• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2022

13:56

FINALE SE NE IGRA, U FINALU SE POBEĐUJE! Stanković pred Partizan CITIRAO Murinja! Evo ko PRESKAČE derbi, a ko će ŠUTIRATI penale!

Starsportphoto

Crvena zvezda

FINALE SE NE IGRA, U FINALU SE POBEĐUJE! Stanković pred Partizan CITIRAO Murinja! Evo ko PRESKAČE derbi, a ko će ŠUTIRATI penale!

Podeli vest

Crvena zvezda dočekuje Partizan (četvrtak, 18) u finalu Kupa Srbije i posle osvojene šampionske titule Superlige

Crveno-beli su pobedom nad Voždovcem potvrdili primat u Srbiji i osvojili petu vezanu titulu na domaćoj sceni.

Bio je to jedan od mnogih povoda da trener i igračka legenda Zvezde Dejan Stanković potpiše novi ugovor i produži vernos klubu sa Marakane.

Uoči dolaska Partizana na stadion "Rajko Mitić", šef struke crveno-belih govorio je o umoru koji vlada među njegovim prvotimcima.

- Crvena zvezda daje obavezu da budeš pravi, ne bira trenutak da li si umoran. Da, sezona je bila veoma teška iscrpljujuća, na momente si bio sateran uz zid. Taj stres što smo prošli, izneli smo junački i pokazali da, sa navijačima, zajedno možemo sve.

Foto: crvenazvezdafk.com

Zvezdan Terzić i Dejan Stanković

Osvrnuo se potom na predstojeći Večiti derbi:

- Mojji fudbaleri imaju problem što imaju "ludog" trenera, što ne odustaje. Momenat za slavlje je bio i prošao, očekuje nas jedna mnogo jaka i važna utakmica, a to je Derbi. Sam po sebi je specifičan, igrali smo ih tri, jedni detalji, sitnice, odlučuju. Izaćićemo u najjačem sastavu. Odigrali smo maksimalan broj utakmica u Superligi, grupnoj fazi, pa osmina finala Lige Evrope, ovo dolazi kao jagoda na tortu. Da zaokružimo pozitivno uspešnu sezonu. Igrati 37 utakmica u prvenstvu je teže, nego pet u kupu, ali ovamo jedna odlučuje. Ciljevi su jasni - idemo na pobedu.

Koliko će se naredni derbi razlikovati od drugih, a bilo ih je tri u dosadašnjem delu takmičenja.

- Sigurno će biti napeta utakmica, nema popravnog. Finala su za pobediti, ne za igrati, to nam je čuveni Murinjo rekao pred finale u Madridu (protiv Bajerna 2010. godine).

Foto: Starsportphoto

Pićini u duelu sa Zdjelarom

Kakva je situacija u igračkom kadru, obzirom da su neki ranije završili meč protiv Voždovca?

- Nisam kalkulisao, procenio sam da je neko više umoran, nego manje. Kristijan Pićini sigurno neće jedini biti u kombinaciji, jer osetio bol u loži pre sedam dana. Nismo ga oporavili, svi ostali su spremni.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević se žalio na suđenje, odnosno, da je jedan isti sudija delio pravdu 6 utakmica Crvenoj zvezdi u ovoj sezoni.

- Nemam komentar - kratak je bio šef Zvezdine struke.

Na pitanje da li taj "ludi trener" može da obezbedi sedam titula u nizu, proslavljeni as je odgovorio:

- Ja bih korak po korak, gledam da budem stabilan u datom trenutku. Najpre sezonu privesti kraju, spremamo plan i program za sledeću. Potpisivanje ugovora je dokaz da se u klubu razmišlja o sutra. 

Nasmejao se Stanković na konstataciju da će njegova ekipa postati tek druga gerneracija Crvene zvezde koja je uspela da odbrani "duplu krunu", ako u finalu savlada Partizan. Da li to predstavlja dodatan pritisak?

- I pritisak, saživeli smo s sa time, ali to nam daje obavezu da u jednoj utakmici kao što je derbi, da budemo pravi i izborimo se sa dozom pritiska. Ali pritisak nije merilo, jer ga je ove godine bilo na pretek.

Foto: Starsportphoto

Milan Pavkov i Ohi Omoižuanfo

O promenama u špicu i mogućnosti da počne sa dva napadača, Stanković kaže:

- Videćemo, imamo danas trening, videćemo.

Sudija Milanović je najmlađi u istoriji Večitih derbija, da li će podleći pritisku sa tribina i komentarima iz Humske na račun arbitara?

- Ne mogu ja da odgovorim u njegovo ime, morate njega da pitate. Ako želite da budete akter derbija, morate da naviknete.

Da li znate izvođače i hoće li biti Borjan među njima, obzirom da je dao gol protiv Voždovca?

- Borjan neće biti među prvih pet izvođača. Vežbamo kroz treninge i penale. Imamo momke koji dobro izvode, to je stvar karaktera i momenta. Spremni smo na sve, samo da se trofej donese kući.

Foto: Starsportphoto

Milan Borjan

Prošle sezone je derbi odlučen penalima, neobični izvođači su šutirali?

- Ne znam, ko će da bude umoran-odmoran. U većini liga, finale kupa se ne igra na kraju sezone. Mislim da je to jedno od stvari koje treba da se gleda drugim očima, svuda se igra pre poslednje utakmice u prvenstvu, smatram da je prvenstvo ono čime treba da se zatvori sezona.

Kakav Partizan sutra očekujete?

- Napravili su nam probleme sa čvrstinom, pritiskom na sredini terena, isto tako je bilo kad smo dobili 2:0, nisu imali odgovor na našu igru. Očekujem čvrsto, u derbiju su golovi ti koji se broje, ali pobedu donose oduzete lopte, koncentracije na prekidu... Bitno je kako se uđe od prvog minuta i odgovori na jačinu protivnika.

Da li treba očekivati jaču Zvezdu u narednoj sezoni?

- To je pitanje za naš sportski sektor , o tome odlučuju Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela, radimo skauting, siguran sam da ćemo biti bolji. Moramo da budemo, uvek težimo da se poboljšamo, nadam se da ćemo uspeti to da uradimo. Imamo kratak odmor, dve nedelje, to je malo posle ovakve sezone, tako da će momci od jednog morati dva dana da naprave. Već 9. ili 10. jula kreće Superliga, 2. ili 9. avgust su kvalifikacije za Ligu šampiona. Jednostavno, moramo da zbijemo redove do novembra i kraja jesenje sezone, imaće igrači malo duži odmor u zimskoj pauzi, tako da ćemo to nadoknaditi - istakao je Dejan Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17