• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

28.06.2022

14:53

NEIZVESNA SITUACIJA! Dejan Radonjić traži jak tim da bi ostao u Zvezdi!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

NEIZVESNA SITUACIJA! Dejan Radonjić traži jak tim da bi ostao u Zvezdi!

Podeli vest

Crnogorski stručnjak Dejan Radonjić pristaće na novi ugovor sa Crvenom zvezdom samo ako mu klub da finansijske garancije da će i u narednoj sezoni imati ekipu sposobnu da se bori za trofeje

Jedan od najboljih evropskih stručnjaka ima ponudu za nastavak saradnje sa osvajačem triple krune iz prošle sezone, a prihvatiće je samo ako dobije finansijske garancije da će ekipa biti konkurentna u Evroligi i ABA ligi.

Crvenu zvezdu su u nedelju i ponedeljak napustila dva vrlo važna igrača - Dejan Davidovac i Ostin Holins. Prvi je otišao u moskovski CSKA, drugi u Makabi. Nedugo zatim pojavile su se spekulacije da će iz kluba otići i Dejan Radonjić, jer navodno ima bogatu ponudu grčkog Panatinaikosa. Odlasci i glasine izazvali su veliku paniku među navijačima crveno-belih, pošto mnogi od njih veruju da se bliži kraj višegodišnjoj dominaciji. Zbog toga kao na iglama čekaju epilog pregovora predsednika Nebojše Čovića i Radonjića za produžetak ugovora.

Zvanična potvrda

Prema saznanjima našeg lista, Zvezda je Radonjiću ponudila novi dvogodišnji ugovor, a on je zauzvrat tražio garancije da će imati još jaču ekipu nego u prošloj sezoni.

- Epilog pregovora biće poznat vrlo brzo. Radonjić i Čović su više puta rekli da žele nastavak saradnje. Međutim, Zvezda još uvek nije obezbedila budžet za narednu sezonu i zbog toga još nema konačnog dogovora sa crnogorskim stručnjakom. On nema ništa protiv toga da ostane na Malom Kalemegdanu i u narednim sezonama. Ipak, želi da na raspolaganju ima jak igrački kadar za borbu na više frontova. Uostalom, u poslednje dve sezone Zvezdi je doneo šest trofeja sa dva praktično nedovršena tima. Sada zahteva mnogo bolje igrače - kaže izvor našeg lista.

Klub je na zvaničnom sajtu potvrdio da je treneru ponudio novi dvogodišnji ugovor i da ima rok do četvrtka da se izjasni.

Moguće zamene Alimpijević i Tomić


Crvena zvezda u ovom trenutku nema "plan B" za slučaj da Dejan Radonjić napusti Mali Kalemegdan, pošto je rukovodstvo bilo usmereno samo na produžetak ugovora sa crnogorskim strategom. Ako se desi da se ne dogovore, crveno-beli će se najverovatnije okrenuti trenerima koji su već vodili ekipu. Svakako najpoželjniji stručnjak je mladi Dušan Alimpijević (36), koji je sa prosečnom ekipom Burse došao do finala Evrokupa. Opcija bi mogao da bude i Milan Tomić (48), koji je u sezoni 2018/19. osvojio tri trofeja sa Zvezdom, a nedavno je napustio grčki Peristeri i sada je slobodan.


- Dejan Radonjić ima zvaničnu ponudu za nastavak saradnje. Ponuda je rezultat intenzivnih razgovora koje smo vodili tokom sezone, a posebno nakon završetka Superlige. Radi se o dvogodišnjem nastavku saradnje. Konačan odgovor očekujemo do 30. juna -  napominje Zvezda u saopštenju.

Foto: Starsportphoto

Čeka se dogovor Dejana Radonjić i Nebojše Čovića



Osim Holinsa i Davidovca, ekipu su napustili još Nejt Volters, Majk Cirbes i Marko Simonović. Izvesno je da će otići i Ognjen Kuzmić, a navijače najviše zanima hoće li ostati najbolji igrač Nikola Kalinić, za kojeg je zainteresovana Barselona. Ako odu Radonjić i Kalinić, sasvim je izvesno da ekipu čeka "novi početak". Nešto slično dogodilo se na kraju sezone 2016/17, kada je crnogorski stručnjak prvi put odlazio. 

Nadaju se Nedović

Ako Radonjić i Kalinić ostanu, treba očekivati veoma kvalitetna pojačanja. Na društvenim mrežama spominju se raznorazni igrači, počev od Filipa Petruševa, Dalibora Ilića, Lorenca Brauna, pa čak i reprezentativca Srbije Nemanje Nedovića. Ipak, istina je da klub s Malog Kalemegdana ni sa jednim od njih nije kontaktirao, jer se čeka konačna odluka ostaju li trener i najbolji igrač iz prošle sezone.
 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 1 godinu

Bravo Radonjiću, najveći si zvezdin trener u celoj njenoj istoriji.

NekoKo

pre 1 godinu

Sa jedne tačke gledišta skroz je u pravu. Igra se EL a tim se rastura, najbolji odlaze a pijačanja ni na vidiku. Malo je trenera koji bi i sa dobrim igračima a potpuno novim timom posložilo kockice na pravi način, posebno što se igrači kod nas dobode jako kasno. Sezona počne a neki još se tek priključuju. Šta trener da radi sa tim igračima .? Kako da ga implementira u sistem dok sezona traje i utakmice se nižu kao na traci.? Isključivo kroz mečeve a cena toga je poznata. Sa druge strane Radonja je imao u prošlosti i stabilnost i fantastične igrače sa kojima nije napravio ništa specijalno. Na svu problematiku on očigledno dpada u stručnjake koji jako sporo što bi se žargonski reklo postqvlja igru. Jako sporo mu igrači čak i neki fenomenalni ulaze u sistem. Njemu je jedan Vasa Micić bio bekap igrač. Tu nema izgovora. Celu jednu sezonu Bobi nije postojao kao faktor. Sada Marković. Marković je suviše dobar i iskusan igrač da bi mlatarao peškirima u Zvezdi itd. Na kraju Radonjićev sistem je suviše nekako alibi. Taj sistem i potenciranje na specifičnim igračima koji su u tom njegovom konceptu dobri je prosto rečeno u startu limitiran. To je ono da svakog protivnika dobro namučiš, neke i najbolje pobediš ali kada podvučeš crtu pri dnu si tabele, ono treći-četveti otpozadi. ABA ligu uz logistiku koju Zvezda ima i konkurenciju koja je takva kakva je osvajali bi i mnogi drugi treneri.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17