• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.05.2022

06:43

DZJUBA, SRBI SU NAŠA BRAĆA, PAKUJ KOFERE! Ruski novinar ubeđuje napadača da pređe u Zvezdu!

reuters

Crvena zvezda

DZJUBA, SRBI SU NAŠA BRAĆA, PAKUJ KOFERE! Ruski novinar ubeđuje napadača da pređe u Zvezdu!

Podeli vest

Dzjuba, pakuj kofere i idi kod Srba, oni su naša braća, savetuje napadača najuticajniji ruski sportski portal, "Sport ekspres", koji je i doneo ekskluzivnu informaciju da Crvena zvezda želi kapitena Rusije

Čelnici Crvene zvezde otkrili su da pregovaraju sa iskusnim napadačem 33-godišnjim Artjomom Dzjubom (33).

Tamošnji mediji smatraju da bi to bio dobar potez i da bi kapiten ruske reprezentacije trebalo da prihvati ponudu Beograđana!

Srbi su naša braća

Dzjubi ovog leta ističe ugovor sa Zenitom, a pošto su ruski klubovi eliminisani iz Evrope, dolazak u Zvezdu omogućio bi mu možda i igranje u Ligi šampiona, ukoliko Zvezda u poslednja tri kola obezbedi titulu. Novinar u svom tekstu ističe da je Dzjuba u Zenitu pao u senku i dobio ulogu epizodiste, jer u poslednje vreme dobija priliku sa klupe poslednjih desetak minuta, što nije ambicija fudbalera ovakvog kova.

- Dzjuba je u poslednje vreme napravio toliko negativnih stvari da ga u Rusiji podržavaju samo najbliži prijatelji. U Beogradu postoji šansa da krene od nule. Može da zaradi ljubav navijača, da igra Ligu šampiona. Neće imati ni političkih problema kakve bi imao u drugim zemljama jer Srbi su naša braća. Možda neće više zarađivati milione, ali nema više ponudu Totenhema. Morate trezveno da razmišljate. Zapravo, nema više o čemu da se razmišlja, vreme je da pakuje kofere za put u Srbiju - napisao je Konstantin Aleksejev, novinar "Sport ekspresa".

Foto: reuters

Artjom Dzjuba u centru pažnje

Ukrao novčanik

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić još jednom je za ruske medije ponovio da su crveno-beli zainteresovani za snažnog golgetera, ali nije hteo da govori o finansijskim detaljima.

Podsećamo, bivši reprezentativac Rusije Aleksandar Mostovoj kaže da ne veruje da bi Artjom Dzjuba mogao da napusti Zenit i eventualno se preseli u redove Crvene zvezde. Ali, s druge strane nekadašnji fudbaler Zenita Dmitrij Radčenko i defanzivac CSKA Vladimir Ponomarev smatraju da bi to bio dobar potez.

Dzjuba je ponikao u mlađim kategorijama Spartaka iz Moskve. Tamo je stigao do prvog tima, a kasnije je menjao klubove, ali nikad nije napuštao Rusiju. Poznat je po problematičnom ponašanju. Na pripremama 2009. godine ukrao je saigraču Vladimiru Bistrovu novčanik, a zatim se potukao sa njim. Zbog neobuzdanog temperamenta klub ga je poslao na pozajmicu u Tom iz Tomska, grada koji se nalazi u Sibiru, 3.000 kilometara od Moskve. Vratio se kasnije u Spartak, ali u matičnom klubu nikako nije uspevao da se izbori za status kakav je smatrao da zaslužuje, pa je opet otišao u Rostov na pozajmicu.

Foto: Starsportphoto

Marakana čeka Artjoma Dzjubu



Po isteku ugovora 2015. prešao je u Zenit, što je razbesnelo grupu navijača Spartaka. Dzjuba im nije ostao dužan.

- Neki laju, a neki daju golove. Mislim na one fašiste, sektaše, a ne na ogroman deo normalnih navijača Spartaka. Šta su mislili? Da ću preći u Amkar? Godinama je Spartak brisao pod sa mnom i bilo je očigledno da me ne žele - rekao je tada napadač. 


Ni u Zenitu nije uspeo odmah da se snađe, pa je otišao na pozajmicu u Arsenal iz Tule. U ugovoru o pozajmici stajala je klauzula da Dzjuba može da igra protiv Zenita samo ako Arsenal plati klubu iz Sankt Peterburga 120.000 evra odštete. Dzjuba je tu sumu platio iz sopstvenog džepa, zaigrao i dao gol koji je Zenit koštao plasmana u Ligu šampiona.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija