• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.05.2022

19:27

ZAVRŠENO PRVO POJAČANJE! KIngsu Kangvi  novi igrač Crvene zvezde!

FK Cvena zvezda

Crvena zvezda

ZAVRŠENO PRVO POJAČANJE! KIngsu Kangvi novi igrač Crvene zvezde!

Podeli vest

Crvena zvezda je završila prvo i veliko pojačanje za letnji prelazni rok, a reč je Kingsu Kangvi, veznom fudbaleru koji je sa našim klubom potpisao četvorogodišnji ugovor.

Pre samo tri dana, Crvena zvezda je odigrala svoju poslednju utakmicu u sezoni za nama, a da nema odmora za ljude koji vode naš klub, govori činjenica da smo se već okrenuli sklapanju mozaika tima za narednu sezonu. Prvi igrač koji stiže u Crvenu zvezdu ovog leta je Kings Kangva, vezni fudbaler koji dolazi iz Arsenal Tule.

On je sa našim klubom potpisao ugovor do 2026. godine zbog čega je izrazio ogromno zadovoljstvo i video porukom koju možete videti na našim društvenim mrežama se obratio svim zvezdašima.

- Srećan i uzbuđen sam što sam potpisao za Crvenu zvezdu i što ću imati priliku da igram u Beogradu. Jedva čekam da se vidimo - poručio je Kangva koji se nalazi u kampu reprezentacije Zambije, posle čega će stići u Beograd i staviti se na raspolaganje Dejanu Stankoviću.

Kangva je rođen 6. aprila 1999. godine u Kasami, gradu u Zambiji i prve fudbalske korake napravio je u lokalnom klubu - Hepi Hartsu, posle čega se otisnuo u Evropu, preciznije u Hapoel Ber Ševu. Nije se dugo zadržao u Izraelu i brzo se vratio u domovinu kako bi zaigrao za Bildkon, posle čega stiže transfer u Arsenal iz Tule gde je proveo prethodne tri godine.

Tamo je na 54 meča postigao šest pogodaka, a profilisao se kao fudbaler plemenitog kova, odlične tehnike, brzine i sposobnosti da "ponese" loptu od šesnaesterca do šesnaesterca. Poznat je i kao neko ko ima dobar prekid, ali i nisko težište, što protivnicima rpavi veliki problem kada treba da mu oduzmu loptu. Takođe, standardni je član reprezentacije Zambije za koju je odigrao 13 utakmica i postigao gol, a prethodno je prošao čitav juniorski staž zemlje iz koje dolazi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Doca

pre 1 godinu

Ako su ga odabrali mrki i deki kao i prethodne (kafu,žander,falko,ebisilio...) bolje da mu odmah plate i ostave tamo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija