• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2022

19:50

DELIJE U TRANSU - VRAĆAM SE JAČI NEGO IKAD! Stankovićev ADUT ponovo u TIMU - POVREDA je prošlost!

Crvena zvezda

DELIJE U TRANSU - VRAĆAM SE JAČI NEGO IKAD! Stankovićev ADUT ponovo u TIMU - POVREDA je prošlost!

Podeli vest

Fudbaler Crvene zvezde Veljko Nikolić uspešno se oporavio od povrede zgloba i nalazi se na pripremama sa prvim timom na Zlatiboru

- Vraćam se jači nego ikad - rekao je Veljko Nikolić po povratku u sastav Crvene zvezde! 

Iako je Crvena zvezda najavila velika pojačanja tokom letnjeg prelaznog roka, utisak je da će Dejan Stanković najviše profitirati od povratka Veljka Nikolića u sastav. Vezista srpskog šampiona imao je problema sa povredom prethodne godine, usledila je operacija u Francuskoj, ali je sada spreman za nove utakmice u crveno-belom dresu! 

- Drago mi je da sam se vratio posle teške povrede. Bilo je to paklen period za mene, ali na svu sreću prošlo je onako kako sam planirao i sada sam tu - rekao je Veljko Nikolić. 

Vezista Crvene zvezde doživeo je nezgodnu povredu na pripremama u Austriji, pokušavali su na Marakani da ubrzaju proces oporavka, ali je sve rezultiralo pogoršanjem stanja. Nikolić se u februaru operisao u Lionu, a sada je spreman za povratak na teren. 

- Ovo je moja prva ozbiljnija povreda. Sve se desilo na utakmici u Austriji, dobio sam udarac, a posle nekog vremena sam saznao da je povreda teže. Mislio sam da nije toliko strašno, ali je postajalo sve gore i gore. Doktori su rekli da je za operaciju, morao sam da ih poslušam. Otišao sam u Francusku, operisao se, u Beogradu sam radio terapije i sve je prošlo kako treba. Okrećem novi list, ovo je novi početak - rekao je vezista crveno-belih. 

Foto: Starsportphoto

Težak period je iza Nikolića, a i sam priznaje da je imao problema sa "glavom" nakon saznanja da ga čeka duga pauza posle operacije skočnog zgloba. 

- Svašta mi se motalo po glavi... Razmišljao sam o tome kako ću se vratiti, da li ću moći da trčim i igram normalno. Imao sam veliki strah, pričao sam sa mnogim ljudima i psiholozima. Svi su me ubedili da je to normalno i dali mi savet da će strah proći i da će sve biti kako treba - dodao je Nikolić. 

Sezona pre povrede ostala je u znaku Veljka Nikolića. Zvezdin vezista odigrao je izuzetnu godinu u prvom timu, a onda ga je usporila povreda koja ga je odvojila od terena na godinu dana. 

- Imao sam fantastičnu sezonu, svi su me pitali kako će izgledati naredne. Bio sam siguran da će biti još bolje, išao sam uzlaznom putanjom. Imao sam podršku svih iz kluba, saigrača, trenera. Imao sam u glavi osećaj da sam ih razočarao, ali oni su sve to shvatili i rekli mi da će sve doći na svoje mesto. Pored njih, porodica i najbolji drug su mi bili najveća podrška. On je čak hteo da pođe sa mnom u Francusku, ali zbog pandemije nije mogao da dobije papire. Kada sam se vratio bio je sve vreme sa mnom - objasnio je Zvezdin đak. 

Nikolić se nalazi sa ekipom na Zlatiboru i posle dugo vremena radi "punom parom". Iako je trenirao individualno i dok je bio povređen, vezista crveno-belih ističe da je timski rad nešto sasvim drugačije. 

- Budući da nisam dugo trenirao i radio sa ekipom, iako sam radio individualno, to ne može da se uporedi sa timskim radom. Bilo mi je teško, ali navikavam se. Znao sam da me čeka težak zadatak, na meni je da sredim glavu i nastavim dalje. Razgovarao sam sa svima, sa mlađima sam se družio. Dolazio sam na utakmice, bio sam deo ekipe, iako nisam mogao da im pomognem na terenu, ali sam van bio najveći navijač - kazao je Nikolić. 

Foto: Starsportphoto

Ciljevi u Zvezdi uvek su isti - dupla kruna i Liga šampiona!

Navijače najviše zanima kada će se talentovani vezista vratiti na teren. Ipak, odgovor na to pitanje nije u rukama Veljka Nikolića već stručnog štaba i stanja njegovog zgloba. 

- To nije na meni. Odluku o tome doneće kondicioni trener i medicinsko osoblje. Moramo da vidimo kako ću se spremiti. Najvažnije je da prođem kroz pripreme i da me ništa ne boli, a kada ću se vratiti na teren - stvarno  ne znam - iskren je bio Veljko. 

Zvezda je u nedelju počela pripreme za predstojeću sezonu, a Veljko Nikolić ističe da se ambicije i očekivanja u klubu ne menjaju. Cilj je dupla kruna, ali i grupna faza Lige šampiona. 

- Svake godine je ista priča - dupla kruna. Ove sezone imamo motiv više, a to je grupna faza Lige šampiona. To svi priželjkuju, ali to nije lako. Zavisi od svega, ali ćemo se potruditi - podvukao je Veljko Nikolić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija