• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.05.2022

22:29

KATAI JE TRI PUTA BOLJI OD MENE! Dejan Stanković nakon duple krune: Uradili smo fenomenalan posao!

Starsportphoto

Crvena zvezda

KATAI JE TRI PUTA BOLJI OD MENE! Dejan Stanković nakon duple krune: Uradili smo fenomenalan posao!

Podeli vest

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković sumirao je utiske nakon osvojene duple krune

- Kraj je sezone, bili smo mnogo iscrpljeni i emotivno i fizički. Neko će reći da nismo reskirali, ali smo rizikovali sa trojicom štopera. Bio nam je plan da izdržimo prvi udar, na 1:1 smo se vratili u romb, moj omiljeni sistem, stavili smo Saleta i Pavkova u špic, Bena iza. Imali smo malo vremena da spremimo meč, samo jedan trening na Marakani od 40 minuta. Bilo je grešaka. Ali ništa strašno - poručio je Dejan Stanković.

Pohvalio je najboljeg igrača na ovoj utakmici Aleksandra Kataija.

- Uvek se trudimo da Saleta sačuvamo o defanzivnijih akcija, da bude gore svežiji. On je neko ko je trebalo da igra u ligama petice. Drago mi je što ga imam, što nije otišao na drugu stranu. Ova verzija Saleta Kataija je bolja od one verzije iz prvog mandata. Imali smo uspone i padove, ali smo odradili fenomenalan posao. Svi zajedno kao blok. Klub, navijači, stručni štab, navijači - rekao je on.

Foto: Starsportphoto

Iznenadio je ljubitelje fudbala Dejan Stanković sa formacijom od tri štopera.

- Želeo sam da sa Kangom u tom delu imamo stabilniji i mirniji pas. Analizirajuči poslednji derbi, video sam da Partizan dolazi gore sa trojicom napadača i četvrtim polušpicem. Nisam hteo da prihvatam da igramo jedan na jedan. Dobro je to izgledalo. Orijentisali smo se na blok, mada smo, ponavljam, imali samo jedan trening - istakao je Stanković.

Uporedio je Kataija sa sobom iz igračkih dana.

- Sale je tri puta bolje igrač od mene… Mislim kao desetka (smeh). Ne bih sebi davao za pravo da ga upoređujem sa legendama. On piše svoju priču, neće se završiti na ovom. Promenio je mentalitet i način rada. Ali ne samo on. Mnogo smo napredovali kao grupa, Dragović, Eraković, Gajić. Svi su oni tokom sezone prihvatali duele jedan na jedan. To je trebalo raditi i verovati - rekao je Stanković.

Nije želeo ništa da sugeriše selektoru Stojkoviću, ali pričao je o Strahinji Erakoviću.

- On je u usponu. Napredovao je 300 odsto, ima prostora za ozbiljan napredak. Pre godinu dana sam rekao da će biti paklen igrač. Samo da se ne zadovolji. Videli ste situacije na otvorenom prostoru sa Meningom. Imao je tri lopte oduzete bez faula, to je za svaku pohvalu. Nije Eraković imao lakog klijenta. Imao je i duele sa Rikardom - dodao je on.

Foto: Starsportphoto©

Zatim je govorio da li će Eraković da ostane u klubu.

- To morate da pitate Zvezdana Terzića. Ja sam rekao moje želje. Ali želje i mogućnosti nisu isto. Videćemo šta će biti. Možda će svako krenuti svojim putem, ali ima tu još mladih igrača. Moraju samo da vode računa o sebi, svom telu, imaju od koga da uče“.

Sjajan dan za porodicu Stanković upotpunio je sin Aleksandar plasmanom u polufinale sa kadetskom selekcijom.

„Čuli smo se posle Danske. Gledao sam prvo poluvreme. Nisam baš bio zadovoljan. Bolje je delovao u prva dva meča. Nadošli su kao generacija. Već je bolji od mene“, istakao je Dejan Stanković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija