njegovim vođstvom naš klub ostvario najbolje rezultate u novijoj istoriji. Kad je međunarodna scena u pitanju to su jedno srebri i jedna bronza u CEV Kupu, a kad je domaća scena u pitanju dovoljno je reći da je crveno-bele sa kupe predvodio do četiri duple krune. Povratak u Crvenu zvezdu za njega je, mogli bi smo reći, i povratak na mesto uspeha. Kaže da je dogovor „pao“ za par dana.

- Nisam imao veliku dilemu. Zvezda je moj klub. Ovde sam počeo, sve što sam uradio uradio sam u Zvezdi. Kad sam otišao uvek mi je bilo u glavi i znao sam da ću se vratiti u Srbiju. Bilo je samo pitanje da li ću se vratiti u Zvezdu ili ne. Ovo je bila izuzetna prilika koja se ne propušta. Vrlo sam motivisan uvek bio, čini mi se posebno sad jer znam šta me čeka. Zvezda je veliki klub, uvek puna izazova, velikih šansi i očekivanja, što može samo da motiviše - kaže Pavličević.

Pre ovosezonske „duple krune“ Zvezda je upravo sa Pavličićem poslednji put osvojila domaće trofeje. U narednoj sezoni crveno-bele devojke će igrati na više frontova – pored borbe za domaće pehare, Zvezda će pokušati da odigra zapaženu ulogu i u Evropi.

Posle čestitki upravi na učinjenom, Pavličević je prokomentarisao izazove koji mu predstoje.

Mislim da je prioritet domaće prvenstvo, da tu napravimo dobru atmosferu, pozitivnu energiju, a posle toga sa tim da polako izlazimo u Evropu. Liga šampiona je veliki izazov. Mi smo krenuli od Kupa CEV tu smo napravili sjajne rezultate. Igrali smo i Ligu šampiona, što je veliki zalogaj. Smatram da uvek treba stremiti ka najvišim ciljevima, mislim da je to motivacija, veliki izazov. Naravno, treba dosta raditi, kao u svakom poslu, ali se iskreno nadam sa Stručnim štabom, imamo vrhunske ljude, a to je jedan od preduslova da se dobro radi i da se napravi homogena, prava ekipa koja će odgovoriti svim izazovima koji su pred nama u narednoj sezoni - istakao je Ratko Pavličević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija